Een learning management systeem

Een learning management systeem

Steeds meer organisaties maken werk van een strategisch opleidingsbeleid. Daar hoort een gepast plannings- en registratiesysteem bij om een overzicht te kunnen houden op de inschrijvingen, op de inhouden van de opleiding en om gepast te kunnen rapporteren. Dat is handig voor de organisator en de instructeur(s), maar ook voor de cursist zelf, die steeds meer aan het roer van zijn/haar opleidingstraject zit. Een learning management systeem combineert deze voordelen.

Tijdens deze opleiding leer je dan ook:
 • hoe je op een efficiënte gedigitaliseerde wijze opleidingen kan beheren
 • hoe je een intern leerplatform kan opzetten binnen je organisatie

Waarom deze thematiek?

Steeds meer organisaties maken werk van een strategisch opleidingsbeleid. Daar hoort een gepast plannings- en registratiesysteem bij. Hierdoor wordt het mogelijk om een overzicht te houden op de inschrijvingen en de inhouden van de opleidingen, en om gepast te kunnen rapporteren. Dat is handig voor de organisator en de instructeur(s) maar ook voor de cursist zelf, die steeds meer aan het roer van zijn/haar opleidingstraject zit. Een LMS (learning management system) combineert deze voordelen.

Wat mag je verwachten tijdens de opleiding?

U verwerft héél wat inzichten en krijgt antwoorden op vragen uit uw praktisch werkveld, bijv.:
 • Welke kerncijfers (KPI's) hou je best bij als opleidingsverantwoordelijke?
 • Wat is een LMS, een ‘learning management system'?
 • Overzicht van de LMS systemen: van een zelfgemaakte Excel, over standaardoplossingen tot software op maat. Telkens met een demo.
 • Een digitaal leerplatform: hoe begin je eraan, wat heb je nodig, wie moet je helpen, wat kost het?

Wat is het resultaat in je dagelijks werkveld?

 • U verwerft tijdens de opleiding inzicht in de methodiek en de managementaspecten van het opleidingsvak
 • U leert opleidingen op een efficiënte manier te administreren
 • U kan een leerplatform ontwerpen voor uw eigen organisatie

Voor wie?

De training is bestemd voor:
 • opleidingsmanagers
 • verantwoordelijken voor 'leren & ontwikkeling'
 • change managers, kwaliteitsverantwoordelijken, allround HR medewerkers, stafmedewerkers en adviseurs die als opdracht hebben opleiding te realiseren

Programma

Doelstellingen:
 • De opleidingsadministratie op een efficiënte manier organiseren en automatiseren
  • Welke rapporteringsgegevens dient u op te leveren? Wettelijke verplichtingen, kengetallen voor het management, overzichten van gevolgde opleidingen, evaluatiegegevens, enz ...
  • Aan de hand van welk instrument administreert en registreert u? Excel, een softwaremodule van een sociaal secretariaat, een specifiek softwarepakket voor opleidingsbeheer?
 • Een learning management systeem:
  • Wat plaatst u voor de gebruikers op het intranet? Opleidingsmogelijkheden, inschrijvingen, goedkeuringen, opleidingskalender, uitnodigingen, persoonlijke deelnamehistorieken,...
  • Een digitaal leerplatform: opleidingsplannen en leerprogramma's met een gamma aan leeracties, opslag en gebruik van digitale leermaterialen
  • Software en investering
Deze opleiding kan gevolgd worden samen met de modules 'Van opleidingsnoden tot opleidingsplannen' en 'Training for impact'. Deze 3 opleidingen vormen dan samen de 'Opleiding tot training manager/L & D professional'. Wanneer u inschrijft voor het volledige traject, geniet u van de voordeelprijs.

Attest van deelname

Alle deelnemers die deze opleiding volgen, ontvangen een attest van deelname.

Cursisten aan het woord

Deze opleiding is een aanrader voor iemand die veel bezig is met opleidingen. Het geeft een totaalbeeld van wat deze sector aanbiedt én toekomstgericht nog in zijn mars heeft.

Jo SLEGERS - FOD MOBILITEIT EN VERVOER
De opleiding was zeer praktisch gericht en liet enorm veel ruimte voor eigen inbreng van de cursisten. Een echte aanrader voor iedereen betrokken in het opleidingsproces.

Leen VAN HEDENT - GOCA

Een must voor iedereen die de stap naar een LMS gaat zetten!

Benny PEETERS - TESSENDERLO CHEMIE HAM

Zeer bruikbaar in de praktijk. Je krijgt een kader/structuur mee om het VTO beleid in je organisatie uit te bouwen!

Ann DOBBELAERE - WIT-GELE KRUIS O.-VL.

Trainer

Met een diploma ‘Communicatiemanagement’ op zak ging Christophe TOYE in Brussel aan de slag bij vzw VDS, de koepel van Vlaamse Speelpleinwerkingen. Zes jaar later werd hij er algemeen secretaris en bouwde de vzw verder uit volgens de principes van strategisch management, nieuw voor die sector in die periode (begin 2000). Daarna volgden 6 boeiende jaren als VTO-manager op de hoofdzetel van Familiehulp, waar hij het aantal op te leiden medewerkers zag groeien van 8 000 naar 12 000. In 2010 stapte hij over naar Boss Paints, de West-Vlaamse verffabrikant en de groep achter de succesvolle Colora formule. Hij was er manager van de advies- en opleidingsdiensten en mocht enkele keren op het podium met het uitgebouwde LMS (Learning Management System). Hij werd met Boss Paints ook HR Ambassador in 2016. Sedert 2017 is hij zelfstandig aan de slag in training, opleiding en e-commerce.

Praktisch

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Laura VANNESTE
+32 (0)56 24 16 03

Contacteer mij

Inschrijven

Deze opleiding is op korte termijn enkel via in-company training te bestellen. Wij willen u graag verwittigen mocht dit wijzigen of kunnen vrijblijvend met u de mogelijkheden bekijken.

verwittig mij

Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier