Managing Successful Programmes (MSP®): Practitioner

Managing Successful Programmes (MSP™): Practitioner

De toepassing van de methode MSP® in de praktijk

Eens je geslaagd bent voor het examen MSP® Foundation, kan je deze opleiding volgen om je kennis rond programmamanagement nog verder uit te breiden. De opleiding richt zich op de toepassing van de methode in de praktijk. De bedoeling van de practitioner kwalificatie is te bevestigen dat iemand een geïnformeerd lid is van een programmamanagement team, dat hij verantwoordelijk is om te managen, leiding te geven, te ondersteunen en te adviseren.

U kan via Amelior ook enkel het examen afleggen voor 370 euro.

Opmerking: alumni van onze basisopleiding Managing Successful Programmes (MSP®): Foundation krijgen 20% korting

Waarom deze thematiek?

Eens de programmamanager de basiskennis rond MSP® foundation onder de knie heeft, bieden wij de mogelijkheid om de kennis rond programmamanagement verder uit te breiden.
Deze opleiding richt zich met name op de toepassing van de methode in de praktijk.

Affiliate logo - MSP Amelior biedt deze opleiding aan i.s.m. 'HWP Consulting BV', een geaccrediteerde trainingsorganisatie van MSP®.

MSP® is een geregistreerd handelsmerk van AXELOS Limited, gebruikt met toestemming van AXELOS Limited. Alle rechten voorbehouden. 

Wat mag u verwachten tijdens de opleiding?

De bedoeling van de practitioner qualificatie is te bevestigen dat iemand een geïnformeerd lid is van een programmamanagement team, verantwoordelijk om te managen, leiding te geven, te ondersteunen en te adviseren in een programmamanagement omgeving.

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

Na afloop van de cursus is de deelnemer in staat:
 • toegevoegde waarde te identificeren door het managen van change als een MSP programma
 • alle MSP principes, de thema's en de transformational flow activiteiten uit te leggen
 • de relatie tussen die zaken onderling, maar ook de relaties met de programma informatie en de verschillende rollen uit te leggen en die inzichten toe te passen
 • voorbeelden van MSP programma informatie (documenten) te produceren en evalueren
 • identificeren welke activiteiten ondernomen zouden moeten worden tijdens elk van de processen van de transformational flow samen met de verantwoordelijkheden van elk van de gedefinieerde rollen
 • begrijpen welke management producten input voor, output van, en upgedated worden in elk van de 6 transformational flow processen.
Facultatief examen MSP® Practitioner kan na de cursus in principe ook met vrucht afgelegd worden. Deelname aan dat examen kost 360 euro, exclusief BTW en is niet inbegrepen in de opleidingskost. Let wel: zelfstudie van gemiddeld zo'n 20 à 40 uur is gewenst.

Voor wie?

Project managers, Business Change Managers, specialisten betrokken in programma's volgens de MSP® richtlijn.
Voorkennis : de kandidaat dient geslaagd te zijn voor het examen MSP® Foundation.

Opmerking: alumni van onze basisopleiding Managing Successful Programmes (MSP®): Foundation genieten van 20% korting op deze vervolgopleiding. Gelieve bij uw inschrijving in het tekstvak 'opmerkingen' te vermelden dat u een oud-cursist bent van de basisopleiding 'Managing Successful Programmes (MSP®): Foundation'  van Amelior. 

Programma

In de cursus worden volgende principes & thema's, met inbegrip van toepassing in gevallenstudies, gecombineerd behandeld, zodat de waarde van deze methodiek alsmaar duidelijker wordt:

Dag 1
 • MSP Overview
 • Identifying a Programme / Thema Vision
 • Thema's Organization / Stakeholder Engagement
 • Thema's Benefits Management / Quality
Dag 2
 • Thema Blueprint
 • Thema's Risk & Issue Management / Planning & Control
 • Transformational Flow / Thema Business Case
 • Samenvatting
Komen ook aan bod:
Examentechnieken en voorbeelden examenvragen. De cursus kan immers leiden tot het examen MSP™ Practitioner.

Trainingsmateriaal

Elke deelnemer ontvangt:

 •  de syllabus
 •  het Engelstalig boek: ‘Managing Successful Programmes', 2011 edition, ISBN 9780113313273

 

Trainer

Mañas Francis

ir. Francis MAÑAS is van opleiding Burgerlijk Ingenieur. Naast een Master of Business Administration (KUL) studeerde hij nog tal van andere cursussen, onder meer aan de Vlerick Leuven Gent Management School, de RUG en Amelior. Als Senior Managementconsultant bij Amelior is hij heel sterk begaan met het verbeteren van de werking van organisaties waarbij strategie, (sleutel)processen, indicatoren en kennismanagement centraal staan. Daarnaast begeleidde hij oa. diverse overheidsorganisaties bij een CAF zelfevaluatie.

Praktisch

Duur: 2 dagen en een halve dag examen
Start op: dinsdag 21 april 2020, Zwijnaarde
Inschrijven
Prijs: vanaf €1260

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Laura VANNESTE
+32 (0)56 24 16 03

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
dinsdag 21 april, 5 mei 2020, van 09u00 tot 17u00 en maandag 25 mei 2020, van 09u00 tot 12u30

Deze opleiding wordt in het Engels gegeven.
Het examen wordt op 25 mei afgenomen.
3Square
Rijvisschestraat 124, 9052 Zwijnaarde
Tel.: 09/248 10 00
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 22 mrt 2020 €1440 €1260 €1620
Prijs €1600 €1400 €1800

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €100 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier