Motivatie en stress (online)

Hoe meet u het stressniveau en de motivatie van medewerkers die op afstand werken?

Waarom dit thema?

Medewerkers die op afstand moeten samenwerken missen heel dikwijls het directe contact en de directe feedback. Voor sommigen is dit nochtans een belangrijke motivatiefactor.

Omdat uw medewerkers niet voortdurend zichtbaar zijn, is het ook moeilijker in te schatten hoe het met hen gaat. Sommigen verdwijnen helemaal op de achtergrond, anderen zullen hun frustratie soms uiten.

We moeten meer actief werk maken van het inschatten van de motivatie en stress en we moeten ook meer beschikbaar zijn om onze medewerkers te coachen en ondersteunen. Uitdagende doelstellingen zijn noodzakelijk, maar niet voldoende om iedereen te motiveren.

Waarom deze opleiding?

Leer in deze training actief werk te maken van het inschatten van de motivatie en stress van uw medewerkers. 

Deze opleiding wordt volledig online aangeboden. We garanderen een interactieve live uitwisseling van ervaringen en kennis vanuit uw kot. Voor de start van de opleiding ontvangt u het lesmateriaal zodat u perfect de opleiding kunt meevolgen.

Meerdere cases en voorbeelden worden gebruikt om de link naar de praktijk te verduidelijken.

U krijgt meteen tips & tricks mee die u op de werkvloer kan implementeren.

Modulaire opleiding: u kiest zelf welke van de 4 afzonderlijke modules het best bij u passen.

Voor wie

Deze training richt zich tot iedereen die moet leidinggeven aan medewerkers die van thuis uit werken. Hierbij denken wij aan:

 • algemeen directeurs;
 • leidinggevenden;
 • teamleaders;
 • HR-managers;
 • Marketing-managers;
 • ...
Leidinggeven op afstand - doelgroep

Inhoud

 • Wat is stress en burn-out?
 • Externe en interne bronnen
 • De moderne wereld & millenials
 • Motivatie en wellbeing tips
 • Energie versus time management

Na de opleiding

 • Kan u het motivatie en stress niveau van uw werknemers inschatten. 

Docenten

Marc Raes
Marc Raes

Marc is een Senior Change Leader, Consultant, Interim Manager en Coach. Zijn passie is mensen te enthousiasmeren door hun competenties en inzichten in zichzelf en hun omgeving te verruimen. Zijn aanpak hierbij is altijd interactief, engagerend, pragmatisch en steeds gefundeerd op solide conceptuele inzichten en praktische ervaringen. Hij bouwt hiervoor op meer dan 20 jaar business ervaring als Senior Executive in Finance, HR, Procurement, Commercial, Business Process Management, Change Management en General Management in een industriële/service en FMCG (fast moving consumer goods) omgeving. Heel zijn traject is doorweven met een uitgesproken engagement in Coaching en Mentoring waarvoor hij ook is geaccrediteerd door the Sheffield Hallam University. Hij is Expert in Innovative Organisational Design (Flanders Synergy). Marc is geaccrediteerde Insights Practitioner, MBTI - TDI Practitioner, Investors in People Specialist en lid van 'The Professional Mentor'.

LinkedIn profiel bekijken

Prijs

€ 125 excl. BTW

Lid van Amelior?

Lid van Amelior: € 125 excl. BTW
Non-profit Amelior lid: € 125 excl. BTW

Lid worden kan al vanaf € 200 per jaar.