Managing Successful Programmes (MSP®): Practitioner

Managing Successful Programmes (MSP™): Practitioner

Krijg grip op de verschillende projecten binnen uw organisatie.

Programmamanagement geeft structuur en richting aan het doorvoeren van veranderingen om de doelstellingen te realiseren en het succes van de verandering te vergroten.

Deze vervolgtraining is gericht op de toepassing van de methodiek in de praktijk en wordt standaard in het Engels gegeven (tenzij er enkel Nederlandstalige cursisten aanwezig zijn) met cursusmateriaal in het Engels.

Bent u een alumnus van de MSP® Foundation training? Vermeld dit dan op uw inschrijvingsformulier en krijg 20% korting.

Programma

De training is geheel gericht op het toepassen van de MSP®-methodiek in de praktijk. U doorloopt aan de hand van een casus de complete levenscyclus van een programma volgens de MSP®-methodiek. Door de combinatie van theorie en praktijk krijgt de training het karakter van een workshop.

In de cursus worden volgende onderwerpen behandeld:

 • opstellen van programmadocumenten, zoals Visiedocument en Blauwdruk
 • het identificeren, definiëren en plannen van de baten
 • inrichten van een programmaorganisatie
 • het managen van de programmarealisatie
 • examentraining: technieken, voorbeelden van examenvragen en een voorbeeldexamen met bespreking


De cursus leidt op tot het MSP® Practitioner examen. Zelfstudie van gemiddeld zo'n 16 uur is gewenst als voorbereiding op het examen. Het examen kan worden afgelegd in het Nederlands, Engels, Frans en Pools. Het MSP® Practitioner certificaat is 5 jaar geldig. De lessen en de examens vormen één geheel. Het is niet meer mogelijk om enkel deel te nemen aan de lessen of enkel aan het examen.

MSP Affiliate logo

Amelior biedt deze MSP®-training aan i.s.m. 'HWP Consulting BV', een geaccrediteerde trainingsorganisatie van MSP®. MSP® is een geregistreerd handelsmerk van AXELOS Limited, gebruikt met toestemming van AXELOS Limited. Alle rechten voorbehouden.

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

Na afloop van de cursus ben u in staat om:

 • toegevoegde waarde te identificeren door het managen van change als een MSP®-programma
 • alle MSP®-principes, thema’s en transformational flow activiteiten uit te leggen
 • de relatie tussen die zaken onderling, de relaties met de programmainformatie en de verschillende rollen uit te leggen en die inzichten toe te passen
 • voorbeelden van MSP®-programmainformatie (documenten) te produceren en te evalueren
 • te identificeren welke activiteiten ondernomen zouden moeten worden tijdens elk van de processen van de transformational flow samen met de verantwoordelijkheden van elk van de gedefinieerde rollen
 • te begrijpen welke managementproducten input voor, output van en upgedated worden in elk van de 6 transformational flow processen
 • niet-complexe programma’s te managen met behulp van de MSP®-methodiek in een omgeving die de MSP®-methode ondersteunt
 • het MSP® Practitioner examen succesvol af te leggen

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor:
 • projectmanagers
 • programmamanagers
 • programmadirecteuren
 • verandermanagers verantwoordelijk voor het leiden van programma’s

Om het MSP® Practitioner certificaat te kunnen behalen moet u in het bezit zijn van het MSP® Foundation certificaat.

Verwante opleidingen

Wenst u het MSP® Practitioner certificaat te behalen, maar heeft u nog geen Foundation certificaat? Volg dan eerst de MSP® Foundation opleiding en neem deel aan het foundation examen om zo het MSP® Foundatin certificaat te behalen.


 

Trainer

Mañas Francis

ir. Francis MAÑAS is van opleiding Burgerlijk Ingenieur. Naast een Master of Business Administration (KUL) volgde hij nog tal van andere cursussen, onder meer aan de Vlerick Leuven Gent Management School, de RUG en Amelior. Als Senior Managementconsultant bij Amelior is hij heel sterk begaan met het verbeteren van de werking van organisaties waarbij strategie, (sleutel)processen, indicatoren en kennismanagement centraal staan. Daarnaast begeleidde hij oa. diverse overheidsorganisaties bij een CAF zelfevaluatie.

Praktisch

Duur: 2 dagen en een halve dag examen
Start op: dinsdag 21 april 2020, Zwijnaarde
Inschrijven
Prijs: vanaf €1260

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Laura VANNESTE
+32 (0)56 24 16 03

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
dinsdag 21 april, 5 mei 2020, van 09u00 tot 17u00 en maandag 25 mei 2020, van 09u00 tot 12u30

Het examen wordt afgenomen op 25 mei.
3Square
Rijvisschestraat 124, 9052 Zwijnaarde
Tel.: 09/248 10 00
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 22 mrt 2020 €1440 €1260 €1620
Prijs €1600 €1400 €1800

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €100,00 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier