Management of risk (MoR®) Foundation

Pas risk management toe op alle niveaus binnen uw organisatie
Eerst volgende opleiding: 3 sessies vanaf woensdag 21 april 2021
Gent
Bekijk alle data & locaties

Waarom dit thema?

M_o_R® biedt een gestructureerd en toegankelijk raamwerk om risk management op alle niveaus binnen uw organisatie toe te passen. Daarnaast helpt ze via concrete en praktische richtlijnen een echte risicocultuur uit te bouwen. Het uiteindelijke doel is om u te ondersteunen in het maken van betere beslissingen door een overzicht te tonen van alle risico's en hun waarschijnlijke impact. Deze training richt zich op de vier kernconcepten van de M_o_R® en de vertaling daarvan naar de praktijk.

Waarom deze opleiding?

Tijdens de training wordt samen met u een M_o_R®-roadmap doorlopen waar de principes, aanpak, processen en rollen worden verduidelijkt aan de hand van voorbeelden uit het werkveld. Daarnaast worden diverse methodes aangereikt die u zullen helpen om M_o_R® toe te passen, te implementeren en te reviewen binnen uw eigen organisatie.

Indien u slaagt voor het examen, ontvangt u een internationaal erkend certificaat.

Meerdere cases en voorbeelden worden gebruikt om de link naar de praktijk te verduidelijken.

Door het spreiden van de lesdagen in tijd heeft u de mogelijkheid om het geleerde om te zetten in de praktijk en feedback te krijgen op de inspanningen en resultaten van de voorbije periode.

Voor wie

 • Diverse niveaus van het management
 • Medewerkers die binnen de organisatie een verantwoordelijkheid dragen op het gebied van risicomanagement binnen een project-, programma- of portfolioteam
 • Medewerkers die meehelpen aan het vormgeven van strategieën of beleidsvisies

Inhoud

 • Voordelen en belang van risicomanagement voor de organisatie.
 • De vier elementen van het M_o_R®-raamwerk.
 • Rollen en verantwoordelijkheden risicomanagement.
 • M_o_R® op de verschillende organisatieniveaus.
 • Examentraining: technieken, voorbeelden van examenvragen en een voorbeeldexamen met bespreking.

De cursus leidt op tot het M_o_R® Foundation-examen. Zelfstudie van gemiddeld zo'n 16 uur is wenselijk als voorbereiding op het examen. Het examen kan worden afgelegd in het Nederlands, Engels, Duits en Pools. Het M_o_R® Foundation-certificaat is onbeperkt geldig. De lessen en de examens vormen één geheel. Het is niet meer mogelijk om enkel deel te nemen aan de lessen of enkel aan het examen.

Na de opleiding

Bent u in staat om:

 • het M_o_R®-raamwerk op de diverse niveaus te benoemen en toe te passen;
 • risicogebaseerd denken toe te passen in uw activiteiten;
 • de organisatie mee te ondersteunen in het (verder) uitbouwen van een risicocultuur;
 • het M_o_R® foundation - examen succesvol af te leggen.

Docenten

Sim Doolaege
Sim Doolaege

Sim is MSc Risk Management en behaalde o.a. de attesten Preventieadviseur Niveau I en Veiligheidsadviseur Gevaarlijke Stoffen. Vanuit een doorgedreven terreinervaring als leidinggevende binnen de hulpverlening en als ambtenaar noodplanning heeft hij diverse instellingen en organisaties ondersteund bij het opmaken en implementeren van nood- en rampenplannen. Als preventieadviseur werkte hij binnen een multinational mee aan de nieuwe veiligheidsstandaarden voor zowel binnen- als buitenland. Daarnaast geeft hij als manager en coach ondersteuning aan bedrijven bij het optimaliseren van hun organisatie. Als echte people manager maakt zijn grenzeloze gedrevenheid het verschil.

LinkedIn profiel bekijken

Prijs

€ 1645 excl. BTW

Lid van Amelior?

Lid van Amelior: € 1445 excl. BTW
Non-profit Amelior lid: € 1245 excl. BTW

Lid worden kan al vanaf € 200 per jaar.

Waar & wanneer

Wanneer: 3 sessies vanaf woensdag 21 april 2021 Bekijk alle data
 • woensdag 21 april 2021 - 09:00 - 17:00
 • woensdag 28 april 2021 - 09:00 - 17:00
 • woensdag 05 mei 2021 - 09:00 - 17:00

Jouw datum niet in deze lijst?

Blijf op de hoogte van nieuwe data

Eenmaal u het M_o_R® Foundation-certificaat op zak hebt, kan u zich verder verdiepen in de M_o_R®-methodiek door de M_o_R® Practitioner-opleiding te volgen. 

Amelior biedt deze MoR®-training aan i.s.m. 'HWP Consulting BV', een geaccrediteerde trainingsorganisatie van MoR®. MoR® is een geregistreerd handelsmerk van AXELOS Limited, gebruikt met toestemming van AXELOS Limited. Alle rechten voorbehouden.

MoR affiliate logo