Bijscholing voor milieucoördinatoren en energiemanagers

Een 6-maandelijkse update van de meest recente wijzigingen in het milieu- en energielandschap

Bijscholing voor milieucoördinatoren en energiemanagers

Bij elke editie van de bijscholing voor milieucoördinatoren en energiemanagers werken we rond een thema dat de materie vanuit de leefmilieu- en energieproblematiek benadert. Naast de gebruikelijke update van de wetgeving, komen casussen, LCA-studies, getuigenissen, toolkits, ... aan bod.
Deze bijscholingen zijn conform Art. 41 van het VLAREL en Art. 4.1.9.1.2, §2, 1° d) van het VLAREM II en voldoen dan ook aan de wettelijk verplichte aanvullende bijscholing van milieucoördinatoren (30u/jaar).
Oud-cursisten Milieucoördinator, Preventieadviseur en Energiemanager krijgen 20% korting bij inschrijving voor deze opleiding!

Waarom deze thematiek?

Milieuwetgeving, milieumanagementsystemen, milieu- en crisiscommunicatie, milieutechnologie, kosten/baten-analyse voor milieuprojecten, monitoring en statistiek, … Allemaal thema’s waarin de milieucoördinator zich als een vis in het water moet voelen. De milieucoördinator dient te beschikken over kennis en vaardigheden om zijn taken in te vullen van rapporteur, adviseur, coach, controleur, … en dit binnen de bedrijfscultuur.

De taak van een energiemanager is niet minder omvangrijk. Stijgende energieprijzen en strenger wordende milieu-eisen maken de aandacht voor energie in administraties en industrie actueel. Bovendien is de energiewetgeving in volle evolutie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het belang van energiemanagement binnen de organisatie heel wat gegroeid is.

Via periodieke updates waarbij we een mix van informatie (managementsystemen, technologie, wetgeving, economie) en vaardigheden (coaching, communicatie) aan bod laten komen, wil Amelior de milieucoördinatoren en energiemanagers maximale ondersteuning bieden.

Het programma: wat mag u verwachten tijdens de bijscholing?

Programma 14/05/2020 - Voorlopig uitgesteld
 • Luik 1: De nieuwe, meest recente milieuwetgeving - Tom Malfait (LDR advocaten)
 • Luik 2: In de praktijk toegepaste ex-situ en in-situ bodemsaneringstechnieken - Hilde Decuyper (A+E Consult)
 • Luik 3: “Hoe circulair is de Belgische kunststofsector?” - Saskia Walraedt (Essenscia)
 • Luik 4: Update energiebeleid en wetgeving - Dirk Vandenbroecke (Dvdb consulting)

Voor wie?

Deze opleiding is bestemd voor milieucoördinatoren en energiemanagers, maar is eveneens uitermate interessant voor preventieadviseurs en kwaliteitsmanagers met steeds maar groeiende milieu-verantwoordelijkheden.
Uiteraard zijn ook alle andere milieu- en energie-geïnteresseerden uit bedrijven en instellingen van harte welkom!

Praktische informatie, korting, en KMO-portefeuille

Praktische info
De bijscholing vindt plaats in Lokeren.
Na deelname ontvangt u een attest van deelname geldig voor 8u bijscholing. Dit attest komt in aanmerking voor de wettelijke 30-uren opleidingsplicht voor de milieucoördinator.

Korting
 • Schrijf in met meerdere collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, ... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...
 • Ook leden betalen aanzienlijk minder. Meer weten over het lidmaatschap ? Lees meer...
 • Bent u een alumnus van onze langlopende opleidingen preventieadviseur, energiemanager of milieucoördinator? Dan geniet u van 20% korting voor deze bijscholingsdagen. Vermeld bij uw inschrijving in het tekstvak 'Opmerkingen' dat u een oud-cursist bent en u krijgt automatisch de korting.
KMO-portefeuille
Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30 of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! 
Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132.

Tips?

Heeft u als milieu- of energieverantwoordelijke topics die u in onze upgrade graag aan bod wil laten komen en denkt u dat die topic ook andere collega's milieucoördinatoren kan aanbelangen?
Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons via rb@amelior.be of 056/23.20.65. We horen graag van u!

Opbouw leertraject

Deze bijscholing maakt onderdeel uit van het leertraject milieucoördinator, waarvan volgende opleidingen deel uitmaken:

Praktisch

1 dag

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Greet VANFLETEREN
+32 (0)56 23 20 61

Contacteer mij

Inschrijven

Helaas is er op dit moment geen sessie van deze training ingepland.

Wat zijn uw mogelijkheden?

 • Wij houden u op de hoogte wanneer deze opleiding opnieuw ingepland is.
 • U kunt de opleiding met deze inhoud ook samen met enkele collega’s bij u in het bedrijf laten doorgaan.
 • We bekijken samen met u wat uw noden zijn en werken dan een voorstel op maat van uw organisatie uit.

Neem contact op

Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier