Management of risk (MoR®): Practitioner

Management of risk (MoR®): Practitioner

M_O_R biedt een gestructureerd en toegankelijk raamwerk om risk management op alle niveaus binnen uw organisatie toe te passen. Daarnaast helpt ze via concrete en praktische richtlijnen een echte risicocultuur uit te bouwen. Deze training richt zich hoofdzakelijk op het effectief implementeren van het M_o_R raamwerk binnen de organisatie.

Deze vervolgtraining wordt standaard in het Engels gegeven met cursusmateriaal in het Engels.

Bent u een alumni van de M_o_R Foundation training? Vermeld dit dan op uw inschrijvingsformulier en krijg 20% korting.

Programma

Tijdens de training wordt het M_o_R® raamwerk aan de hand van een case uitgewerkt zodat u inzicht krijgt in hoe u dit kan toepassen binnen de eigen organisatie. In deze opleiding wordt bijzonder veel belang gehecht aan interactie en het delen van ervaringen en best practices. De opleiding leunt dus eerder aan bij een interactieve coaching dan een louter theoretische toelichting.

In de cursus worden volgende onderwerpen behandeld:

 • de relatie tussen de vier elementen van het M_o_R® raamwerk
 • toepassen van de M_o_R® principes, aanpak, processen en technieken
 • reviewen van aanbevelingen over M_o_R® in organisaties
 • opstellen en beoordelen van M_o_R® documenten
 • examentraining: technieken, voorbeelden van examenvragen & een voorbeeldexamen met bespreking

De cursus leidt op tot het M_o_R Practitioner examen. Zelfstudie van gemiddeld zo'n 16 uur is gewenst als voorbereiding op het examen. Het examen kan worden afgelegd in het Engels, Pools en Roemeens. Het PRINCE2 Practitioner certificaat is onbeperkt geldig.

U kan via Amelior ook enkel het examen afleggen voor 370 euro.

MoR Logo

Amelior biedt deze MoR®-training aan i.s.m. 'HWP Consulting BV', een geaccrediteerde trainingsorganisatie van MoR®.

MoR® is een geregistreerd handelsmerk van AXELOS Limited, gebruikt met toestemming van AXELOS Limited. Alle rechten voorbehouden.

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

Waar de foundation eerder de nadruk legt op het toepassen van risk management, richt de practitioner zich meer op het implementeren van van risk management binnen een organisatie.
 
Na het volgen van deze opleidiing bent u in staat om:
 • het M_o_R® raamwerk toe te passen op een bestaande case
 • om te gaan met diverse technieken
 • de verschillende specialisaties inhoudelijk te situeren
 • de organisatie te sturen bij het uitbouwen van een risicocultuur
 • het M_o_R® practitioner examen succesvol af te leggen

Voor wie?

Deze opleiding richt zich tot:

 • het middel en hoger management
 • risk managers binnen de organisatie die verantwoordelijkheid dragen om risicomanagement binnen de organisatie te implementeren

Om het M_o_R Practitioner certificaat te kunnen behalen moet u in het bezit zijn van het M_o_R Foundation certificaat.

 

Verwante opleidingen

Wenst u het M_o_R Practitioner certificaat te behalen, maar heeft u nog geen Foundation certificaat? Volg dan eerst de M_o_R Foundation opleiding en neem deel aan het M_o_R Foundation examen om zo uw M_o_R Foundation certificaat te behalen. Via Amelior is het ook mogelijk om enkel het M_o_R Foundation examen af te leggen voor 290 euro.

Bij Amelior kan u ook terecht voor opleidingen omtret de ISO 31000, de internationale ISO standaard in verband met riskmanagement. We bieden zowel de Certified ISO 31000 Risk Management Foundation als de Certified ISO 31000 Risk Manager training. 

Trainer

Doolaege Sim

Sim DOOLAEGE is MSc Risk Management en behaalde o.a. de attesten Preventieadviseur Niveau I en Veiligheidsadviseur Gevaarlijke Stoffen. Vanuit een doorgedreven terreinervaring als leidinggevende binnen de hulpverlening en als ambtenaar noodplanning heeft hij diverse instellingen en organisaties ondersteund bij het opmaken en implementeren van nood- en rampenplannen. Als preventieadviseur werkte hij binnen een multinational mee aan de nieuwe veiligheidsstandaarden voor zowel binnen- als buitenland. Daarnaast geeft hij als manager en coach ondersteuning aan bedrijven bij het optimaliseren van hun organisatie. Als echte people manager maakt zijn grenzeloze gedrevenheid het verschil.

Praktisch

Duur: 2 dagen en een halve dag
Start op: dinsdag 15 oktober 2019, Sint-Niklaas
Inschrijven
Prijs: vanaf €1165

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Laura VANNESTE
+32 (0)56 24 16 03

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
dinsdag 15, 22 oktober van 09u00 tot 17u00, 5 november 2019, van 9u tot 12u30

Het examen wordt afgenomen op 5 november.
Serwir Sint-Niklaas
Koningin Astridlaan 57, 9100 Sint-Niklaas
Tel.: +32(0)3 778 05 11
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 15 sep 2019 €1345 €1165 €1525
Prijs €1495 €1295 €1695

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €100,00 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier