ISO 22000: Voedselveiligheid

ISO 22000 en het landschap van wetten en normen over voedselveiligheid
Eerstvolgende opleiding: maandag 29 april 2024
Antwerpen
Bekijk alle data & locaties

Waarom dit thema?

Veel bedrijven uit de voedingssector worden door hun klanten overspoeld met eisen in verband met ISO, dan weer BRC, IFS, EFSIS, …. Elke klant heeft zo zijn specifieke vereisten, waaraan het bedrijf moet voldoen. Hoe kunnen we een rode draad vinden in dit kluwen van normeringen?

 

Als gevolg van deze reglementeringen werden algemene regels vastgelegd in de ISO 22000:2018. Deze wordt dan ook verder toegelicht en vergeleken met de andere normen.

In de Europese Unie is elk bedrijf dat levensmiddelen vervaardigt, wettelijk verplicht een HACCP-plan op te stellen en te implementeren. Een andere wettelijke verplichting met betrekking tot productaansprakelijkheid ligt de bewijslast van onschuld bij de producent. Als gevolg van deze reglementeringen zijn initiatieven genomen om algemene regels vast te stellen voor een HACCP-plan. Op basis van de grootdistributie zijn de meeste voedingsnormen ontstaan (BRC, IFS, …). Op die manier gaan de vereisten van de grootste klanten nu heel wat verder dan wat de wetgeving vereist.

In dit verhaal had ISO (International Organization for Standardization) tot nu toe geen grote rol gespeeld. Met de komst van de ISO 22000 (Voedselveiligheid managementsysteem) werden de principes van ISO 9001 op HACCP toepast. Ondertussen kiezen meer en meer voedingsbedrijven, maar ook bedrijven uit gerelateerde sectoren, voor certificatie volgens ISO 22000, al dan niet gecombineerd met certificatie voor andere normen.

Waarom deze opleiding?

U krijgt inzicht in :

  • ISO 22000 en het landschap van wetten en normen over voedselveiligheid
  • de interpretatie van ISO 22000
  • welke zaken eventueel dienen aangepast te worden in uw bestaand kwaliteitssysteem 
  • het auditprocotol van ISO 22000:2018.

Inhoud

ISO 22000- Prg 12

Waar & wanneer

Wanneer: maandag 29 april 2024
Gaat door van 09:00 tot 17:00
Wanneer: donderdag 14 november 2024
Gaat door van 09:00 tot 17:00

Jouw datum niet in deze lijst?

Blijf op de hoogte van nieuwe data

Voor wie

We richten ons met deze workshop tot bedrijfsleiders, productie- en kwaliteitsverantwoordelijken van ondernemingen uit de levensmiddelenindustrie of van andere organisaties gelinkt met de voedingsindustrie (verpakkingen, ingrediënten, transport, dierenvoeding, diensten, ...).

Voor deelname aan deze workshop is geen voorkennis van kwaliteitssystemen vereist.

ISO 22 000

Prijs

€ 940 excl. BTW

Ledenprijs

Lid van Amelior: € 850 excl. BTW
Non-profit Amelior lid: € 800 excl. BTW

Nog geen lid? Lid worden kan al vanaf € 205 per jaar

Deze opleiding goedkoper volgen?

  • Bekijk op welke subsidies (o.a. KMO-portefeuille, Alimento-korting, ...) je recht hebt
  • Korting mogelijk bij meerdere deelnemers van hetzelfde bedrijf
  • Bij een groter aantal deelnemers is het voordeliger om deze opleiding in-company te volgen
Categorie KMO-portefeuille
bedrijfsstrategie

Docenten

Eveline Notebaert
Eveline Notebaert
  • Bio-Ingenieur in de Scheikunde
  • expert voedselveiligheid 
  • ruime ervaring met opbouwen van voedselveiligheidsmanagementsystemen en HACCP-plannen

 

LinkedIn profiel bekijken

Food Defense

Meer info en inschrijvingen

HACCP-inleiding

Meer info en inschrijvingen

Interne auditor voedselveiligheid en HACCP

Meer info en inschrijvingen

Op maat

Liever een oplossing op maat?

  • Win het advies in van een ervaren vakspecialist, en doe beroep op een consultant.
  • Meerdere collega's die deze opleiding willen volgen? Al vanaf 4 deelnemers is in-company voordeliger.
  • Aangepast op basis van de noden van jouw organisatie.