Supervisie vertrouwenspersoon

Jaarlijks verplichte bijscholing

Upgrade vertrouwenspersonen

Deze opleiding schenkt aandacht aan specifieke vaardigheden en moeilijkheden/aandachtspunten eigen aan de functie van de vertrouwenspersoon. Er wordt ruimte voorzien om eigen casussen aan te brengen in de groep van ervaren vertrouwenspersonen om zo tot opbouwende inzichten te komen.
Uiteraard worden wijzigingen in de wetgeving psychosociale aspecten ook opgenomen in het programma van deze opleiding.
Bovendien geniet je van 20% korting indien je oud-cursist bent van onze Opleiding tot Vertrouwenspersoon.

Programma

Het programma voor deze bijscholing ziet er als volgt uit:

 • De Wet-Peeters
Een overzicht van het ‘menu’ aan maatregelen en mogelijkheden voor wendbaar én werkbaar werk.
Door Kenny Decruyenaere – Claeys & Engels Advocaten

 • Ruimte voor intervisie/supervisie onder de cursisten
Zoals de wet het voorschrijft, dient er tijdens de bijscholingsmomenten tot Vertrouwenspersoon ruimte gelaten te worden om de eigen ervaringen/problemen/situaties naar voor te brengen. Via een intakeformulier geven we de deelnemers de kans om hierover voor de start van de opleiding al eens te reflecteren. Onze docente Kathleen De Rycke staat paraat met haar kennis en ervaring om deze groepsdiscussie en informatiedeling in goeie banen te leiden opdat elkeen die dat wenst, ook effectief aan het woord kan komen.
Door Kathleen De Rycke – Senior Consultant Amelior

 • Stress en verzuimbeleid
Het ziekteverzuim kent de laatste jaren een stijgende trend. Verontrustend! Vanuit verschillende statistische hoeken blijkt dat dit verhoogd ziekteverzuim voornamelijk terug te vinden is bij de langdurige afwezigheden. Een mogelijke oorzaak is het gegeven dat we langer aan de slag moeten o.w.v. ons hervormd pensioenstelsel. Maar ook ons psychosociaal welzijn, in het bijzonder stress en burn-out, kleurt rood en blijkt dus ongezond. Via deze supervisie belichten we de klemtonen in aanwezigheidsbeleid én leggen we de link naar de meest recente inzichten op vlak van stress en burn-out. Ook hier krijgen de cursisten de kans om hun eigen ervaringen/problemen/situaties naar voor te brengen zodat echt de vertaalslag kan worden gemaakt naar hun eigen organisatie en men kan leren van elkaar.
Door Kathleen De Rycke – Senior Consultant Amelior

Korting voor alumni cursisten van onze opleidingen vertrouwenspersonen

Bent u een alumni van onze opleiding tot Vertrouwenspersoon? Dan geniet u van 20% korting voor deze bijscholingsdagen.
Vermeld bij uw inschrijving in het tekstvak 'opmerkingen' dat u een oud-cursist vertrouwenspersoon bent van Amelior, zo krijgt u de korting toegekend.

Trainer

De Rycke Kathleen

Kathleen DE RYCKE was voorheen wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Gent en zelfstandig consultant HRM & coach van individuen en teams. Sedert 2010 is zij werkzaam als Senior Consultant ‘People Management’ bij Amelior. Zij bouwde op vlak van ‘HRM’ en ‘Psycho-sociaal welzijn' tijdens haar voorbije werkervaringen een ruime expertise op. Gezondheidszorg, universitaire en algemene ziekenhuizen, openbare besturen, pharmaceutische industrie,... zijn sectoren waar Kathleen heel wat ervaring opdeed inzake HRM, stressmanagement, teamontwikkeling, communicatie, motivatie, leiding geven, change management,…

Praktisch

Duur: 1 dag
Start op: dinsdag 23 oktober 2018, Zwijnaarde
Inschrijven
Prijs: vanaf €400

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Laura VANNESTE
+32 (0)56 24 16 03

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
dinsdag 23 oktober 2018, van 09u00 tot 17u00
3Square
Rijvisschestraat 124, 9052 Zwijnaarde
Tel.: 09/248 10 00
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 23 sep 2018 €455 €400 €535
Prijs €505 €445 €595

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €35 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier