Van competentie naar talentontwikkeling

Van competentie naar talentontwikkeling

Excellerende medewerkers bouwen aan excellente organisaties!

Na het volgen van deze opleiding bent u in staat om:
 • talenten in de organisatie en bij uzelf te herkennen
 • uw werkdag te starten met voldoening en motivatie
 • talenten te ontwikkelen
 • talenten te matchen met de visie en de strategie van de organisatie

Waarom deze thematiek?

Talentontwikkeling krijgt steeds meer aandacht in organisaties, en volledig terecht!
Talentontwikkeling is niet meer alleen voor het select clubje 'high-potentials', maar voor iedereen in de organisatie. Met deze visie kan een bedrijf excellerende medewerkers ontwikkelen, die mee bouwen aan een excellente organisatie.

Naast competentiemanagement is er een nieuwe taal nodig om na te denken over de verbinding tussen human resources en de effectiviteit van organisaties. Talentontwikkeling is daarin een centraal begrip. Het begrip talent opent de blik voor de unieke eigenschappen van mensen die van waarde zijn voor de organisatie. Ook vanuit het perspectief van medewerkers biedt talentontwikkeling een aantrekkelijk vooruitzicht. Oog hebben voor de persoonlijke specifieke eigenschappen wordt namelijk door veel mensen gezien als een belangrijke waarde.

Wat mag je verwachten tijdens de workshop?

Voor de start van de training ontvangt u een link om uw eigen talenten te ontdekken via 'Strenghtsfinder' zodat we op basis van uw eigen talenten de theorie en oefeningen zinvol kunnen toepassen. Tijdens deze workshop zoomen we interactief in op talenten en gaan we er effectief mee aan de slag. We maken kennis met enkele bruikbare modellen en tools die men in het dagelijks werk kan toepassen om medewerkers te coachen op basis van hun talenten. 

Bij deelname ontvangt u het boek 'Ontdek je sterke punten' van Marcus Buckingham en Donald O. Clifton.

Wat is het resultaat in je dagelijks werkveld?

De workshop levert u onderstaande resultaten op in uw werkveld:
 • u weet wat talenten zijn en kent het belang van talentontwikkeling in uw eigen organisatie
 • u weet hoe u talenten in kaart kunt brengen
 • u weet hoe u talenten kan ontwikkelen
 • u kent bovendien uw eigen sterke punten

Voor wie?

De workshop is bestemd voor iedereen binnen de organisatie die te maken heeft met talentontwikkeling en de invoering ervan.
We denken hierbij aan: HR-managers, leidinggevenden, personeelsverantwoordelijken, opleidingsverantwoordelijken, …

Programma

 • Het verschil tussen competentiemanagement en talentontwikkeling
 • Visie op talent in organisaties:
  • talent als onderdeel van de visie en strategie
 • Werken met talenten:
  • hoe kan u talenten ontdekken in de organisatie?
  • hoe kan u deze talenten inzetten?
  • hoe zorgt u voor de juiste context waarin talenten zich kunnen ontplooien?
 • Hebben talenten ook valkuilen?
  • coachen van talenten
  • kernkwadranten van Ofman
 • De waarderende benadering als leiderschapsstijl

Attest van deelname

Alle deelnemers die deze workshop bijwonen, ontvangen een attest van deelname.

Een voorganger vertelt

Dit was een zeer nuttige opleiding die mij een goede basiskennis heeft gegeven over het uitbouwen van talentmanagement. De praktische voorbeelden en templates zijn zeer handig om verder mee te werken in de toekomst.

Virginie DE NYS

Trainer

Raes Marc

Marc RAES is een Senior Change Leader, Consultant, Interim Manager en Coach. Zijn passie is mensen te enthousiasmeren door hun competenties en inzichten in zichzelf en hun omgeving te verruimen. Zijn aanpak hierbij is altijd interactief, engagerend, pragmatisch en steeds gefundeerd op solide conceptuele inzichten en praktische ervaringen. 
Hij bouwt hiervoor op meer dan 20 jaar business ervaring als Senior Executive in Finance, HR, Procurement, Commercial, Business Process Management, Change Management en General Management in een industriële/service en FMCG (fast moving consumer goods) omgeving. Heel zijn traject is doorweven met een uitgesproken engagement in Coaching en Mentoring waarvoor hij ook is geaccrediteerd door the Sheffield Hallam University. Hij is Expert in Innovative Organisational Design (Flanders Synergy). 
Marc is geaccrediteerde Insights Practitioner, MBTI - TDI Practitioner, Investors in People Specialist en lid van 'The Professional Mentor'.

Praktisch

Duur: 1 dag
Start op: woensdag 20 mei 2020, Sint-Martens-Latem
Inschrijven
Prijs: vanaf €520

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Laura VANNESTE
+32 (0)56 24 16 03

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
woensdag 20 mei 2020, van 09u00 tot 17u00
Auberge du Pecheur
Pontstraat 41 - 9831 Sint-Martens-Latem
Tel.: +32 9 282 31 44
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 20 apr 2020 €585 €520 €690
Prijs €650 €575 €765

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €50,00 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier