Projectmanagement met PRINCE2®: Practitioner

2017 versie

Projectmanagement met PRINCE2®: Practitioner

Eens je het PRINCE2® Foundation examen succesvol hebt afgelegd, kan je je nog verder verdiepen in deze methodiek van projectmanagement door de PRINCE2® Practitioner te volgen. Deze opleiding is gericht op de toepassing van de methode in de praktijk.

Via Amelior kan u ook enkel het examen afleggen voor 370 EUR.

Waarom deze thematiek?

Eens de projectmanager de basiskennis rond PRINCE2® foundation (zie onze opleiding hierover) onder de knie heeft, bieden wij de mogelijkheid om de kennis rond projectmanagement nog verder uit te breiden. Deze opleiding, een 'workshop', richt zich met name op de toepassing van de methode in de praktijk. De deelnemer doorloopt aan de hand van verschillende gevallenstudies een complete project levenscyclus volgens de PRINCE2® methode.

Affiliate logo - PRINCE2
 
Amelior biedt deze PRINCE®-training aan i.s.m. 'HWP Consulting BV', een geaccrediteerde trainingsorganisatie van PRINCE2®.

Wat mag u verwachten tijdens de opleiding?

Na afloop van de cursus is de deelnemer in staat:
 • De PRINCE2® processen en thema's in hun onderlinge samenhang toe te passen.
 • Projecten in te richten en te managen conform de methode PRINCE2®.
 • Het gebruik van de methodiek aan te passen aan de grootte en de complexiteit van het eigen project.
 • Het examen PRINCE2® Practitioner met vrucht af te leggen. Zelfstudie van gemiddeld zo'n 40 à 60 uur is wel gewenst.

Voor wie?

Projectmanagers en projectleiders verantwoordelijk voor het leiden van projecten en met als doel het verkrijgen van het PRINCE2® Practitioner certificaat.
Voorkennis: ervaring met projectmanagement en het werken in projectteams.
Bijkomende voorwaarde: de kandidaat dient in principe geslaagd te zijn voor het examen PRINCE2® Foundation. Vanaf 1 juli 2014 kan echter ook wie een IPMA of PMI (PMP of CAPM) certificaat verworven heeft, rechtstreeks op PRINCE2® Practitioner niveau instappen.

Programma

In de cursus worden volgende onderwerpen behandeld:
 • De relatie met de business case, programma's en projecten
 • De PRINCE2® processen en thema's
 • Gevallenstudies met opgaven en uitwerkingen van de belangrijkste processen en thema's
 • Samenvatting van de PRINCE2® Practitioner methode
 • Examentechnieken
 • Voorbeelden examenvragen
 • Een test-examen met nabespreking
De cursus leidt op tot het examen PRINCE2® Practitioner.

Trainingsmateriaal

 • syllabus
 • officieel boek van de OGC: 'Projectmanagement met PRINCE2®- Practitioner'
 
 

Trainer

Mañas Francis

ir. Francis MAÑAS is van opleiding Burgerlijk Ingenieur. Naast een Master of Business Administration (KUL) studeerde hij nog tal van andere cursussen, onder meer aan de Vlerick Leuven Gent Management School, de RUG en Amelior. Als Senior Managementconsultant bij Amelior is hij heel sterk begaan met het verbeteren van de werking van organisaties waarbij strategie, (sleutel)processen, indicatoren en kennismanagement centraal staan. Daarnaast begeleidde hij oa. diverse overheidsorganisaties bij een CAF zelfevaluatie.

Praktisch

Duur: 3 dagen en halve dag examen
Start op: woensdag 22 mei 2019, Sint-Martens-Latem
Inschrijven
Prijs: vanaf €1325

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Jan SEGIER
+32 (0)56 23 20 64

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
woensdag 22, 29 mei, 5 juni 2019 van 09u00 tot 17u00
woensdag 26 juni 2019 van 09u00 tot 12u30
Auberge du Pecheur
Pontstraat 41 - 9831 Sint-Martens-Latem
Tel.: +32 9 282 31 44
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart




Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 22 apr 2019 €1505 €1325 €1685
Prijs €1670 €1470 €1870

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch, koffiepauzes, examenkosten, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €105 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier