Inzicht in en aanpak van stress en burn-out

Geef stress geen kans en voorkom burn-out in je bedrijf!

Inzicht in en aanpak van stress en burn-out

Tijdens deze opleiding:
 • leer je de signalen van stress en burn-out herkennen bij jezelf en bij anderen
 • krijg je inzicht in de oorzaken van stress en burn-out
 • ontdek je wat je als persoon en bedrijf kan doen om stress en burn-out tegen te gaan: ontwikkel de veerkracht van medewerkers

Waarom deze thematiek?

Stress en burn-out zijn begrippen die de laatste tijd regelmatig in de media opduiken. Organisaties worden er zich meer en meer van bewust dat ook hun werknemers kunnen getroffen worden. Zeker in het geval van burn-out kan dit langdurige werkonbekwaamheid tot gevolg hebben.
Wat kan je dus als werkgever doen om stress en burn-out te voorkomen en aan te pakken?

Wat mag je verwachten tijdens de opleiding?

De training is opgebouwd rond een wetenschappelijk concept dat het ontstaan van stress en burn-out verduidelijkt. Theoretische inzichten worden geïllustreerd met zeer herkenbare voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Je krijgt in deze opleiding een duidelijk beeld van de signalen van stress. Wat is het verschil tussen stress, burn-out en depressie? Welke verschillende oorzaken liggen aan de basis van deze problematiek? Tot waar reikt de verantwoordelijkheid van de werkgever?
In het tweede deel van de opleiding wordt ook van dichtbij bekeken wat mogelijke oplossingen zijn om stress en burn-out tegen te gaan en welk wettelijk kader er vandaag de dag reeds is.

Programma

Wat is stress?
 • relatie tussen denken-emoties-lichaam
 • gevolgen van stress op ons functioneren
Wat is burn-out?
 • onderscheid stress/burn-out/depressie
 • gevolgen van burn-out
Oorzaken van stress en burn-out
 • maatschappelijk
 • bedrijfsmatig
 • persoonlijk
Waarneembare kenmerken van stress en burn-out

Hoe stress en burn-out vermijden/aanpakken
 • praktische tips voor individuen
 • praktische tips voor organisaties

Trainer

Verheyleweghen Anne

Anne VERHEYLEWEGHEN heeft meer dan 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven waarvan 13 jaar in Selectie&Recrutering. Van 2002 tot 2009 heeft zij samen met 3 partners een Executive Search kantoor uitgebouwd, dat op minder dan 5 jaar tijd uitgegroeid is tot de grootste speler binnen het domein van Healthcare Recruitment. Dankzij deze ervaring heeft zij een brede kijk gekregen op het bedrijfsleven en meer bepaald op de manier waarop het ‘humaan kapitaal’ kan bijdragen aan het succes van een bedrijf. Haar opleiding als psychologe, gekoppeld aan haar grote interesse voor inter- en intramenselijke processen, hebben haar de stap doen zetten naar coaching. Zij coacht voornamelijk leidinggevenden rond 4 topics: preventie van stress en burnout, persoonlijk leiderschap, leidinggeven vanuit waarden, teams op dezelfde lijn krijgen. Hierbij baseert zij zich op een wetenschappelijk concept dat ontwikkeld werd door Counterstrain International.

Praktisch

Duur: 2 dagen
Start op: donderdag 25 oktober 2018, Kortrijk
donderdag 25 april 2019, Sint-Niklaas
Inschrijven
Prijs: vanaf €875

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Laura VANNESTE
+32 (0)56 24 16 03

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
donderdag 25 oktober, 8 november 2018, van 09u00 tot 17u00
Amelior
Beneluxpark 1, 8500 Kortrijk
Tel.: 056/ 23 20 60
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
donderdag 25 april, 9 mei 2019, van 09u00 tot 17u00
Serwir Sint-Niklaas
Koningin Astridlaan 57, 9100 Sint-Niklaas
Tel.: +32(0)3 778 05 11
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 30 dagen voor startdatum €985 €875 €1160
Prijs €1095 €970 €1290

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €70 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier