Managing Successful Programmes (MSP®): Foundation

Managing Successful Programmes (MSP®): Foundation

Krijg grip op de verschillende projecten binnen uw organisatie.

MSP® is een internationaal erkende methode om veranderingen gestructureerd door te voeren, dit zowel binnen de private als de overheidssector.

Steeds meer veranderingen worden via projecten aangepakt. Al deze projecten kunnen op zich een positieve bijdrage leveren, maar in relatie tot andere projecten helaas ook contraproductief werken. Het kan dan ook nodig zijn om de samenhang tussen de verschillende projecten bij te sturen.

Programmamanagement geeft structuur en richting aan het doorvoeren van veranderingen om de doelstellingen te realiseren en het succes van de verandering te vergroten.

De training wordt standaard in het Nederlands gegeven met cursusmateriaal in het Nederlands.

Programma

Tijdens deze training wordt de gehele initiatie, definitie, uitvoering en afsluiting van een programma doorlopen aan de hand van een praktijkcasus. Tevens is er volop de gelegenheid om de eigen situatie te reflecteren aan de hand van de MSP® methode.

In de cursus worden volgende onderwerpen behandeld:
 • introductie programmamanagement en MSP®
 • relatie tussen project- en programmamanagement
 • de componenten van programmamanagement: organisatie, benefits management, stakeholder management, issue- en risicomanagement, kwaliteitsmanagement, planning management & configuratiemanagement
 • principes en besturingsthema’s
 • processen zoals die door MSP® onderkend worden
 • examentraining: technieken, voorbeelden van examenvragen & een voorbeeldexamen met bespreking


De cursus leidt op tot het MSP® Foundation examen. Zelfstudie van gemiddeld zo'n 16 uur is gewenst als voorbereiding op het examen. Het examen kan worden afgelegd in het Nederlands, Engels, Frans en Pools. Het MSP Foundation® certificaat is onbeperkt geldig. De lessen en de examens vormen één geheel. Het is niet meer mogelijk om enkel deel te nemen aan de lessen of enkel aan het examen.

MSP Affiliate logo

Amelior biedt deze MSP®-training aan i.s.m. 'HWP Consulting BV', een geaccrediteerde trainingsorganisatie van MSP®. MSP® is een geregistreerd handelsmerk van AXELOS Limited, gebruikt met toestemming van AXELOS Limited. Alle rechten voorbehouden.

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

De training richt zich op het zich eigen maken van de terminologie, processen en technieken bij programma's. U zal al vlug merken dat toepassing daarvan u helpt om beter uw programma's te realiseren.

Na afloop van de cursus bent u ook in staat om het MSP® Foundation examen succesvol af te leggen.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor:

 • algemeen management
 • leden van een change team
 • senior projectmanagers
 • programmamanagers en -directeuren
 • lijnmanagement betrokken bij programm’s

Er zijn geen toelatingsvereisten voor deze training, maar ervaring met het werken in projectmanagement is een voordeel.

Verwante opleidingen

Eenmaal u het MSP® Foundation certificaat op zak hebt, kan u zich verder verdiepen in de MSP®-methodiek. Door de MSP® Practitioner opleiding te volgen en het practitioner examen af te leggen kan u een MSP® Practitioner certificaat in handen krijgen. Alumni van de MSP® Foundation training krijgen trouwens 20% korting bij hun deelname aan deze Practitioner opleiding. 

Trainer

Mañas Francis

ir. Francis MAÑAS is van opleiding Burgerlijk Ingenieur. Naast een Master of Business Administration (KUL) volgde hij nog tal van andere cursussen, onder meer aan de Vlerick Leuven Gent Management School, de RUG en Amelior. Als Senior Managementconsultant bij Amelior is hij heel sterk begaan met het verbeteren van de werking van organisaties waarbij strategie, (sleutel)processen, indicatoren en kennismanagement centraal staan. Daarnaast begeleidde hij oa. diverse overheidsorganisaties bij een CAF zelfevaluatie.

Praktisch

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Laura VANNESTE
+32 (0)56 24 16 03

Contacteer mij

Inschrijven

Helaas is er op dit moment geen sessie van deze training ingepland.

Wat zijn uw mogelijkheden?

 • Wij houden u op de hoogte wanneer deze opleiding opnieuw ingepland is.
 • U kunt de opleiding met deze inhoud ook samen met enkele collega’s bij u in het bedrijf laten doorgaan.
 • We bekijken samen met u wat uw noden zijn en werken dan een voorstel op maat van uw organisatie uit.

Neem contact op

Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier