Certified ISO 31000 Foundation

Leer de basiselementen om het Risk Management proces en framework te implementeren.

Certified ISO 31000 Foundation

U ziet het overal in uw omgeving, organisaties veranderen snel. Waar de ene vecht tegen de demonen van de ondergang lijkt de ander zo hard te groeien dat niets hen lijkt te kunnen stoppen. In beide gevallen kan u maar beter zorgen dat u (in)zicht krijgt op de risico’s die zowel binnen als buiten de organisatie op u afkomen.

Een goede en systematische beheersing van risico’s zal organisaties voorbereiden om weerbaar te zijn tegen de risico’s waarmee ze geconfronteerd worden zodat ze de vooropgestelde doelstelling kunnen bereiken.

ISO 31000, als global best practice en internationale referentie voor risk management, biedt het perfecte kader om risk management te implementeren, ongeacht de aard van de activiteit of grootte van de onderneming.

Programma

“Champions keep playing until they do it right”: de enige manier om te leren is door te doen. We coachen u door middel van cases doorheen alle aspecten van risk management. Deze praktijkoefeningen en aangebrachte cases zorgen ervoor dat u niet alleen de kennis verwerft maar er tevens inhoudelijk mee aan de slag kan binnen uw eigen organisatie.

Inleiding
 • Wat is risk management eigenlijk en waarom doen we het?
 • RM versus ERM
Basisbegrippen uit het risk management
 • Termen en begrippen uit de ISO 31000
 • Andere aanverwante modellen
Het framework
 • Het belang en de taken van het management
 • Rollen en verantwoordelijkheden in de organisatie
 • Implementatie, evaluatie en continue verbetering 
Het proces
 • Scope
 • Risk assessment: Identificatie, analyse, evaluatie
 • Risk treatment: beheersmaatregelen en -plan
 • Monitoring and review
 • Recording and Reporting
Conclusies voor uw praktijk
 • Lessons learned
 • Do's and dont’s vanuit de praktijk

Examen (1 uur)
Het PECB Certified ISO 31000 Foundation examen voldoet volledig aan de eisen van het PECB examen en certificatie programma (ECP). Als u het examen succesvol hebt afgelegd, kan u via PECB uw certificatie aanvragen. Meer informatie over het examen en de certificering kan u terugvinden via de website van de PECB

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

 • U kent het belang en de oorsprong van risk management
 • U leert algemene begrippen kennen, begrijpen en toepassen
 • U kent de bouwstenen van de processen die nodig zijn om risk management op te bouwen en u kan deze bepalen voor uw eigen organisatie
 • U leert enkele technieken om risico’s te analyseren kennen en toepassen, dit binnen diverse disciplines
 • U leert hoe u risk management kan evalueren en borgen in uw organisatie

Kortom, je beschikt over de basistools om een eerste risk management framework op te zetten of te ondersteunen in jouw organisatie.

 

ISO 31000 Foudnation - leerdoelstellingen

Voor wie?

Deze sessie is gericht op medewerkers en managers die binnen de organisatie de eerste stappen willen zetten om een risk management framework, gebaseerd op de internationale standaard ISO 31000, op te zetten.

Daarnaast biedt het een inhoudelijke aanvulling voor alle medewerkers die betrokken zijn en/of interesse hebben om beter te leren omgaan met risico’s.

Verwante opleidingen

Bent u op zoek naar een diepgaandere cursus omtrent de ISO 31000? Dan kunnen wij u de Certified ISO 31000 Risk Manager - training aanraden.

De ‘Management of Risk: Foundation’ en ‘Management of Risk: Practitioner’ opleidingen laten u dan weer kennis maken met structuren en methodieken om aan risico management te doen.

Trainer

Doolaege Sim

Sim DOOLAEGE is MSc Risk Management en behaalde o.a. de attesten Preventieadviseur Niveau I en Veiligheidsadviseur Gevaarlijke Stoffen. Vanuit een doorgedreven terreinervaring als leidinggevende binnen de hulpverlening en als ambtenaar noodplanning heeft hij diverse instellingen en organisaties ondersteund bij het opmaken en implementeren van nood- en rampenplannen. Als preventieadviseur werkte hij binnen een multinational mee aan de nieuwe veiligheidsstandaarden voor zowel binnen- als buitenland. Daarnaast geeft hij als manager en coach ondersteuning aan bedrijven bij het optimaliseren van hun organisatie. Als echte people manager maakt zijn grenzeloze gedrevenheid het verschil.

Praktisch

Duur: 2 dagen
Start op: dinsdag 24 maart 2020, Zwijnaarde
Inschrijven
Prijs: vanaf €980

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Laura VANNESTE
+32 (0)56 24 16 03

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
dinsdag 24, 31 maart 2020, van 09u00 tot 17u00
Op 31 maart 2019 (in de namiddag) wordt het examen afgenomen
3Square
Rijvisschestraat 124, 9052 Zwijnaarde
Tel.: 09/248 10 00
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 23 feb 2020 €1125 €980 €1305
Prijs €1250 €1090 €1450

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €100,00 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier