Perfectionisme positief inzetten op het werk

Perfectionisme positief inzetten op het werk

Leer tijdens deze opleiding hoe je perfectionisme en passie in een ruimer denkkader plaatst en hoe je nieuwe mogelijkheden creëert om er constructief en gezond mee om te gaan.

Waarom deze thematiek?

Perfectionisme kan stress en uitstelgedrag veroorzaken, geeft vaak een onvoldaan gevoel en is één van de actoren bij overspanning en burn-out.
Vreemd genoeg liggen passie en perfectionisme dicht bij elkaar. Krijg je soms ook de goedbedoelde adviezen: "Leg de lat niet te hoog", "Goed is goed genoeg', "Laat los en trek het je niet zo aan"? Maar waar blijf je dan met de passie?
Wanneer we perfectionisme en passie vanuit verschillende invalshoeken bekijken (zowel persoonlijke systemen als organisatorisch), creëren we nieuwe mogelijkheden om hier constructief en gezond mee om te gaan.

Wat mag je verwachten tijdens de training?

De opleiding is interactief en creatief, uiteraard steeds met respect voor iedere individuele deelnemer. De inhoud en werkwijze wordt aangepast aan de eigenheid van de groep en van de deelnemers. Theorie wordt rechtstreeks gekoppeld aan concrete praktijksituaties en leervragen. Er is ruimte voor individueel werk, vragen en een gezonde dosis humor.

Leerdoelstelllingen tijdens de training:
 • inzicht en een bredere kijk verwerven op perfectionisme, passie en denkpatronen
 • herkennen van perfectionisme bij jezelf en medewerkers
 • positief kunnen inspelen op perfectionisme bij jezelf, medewerkers, het team en waar mogelijk omzetten naar meer passie en plezier.

Wat is het resultaat in je dagelijks werkveld?

Na deze opleiding:
 • heb je jouw persoonlijke dans tussen passie en perfectionisme in kaart gebracht
 • herken en voorkom je de valkuilen van perfectionisme bij jezelf of collega’s (stress, impostor syndrome, uitstelgedrag, burn-out,…) en kan je deze ook concreet aanpakken
 • heb je een verfrissende kijk gekregen op jouw innerlijke drive en die van anderen
 • luister en communiceer je constructiever over grenzen en behoeften
 • ga je naar huis met een persoonlijk actieplan waardoor je met meer passie en goesting aan het werk kan gaan

Voor wie?

De training richt zich tot:
 • werknemers die soms hinder ondervinden van perfectionisme, uitstelgedrag, verveling, impostor syndrome (angst om door de mand te vallen) en op zoek zijn naar nieuwe inzichten, impulsen en concrete tools
 • leidinggevenden die de passie in hun teamwerking beter willen inzetten en de valkuilen van perfectionisme sneller willen herkennen bij zichzelf en hun medewerkers

Programma

Het programma en de werkwijze worden steeds aangepast aan de eigenheid van de groep:
 • voorstelling van de opleiding, leerdoelen worden toegelicht
 • dynamische opstart oefening
 • oefening ‘Perfectie en passie'
 • modellen en denkkaders rond perfectionisme en passie
 • persoonlijke gebruiksaanwijzing
 • voice dialogue
 • toelichting en toepassing in de praktijk
 • praktische tools en tips om met meer goesting en passie op het werk aan de slag te gaan
 • basisregels voor goede communicatie en teamwerking

Attest van deelname

Alle deelnemers die deze training bijwonen ontvangen een attest van deelname.

Cursisten aan het woord

Een zeer interessante en leerrijke dag. Ook best wel confronterend, maar het was fijn om samen te zijn met mensen die hetzelfde voelen en denken door hun perfectionsime. We zijn niet abnormaal en kunnen dankzij inzichten en tips er zelf voor zorgen dat ons perfectionisme geen last meer is, maar eerder een troef wordt. 

Shauni VANLEERBERGHE - BEKAERT

Een interessante opleiding met ludieke aanpak gegeven door een heel aangename, lieve lesgeefster die met passie haar kennis overbrengt.

Valérie DELOBEL - WIENERBERGER

Ik heb enkele eenvoudige tips en tricks meegekregen die zeker bruikbaar zijn zowel professioneel als privé.

Cindy JODTS - ASSA ABLOY

Boeiende en leerrijke ervaring hoe om te gaan met perfectionisme. Kan zowel gebruikt worden op het werk als op privé vlak.

Stijn DUPLACIE - AVEVE

Trainer

Patty LEPPENS heeft 20 jaar ervaring als maatschappelijk assistente, 11 jaar als zelfstandig psychotherapeut/coach en trainer ... dit zowel in de overheid, sociale sector als bedrijfswereld.

Geroddel met een knipoog over de lesgeefster:
Patty, zelfstandig psychotherapeute en trainer, heeft de training zelf ontworpen en verfijnd gedurende meer dan 10 jaar, volslank, superknap, zelf ervaringsdeskundige (geeft grif toe dat ze zelf ook wel eens roddelt) en vindt respectvolle communicatie zeer belangrijk.

Praktisch

Duur: 2 dagen
Start op: dinsdag 08 december 2020,
dinsdag 18 mei 2021, Schoten
Inschrijven
Prijs: vanaf €1090

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Laura VANNESTE
+32 (0)56 24 16 03

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
dinsdag 8, 15 december 2020, van 09u00 tot 17u00
regio Brugge


Toon op kaart
dinsdag 18, 25 mei 2021, van 09u00 tot 17u00
KMO Business Center
Brechtsebaan 30, 2900 Schoten
Tel.: 03 550 80 11
parkeergelegenheid bij het Sportpark op 450m van het Business Center

Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Prijs €1250 €1090 €1450

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132 LET OP! De overheid besliste dat je voor de opleidingen rond Insights, MBTI en TDI geen gebruik meer zal kunnen maken van de KMO-portefeuille vanaf 1 juli 2020.
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €100,00 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier