AgilePM® Practitioner

AgilePM® practitioner

Eens je het Agile PM Foundation examen succesvol hebt afgelegd, kan je deze opleiding volgen om je kennis omtrent Agile nog verder uit te breiden. Tijdens deze 3-daagse zal je een geavanceerd, praktisch niveau van kennis en begrip ontwikkelen omtrent Agile. Men gaat verder dan de theorie en legt de nadruk meer op het toepassen van de methodiek in de praktijk.

Opmerking: alumni van onze basisopleiding 'AgilePM® Foundation' krijgen 20% korting

Waarom Agile Project Management™ ?Meer en meer organisaties hebben nood aan gestructureerd projectmanagement. Sommige projectmanagementmethodes en frameworks beklemtonen heel erg de documentatie, terwijl andere weinig sturing geven. Agile Project Management maakt het mogelijk om projecten op te leveren ook in organisaties die standaardwerkmethodes, discipline en visibiliteit in projectmanagement vragen, terwijl tegelijk ook de snelheid, flexibele verandering en empowerment van Agile gegarandeerd blijven.
Dit is een tweede niveau, na AgilePM® foundation.
AgilePM Logo

Voordelen van Agile Project Management

Voor individuen:
 • Ontwikkelen van een gevorderd en praktisch kennisniveau rond Agile en van het vermogen relevante projectmanagementmethodes toe te passen die leiden naar succesvolle oplevering van de Agile projecten.
 • Verduidelijken en kunnen op maat werken wat betreft de managementstijl die in een bepaalde situatie nodig is.
 • Actief promoten van vertrouwen en hechte samenwerking tussen de business en de ontwikkelaars, plus de klant voortdurende zichtbaarheid geven op de stand van zaken.
 • Combineren van kennis rond meer traditionele managementmethodologieën met Agile, met de bedoeling zich zo beter te kunnen aanpassen aan de veranderende business omgeving.
 • Verbeteren van de time-to-market en het doen stijgen van de kans op succes van het project door simultaan de betrokkenheid van de stakeholders aan te moedigen, feedback te vragen en doeltreffende controles te doen. Zo bekom je sneller resultaat.
Voor bedrijven en organisaties:
 • Sneller wijzigingen opleveren, tegen een lagere kost en met minder risico; dit door voortdurend mijlpalen uit het project te valideren t.o.v. de business-doelen.
 • Is complementair met, en werkt ook binnen bestaande bedrijfsprocessen zoals PRINCE2®, kwaliteit- en auditprocessen, iets wat de discipline en zichtbaarheid -nodig voor projectmanagmement- verbetert. Dit leidt dan weer tot succesvolle oplevering in de zakelijke omgeving.
 • U kan gewoon deze beproefde aanpak toepassen, eerder dan zelf nog een bedrijfsspecifiek Agile managementprocess te gaan ontwikkelen en integreren.
 • Betere communicatie en controle over projecten. Projectplannen kunnen aangepast worden zonder het projectbudget, de timing en de scope te ontwrichten.

Wat mag u verwachten ?

De lessen worden gegeven door een professionele trainer die gecertificeerd is voor de methode en ze frequent toepast in zijn dagdagelijks werk. Geen theoretische aanpak dus, maar praktisch en hands-on.

De training wordt gegeven in het Nederlands, maar het examen en het boek zijn in het Engels.

Voor wie?

 • Projectmanagers die willen kiezen voor een agile aanpak
 • Vertegenwoordigers van de business/de klant/de user in het project die maximale waarde willen krijgen voor hun geld
 • Leden en coaches van een project office team member die hun projectmanager willen voorzien van Agile support, techniek en aanpak
Enige ervaring in werken met projecten is wenselijk.

U dient geslaagd te zijn voor het examen AgilePM® Foundation. Wat u in de foundation opleiding leerde, zou nog fris in uw geheugen moeten zitten.

Opmerking: alumni van onze basisopleiding AgilePM® Foundation genieten van 20% korting op deze vervolgopleiding. Gelieve bij uw inschrijving in het tekstvak 'opmerkingen' te vermelden dat u een oud-cursist bent van de basisopleiding 'AgilePM® Foundation' van Amelior.

Programma

Het volledige programma duurt 3 volle lesdagen, met inbegrip van het practitioner exam.
 • Foundation oefening - Agile verkopen
 • Game 'Las Tours, hevig center van verzet voor de Catharen'
 • Rollen en verantwoordelijkheden - de PM view
 • Agile Project Management doorheen de Lifecycle
 • Het effectief gebruik van producten
 • Op tijd leveren - gecombineerd met MoSCoW & timeboxing People, Teams en Interacties
 • Requirements en User Stories
 • Inschatten - hoe en wanneer
 • Projectplanning doorheen de lifecycle
 • Nooit inboeten wat kwaliteit betreft
 • Riskmanagement
 • Meer een aanpak op maat
 • Practitioner Exam

Certificaat!

Het Practitioner examen (open boek) bestaat uit 4 vragen en moet in 2 uur ingevuld worden. Een score van 30 punten (dit is 50%) is nodig om te slagen.
Om te kunnen deelnemen aan het practitioner examen, moet je al het AgilePM Foundation Certificate (of het DSDM Atern Foundation certificaat of het DSDM Advanced Practitioner) certificaat behaald hebben.
Het Agile PM Practitioner certificaat is 5 jaar geldig.
Er is geen huiswerk, maar er wordt wel verwacht dat de deelnemer de geziene materie thuis herhaalt, zodat tijdens de volgende trainingsdag relevante vragen gesteld kunnen worden.

Accredited AgilePM® practitioner training is provided by HWP Consulting, APMG-International Accredited Training Organisation
Trainer

Bert Hedeman

Bert Hedeman is partner van HWP Consulting en heeft meer dan 30 jaar ervaring in project-, programma- en portfoliomanagement en agile werken, waarvan 12 jaar bij een internationale bouwonderneming en enkele jaren bij een internationaal ingenieursbureau. Als partner is Bert verantwoordelijk voor de implementatie en verbetering van project-, programma- en portfoliomanagement en agile werken in organisaties en is hij assessor, coach en trainer van diverse methodieken zoals IPMA, PMI, PRINCE2, PRINCE2 Agile, MPS, MoP, P3O, M_o_R en AgilePM en begeleidt hij kandidaten bij de voorbereiding van hun assessment voor IPMA C, B en A. Verder is Bert consultant op het gebied van P3M3 (Volwassenheidsmething in project-, programma- en portfoliomanagement) en auteur van diverse boeken. Tenslotte is Bert als docent verbonden aan de opleiding ‘Master of Project Management’ aan de Hogeschool Utrecht.

Praktisch

Duur: 2 dagen en een halve dag examen
Start op: maandag 18 mei 2020, Lokeren
Inschrijven
Prijs: vanaf €1165

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Laura VANNESTE
+32 (0)56 24 16 03

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
maandag 18, 25 mei, van 09u00 tot 17u00 en maandag 8 juni 2020, van 09u00 tot 12u30

Op 8 juni wordt het examen afgenomen.
Biznis
Zelebaan 100, 9160 Lokeren
Tel.: 09/326 85 00
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 18 apr 2020 €1345 €1165 €1525
Prijs €1495 €1295 €1695

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €100 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier