Incoterms 2010 (internationale leveringsvoorwaarden)

Incoterms 2010

Uw onderneming wil exporteren of, net omgekeerd, goederen of producten aankopen in het buitenland?
Dan bent u best op de hoogte van deze wereldwijd erkende leveringsvoorwaarden.

Als exportmanager/internationaal inkoper:
 • krijgt u inzicht in de kosten die koper en verkoper dragen
 • leert u wanneer risico’s m.b.t. schade, verlies of diefstal overgaan van verkoper op koper
 • ontvangt u een helder overzicht van de documenten die verkoper en koper moeten opmaken

Waarom deze thematiek?

Uw onderneming wil exporteren of, net omgekeerd, goederen of producten aankopen in het buitenland? Een gedegen kennis van de Incoterms, de wereldwijd erkende leveringsvoorwaarden, is onontbeerlijk in de aan– of verkooponderhandelingen en bij het afsluiten van de aan– of verkoopovereenkomst. De Incoterms 2010 worden nl. internationaal gebruikt en zorgen ervoor dat uw relatie klant/leverancier duidelijk beschreven staat. Zo vermijdt u onnodige misverstanden of rechtszaken.

Wat mag u verwachten tijdens de opleiding?

De docent brengt een overzicht van de termen en geeft aan wanneer het aangewezen is om die toe te passen. Vanuit zijn ruime praktijkervaring brengt hij u juiste informatie, direct bruikbaar in uw eigen werkomgeving.

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

Deze opleiding geeft u inzicht in de rechten en plichten waaraan zowel kopers als verkopers zich moeten houden. Vooraleer u een contract afsluit, zal u weten welke kosten en risico's de gebruikte Incoterm u oplegt en wat de gevolgen zijn voor uw boekhouding, logistiek en aansprakelijkheid. U vermijdt dus onnodige kopzorgen.

Voor wie?

Deze opleiding is heel interessant voor beginnende en/of ervaren medewerkers in de afdeling verkoop, aankoop, orderverwerking, expeditie of verzending, transport,...

Programma

 • ontstaan en historiek
 • situering en evoluties
 • terminologie
 • structuur waaronder rangschikking, transportwijze en overeenkomstige incoterm en het spiegelprincipe
 • benoeming en bespreking van de 11 termen
 • gewoonten en cebruiken
 • beperkingen van Incoterms
 • Incoterms en verzekering
 • welke Incoterm kiezen – aandachtspunten
 • varianten – cases

Trainer

Rudi WUIJTS heeft als trainer 20 jaar ervaring op het domein van goederenbehandeling en internationale handel en is tevens een graag geziene coach bij herscholingstrajecten.
Voorheen had hij een 15-jarige carrière als hoger kader in de maritieme sector. In zijn vrije tijd is hij werkzaam als havengids.

Praktisch

Duur: 1 dag
Start op: donderdag 11 juni 2020, Antwerpen
Inschrijven
Prijs: vanaf €420

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Jan SEGIER
+32 (0)56 23 20 64

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
donderdag 11 juni 2020, van 09u00 tot 17u00
LINDNER WTC HOTEL & CITY LOUNGE ANTWERP
Lange Kievitstraat 125, 2018 Antwerpen
Tel.: 03/2277700
Op wandelafstand van het centraal station!

Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 11 mei 2020 €475 €420 €560
Prijs €525 €465 €620

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €50,00 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier