Boeiend spreken en presenteren voor een groep

Boeiend spreken en presenteren voor een groep

Leer tijdens deze workshop hoe u uw presentatievaardigheden kan verbeteren en de impact van uw boodschap kan vergroten.

Volgende aspecten komen aan bod tijdens deze opleiding:
 • Ga bewuster om met uw eigen sterktes en valkuilen
 • Scherp uw presentatievaardigheden aan
 • Breng uw presentatie boeiend en beklijvend
 • Laat een blijvende indruk na op uw publiek

Deze training komt in aanmerking voor de erkenning tot MER-coördinator.

Waarom deze thematiek?

Maakt u zich zorgen om die presentatie die u binnen een paar dagen moet geven? Vindt u het lastig om op een boeiende en heldere manier informatie over te brengen? Bent u bang dat u niet duidelijk en krachtig genoeg overkomt? Of misschien geeft u wel een schitterend betoog waar enkel u een boodschap aan heeft...
Onderzoek toont aan dat één van de meest voorkomende angsten nog steeds 'spreken voor een groep' blijkt te zijn. En dit terwijl een aantal praktische tips en technieken u absoluut verder kunnen helpen. Daarenboven is niet alleen WAT u zegt belangrijk, maar ook HOE u het zegt. Meer zelfs ... met het HOE maakt u het verschil!

Wat mag je verwachten tijdens de training?

We brengen u op een interactieve manier inzichten en vaardigheden bij zodat u op een overtuigende manier uw boodschap kan overbrengen.

Leerdoelstellingen tijdens deze training:
 • Een presentatie correct kunnen opbouwen
 • Een presentatie kunnen opmaken, op maat van uw publiek
 • Uw spreekangst weten te overwinnen zodat u in staat bent om met meer zelfvertrouwen voor een groep te staan
 • Kunnen boeiend presenteren en spreken met impact
 • Weten hoe u op een professionele manier omgaat met vragen en weerstand

Voor wie?

De training is bedoeld voor iedereen die op een professionele manier wil leren presenteren voor collega's, medewerkers, klanten, een managementteam, ...

Programma

Voorafgaand aan de training:
is er een schriftelijke intake zodat we een beter zicht krijgen op de individuele leerdoelen. Een opdracht als voorbereiding op dag 1 maakt deel uit van het voortraject.

Doorheen de training:
is er ruimschoots de mogelijkheid om te oefenen in een veilige leeromgeving waar u persoonlijke feedback en tips krijgt van de presentatiecoach. Alle theoretische handvaten worden op een interactieve manier aangereikt.

De eerste dag:
Brengt u een mini-presentatie die opgenomen wordt en krijg u al meteen een aantal inzichten, vaardigheden en technieken aangeleerd. Elke deelnemer krijgt ook een aantal persoonlijke werkpunten mee. Hiernaast is er ruimte om, onder begeleiding, een professionele presentatie in elkaar te steken.

De tweede (halve) dag:
Op dag 2 worden deze opgemaakte presentaties individueel gebracht, opnieuw gefilmd en uitgebreid besproken. De presentaties krijgt u telkens mee naar huis zodat u deze kan herbekijken. Dit laat toe dat u uw evolutie tussen dag 1 en dag 2 kan terugzien.

Tijdens deze training komen volgende onderwerpen aan bod:
 • Een presentatie gestructureerd voorbereiden
  • rekening houdend met het vooropgestelde doel
  • op maat van het publiek
 • Spreekangst overwinnen en zelfvertrouwen opbouwen
 • De opbouw van presentaties
  • een presentatie krachtig inleiden
  • de kernboodschappen van uw presentatie integreren
  • een presentatie beklijvend afsluiten
 • Een rode draad in uw presentaties brengen
 • Leer- en didactische principes bij volwassenen
 • Contact maken en houden met uw publiek
 • De do's en don'ts van Powerpoint
 • Verbale, paraverbale en non-verbale communicatie in een presentatie
 • Omgaan met vragen van uw toehoorders
 • Inzicht in uw eigen sterktes en valkuilen
  • via de diverse oefeningen, feedback, opnames
Pluspunten van deze training:
 • Zeer interactieve training waarbij oefenen en praktische tips centraal staan
 • USB-stick met eigen video-opnames (voor én na)

OPTIONEEL: INDIVIDUELE COACHING
Na de training is het een kwestie van oefenen om de aangeleerde presentatietechnieken onder de knie te krijgen. Mocht u ondanks de vele tips tijdens de opleiding, toch in uw praktisch werkveld voor vragen/problemen komen te staan waarbij u zich onvoldoende gewapend voelt, kan u nog steeds beroep doen op de trainer (Annelies Kimpe) om een 'individuele coachingsessie van een 2-tal uren' voor u uit te werken. Annelies is het makkelijkst te bereiken via email: ak@amelior.be 

Attest van deelname

Alle deelnemers die deze training bijwonen, ontvangen een attest van deelname.

Cursisten aan het woord

Ik vond dit een heel aangename en toepasbare cursus. Zeker een aanrader. Zowel op gebied van hoe maak je een presentatie op als het presenteren op zich.

Stefanie DECALUWE - AGRISTO NV

Bedankt, ik kan hier echt mee verder en merk dat mijn zelfzekerheid voor presenteren nu reeds hoger is.

Ewaut VAN GERREWEY - COTE D'OR


Deze training is een echte aanrader voor wie wil (leren) spreken en presenteren voor een groep. De eerste dag krijg je wat theorie en breng je je presentatie zoals je ze gewend bent. Je krijgt feedback, zowel de goede dingen als de dingen waaraan gewerkt kan worden, komen aan bod. De tweede dag volgt nog een klein stukje theorie en breng je je herwerkte presentatie. Je voelt direct dat dit een pak vlotter en aangenamer verloopt dan de eerste keer. Voordeel is ook dat beide presentaties gefilmd worden. Je kan dus je vooruitgang ook echt zien. Annelies is een gepassioneerde lesgeefster die op een vlotte manier dingen kan overbrengen.

Wiebke PRZIBYLLA - DKV BELGIUM


Het is een zeer praktijkgerichte opleiding. De theorie werd zeer boeiend gebracht en er was voldoende ruimte om de theorie in de praktijk toe te passen. Door deze opleiding voel ik me klaar om zelfzeker een presentatie te geven. 

Esther GEERKENS - CV ONS DAK Tips & tricks onmiddellijk toegepast in management meetings.
Martine JANSSENS - OLYMPUS BELGIUM NV

Trainer

Kimpe Annelies

Annelies KIMPE behaalde een master in de Toegepaste Taalkunde en vulde dit diploma aan met een Pedagogische Bekwaamheid. Na jaren werkzaam te zijn geweest als Assistant Corporate Communication bij de Picanol Group (Ieper), maakte ze in 2009 de overstap naar Amelior. Annelies is werkzaam als trainer/consultant binnen het domein People, waar zij haar expertise op vlak van time management, presenteren en vergaderen, ... dagdagelijks benut in zowel profit als not-for-profit organisaties.

Praktisch

Duur: 1 dag en een halve dag
Start op: dinsdag 06 oktober 2020, Lokeren
maandag 26 april 2021, Gent
Inschrijven
Prijs: vanaf €865

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Laura VANNESTE
+32 (0)56 24 16 03

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
dinsdag 6 oktober 2020 van 09u00 tot 17u00, dinsdag 20 oktober 2020 van 13u30 tot 17u00
Biznis
Zelebaan 100, 9160 Lokeren
Tel.: 09/326 85 00
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
maandag 26 april 2021 van 09u00 tot 17u00, maandag 10 mei 2021, van 13u30 tot 17u00
Europahotel Gent
Gordunakaai 59, 9000 Gent
Tel.: +32 9 222 60 71
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Prijs €980 €865 €1155

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132 LET OP! De overheid besliste dat je voor de opleidingen rond Insights, MBTI en TDI geen gebruik meer zal kunnen maken van de KMO-portefeuille vanaf 1 juli 2020.
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €50,00 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier