Management of risk (MoR®): Foundation

Management of risk (MoR®): Foundation

M_o_R® biedt een gestructureerd en toegankelijk raamwerk om risk management op alle niveaus binnen uw organisatie toe te passen. Daarnaast helpt ze via concrete en praktische richtlijnen een echte risicocultuur uit te bouwen. Het uiteindelijke doel is om u te ondersteunen in het maken van betere beslissingen door een overzicht te tonen van alle risico's en hun waarschijnlijke impact. Deze training richt zich op de vier kernconcepten van de M_o_R® en de vertaling daarvan naar de praktijk.

De training wordt standaard in het Nederlands gegeven met cursusmateriaal in het Nederlands.

Programma

Tijdens de training wordt samen met u een M_o_R®-roadmap doorlopen waar de principes, aanpak, processen en rollen worden verduidelijkt aan de hand van voorbeelden uit het werkveld. Daarnaast worden diverse methodes aangereikt die u zullen helpen om M_o_R® toe te passen, te implementeren en te reviewen binnen uw eigen organisatie.

In de cursus worden volgende onderwerpen behandeld:
 • voordelen en belang van risicomanagement voor de organisatie
 • de vier elementen van het M_o_R®-raamwerk
 • rollen en verantwoordelijkheden risicomanagement
 • M_o_R® op de verschillende organisatieniveaus
 • examentraining: technieken, voorbeelden van examenvragen en een voorbeeldexamen met bespreking

De cursus leidt op tot het M_o_R® Foundation-examen. Zelfstudie van gemiddeld zo'n 16 uur is wenselijk als voorbereiding op het examen. Het examen kan worden afgelegd in het Nederlands, Engels, Duits en Pools. Het M_o_R® Foundation-certificaat is onbeperkt geldig. De lessen en de examens vormen één geheel. Het is niet meer mogelijk om enkel deel te nemen aan de lessen of enkel aan het examen.
M_o_R Affiliate logo

Amelior biedt deze MoR®-training aan i.s.m. 'HWP Consulting BV', een geaccrediteerde trainingsorganisatie van MoR®. MoR® is een geregistreerd handelsmerk van AXELOS Limited, gebruikt met toestemming van AXELOS Limited. Alle rechten voorbehouden.

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

Na afloop van de cursus bent u in staat om:
 • het M_o_R®-raamwerk op de diverse niveaus te benoemen en toe te passen
 • risicogebaseerd denken toe te passen in uw activiteiten
 • de organisatie mee te ondersteunen in het (verder) uitbouwen van een risicocultuur
 • het M_o_R® foundation-examen succesvol af te leggen

Voor wie?

Deze opleiding richt zich tot:
 • diverse niveaus van het management
 • medewerkers die binnen de organisatie een verantwoordelijkheid dragen op het gebied van risicomanagement binnen een project-, programma-of portfolioteam
 • medewerkers die meehelpen aan het vormgeven van strategieën of beleidsvisies

Er zijn geen toelatingsvereisten voor deze training, maar ervaring met risicomanagement is wel een voordeel.

Verwante opleidingen

Eenmaal u het M_o_R® Foundation-certificaat op zak hebt, kan u zich verder verdiepen in de M_o_R®-methodiek. Door de opleiding M_o_R® Practitioner te volgen en het practitionerexamen af te leggen, kan u een M_o_R® Practitioner-certificaat in handen krijgen. Alumni van de M_o_R® Foundation-training krijgen trouwens 20% korting bij hun deelname aan deze Practitioner-opleiding. 

Bij Amelior kan u ook terecht voor opleidingen omtret de ISO 31000, de internationale ISO-standaard in verband met riskmanagement. We bieden zowel de trainingen ISO 31000 Risk Management Foundation als de ISO 31000 Risk Manager aan. Beide zowel klassikaal (Risk Management Foundation - Risk Manager) als via online zelfstudie (Risk Management Foundation - Risk Manager).

Voorgangers vertellen

Het was een boeiende opleiding met veel praktijkvoorbeelden die een goede basis biedt om alle aspecten van een effectief risicomanagement te leren kennen.

Saartje De GEYTER - FLUVIUS SYSTEM OPERATOR

Deze training is zeker een aanrader voor deelnemers die starten van scratch. Je krijgt een goede kijk op de basisbeginselen van de MoR. 

Dirk THIEREN - ERGO INSURANCE

Ik wist wel wat over riskmanagement, maar het waren bits and pieces. Deze opleiding hielp om de puzzelstukjes wat beter samen te zetten.

Peter VERMAERCKE - SCK CEN

Trainer

Doolaege Sim

Sim DOOLAEGE is MSc Risk Management en behaalde o.a. de attesten Preventieadviseur Niveau I en Veiligheidsadviseur Gevaarlijke Stoffen. Vanuit een doorgedreven terreinervaring als leidinggevende binnen de hulpverlening en als ambtenaar noodplanning heeft hij diverse instellingen en organisaties ondersteund bij het opmaken en implementeren van nood- en rampenplannen. Als preventieadviseur werkte hij binnen een multinational mee aan de nieuwe veiligheidsstandaarden voor zowel binnen- als buitenland. Daarnaast geeft hij als manager en coach ondersteuning aan bedrijven bij het optimaliseren van hun organisatie. Als echte people manager maakt zijn grenzeloze gedrevenheid het verschil.

Praktisch

Duur: 3 dagen
Start op: woensdag 21 april 2021, Gent
Inschrijven
Prijs: vanaf €1245

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Laura VANNESTE
+32 (0)56 24 16 03

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
woensdag 21, 28 april, 5 mei 2021, van 09u00 tot 17u00

Het examen wordt afgenomen op 5 mei in de namiddag
Europahotel Gent
Gordunakaai 59, 9000 Gent
Tel.: +32 9 222 60 71
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Prijs €1445 €1245 €1645

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132 LET OP! De overheid besliste dat je voor de opleidingen rond Insights, MBTI en TDI geen gebruik meer zal kunnen maken van de KMO-portefeuille vanaf 1 juli 2020.
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €150,00 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier