Management of risk (MoR®) Practitioner

Pas risk management toe op alle niveaus binnen uw organisatie

Waarom dit thema?

M_o_R® biedt een gestructureerd en toegankelijk raamwerk om risk management op alle niveaus binnen uw organisatie toe te passen. Daarnaast helpt ze via concrete en praktische richtlijnen een echte risicocultuur uit te bouwen. Het uiteindelijke doel is om u te ondersteunen in het maken van betere beslissingen door een overzicht te tonen van alle risico's en hun waarschijnlijke impact. Deze training richt zich op de vier kernconcepten van de M_o_R® en de vertaling daarvan naar de praktijk.

Waarom deze opleiding?

Tijdens deze bedrijfsinterne training wordt samen met u een M_o_R®-roadmap doorlopen waar de principes, aanpak, processen en rollen worden verduidelijkt aan de hand van voorbeelden uit het werkveld. Daarnaast worden diverse methodes aangereikt die u zullen helpen om M_o_R® toe te passen, te implementeren en te reviewen binnen uw eigen organisatie.

Tijdens deze bedrijfsinterne opleiding worden meerdere cases een voorbeelden gebruikt uit uw organisatie om de link naar de praktijk te verduidelijken.

Indien u slaagt voor het examen, ontvangt u een internationaal erkend certificaat.

Voor wie

 • Diverse niveaus van het management
 • Medewerkers die binnen de organisatie een verantwoordelijkheid dragen op het gebied van risicomanagement binnen een project-, programma- of portfolioteam
 • Medewerkers die meehelpen aan het vormgeven van strategieën of beleidsvisies

Inhoud

 • De relatie tussen de vier elementen van het M_o_R® raamwerk.
 • Toepassen van de M_o_R® principes, aanpak, processen en technieken.
 • Reviewen van aanbevelingen over M_o_R® in organisaties.
 • Opstellen en beoordelen van M_o_R® documenten.
 • Examentraining: technieken, voorbeelden van examenvragen & een voorbeeldexamen met bespreking.

De cursus leidt op tot het M_o_R® Practitioner examen. Zelfstudie van gemiddeld zo'n 16 uur is gewenst als voorbereiding op het examen. Het examen kan worden afgelegd in het Engels, Pools en Roemeens. Het MoR® Practitioner certificaat is onbeperkt geldig. De lessen en de examens vormen één geheel. Het is niet meer mogelijk om enkel deel te nemen aan de lessen of enkel aan het examen.

Na de opleiding

Waar de foundation eerder de nadruk legt op het toepassen van risk management, richt de practitioner zich meer op het implementeren van van risk management binnen een organisatie.

Na de opleiding bent u in staat om:

 • het M_o_R® raamwerk toe te passen op een bestaande case;
 • om te gaan met diverse technieken;
 • de verschillende specialisaties inhoudelijk te situeren;
 • de organisatie te sturen bij het uitbouwen van een risicocultuur;
 • het M_o_R® practitioner examen succesvol af te leggen.

Docenten

Sim Doolaege
Sim Doolaege

Sim is MSc Risk Management en behaalde o.a. de attesten Preventieadviseur Niveau I en Veiligheidsadviseur Gevaarlijke Stoffen. Vanuit een doorgedreven terreinervaring als leidinggevende binnen de hulpverlening en als ambtenaar noodplanning heeft hij diverse instellingen en organisaties ondersteund bij het opmaken en implementeren van nood- en rampenplannen. Als preventieadviseur werkte hij binnen een multinational mee aan de nieuwe veiligheidsstandaarden voor zowel binnen- als buitenland. Daarnaast geeft hij als manager en coach ondersteuning aan bedrijven bij het optimaliseren van hun organisatie. Als echte people manager maakt zijn grenzeloze gedrevenheid het verschil.

LinkedIn profiel bekijken

Prijs

Lid van Amelior: € 50 excl. BTW
Non-profit Amelior lid: € 50 excl. BTW

Om deze training te kunnen volgen, moet u in het bezit zijn van het M_o_R® Foundation certificaat.

Dit kan u behalen door deel te nemen aan de training 'Management of risk (MoR®) Foundation'.

Amelior biedt deze MoR®-training aan i.s.m. 'HWP Consulting BV', een geaccrediteerde trainingsorganisatie van MoR®. MoR® is een geregistreerd handelsmerk van AXELOS Limited, gebruikt met toestemming van AXELOS Limited. Alle rechten voorbehouden.

MoR affiliate logo