Energiek vergaderen met resultaat

Energiek vergaderen met resultaat

Leer tijdens deze training hoe u de tijd die wordt besteed aan vergaderen, kan verminderen en hoe u vergaderingen effectiever en doelgerichter kan maken.

Waarom deze thematiek?

Meer en meer mensen worden geconfronteerd met het vergadervirus. Al deze vergaderingen verlopen lang niet altijd optimaal, worden door velen als nutteloos gezien en kosten veel tijd en geld. Wanneer moet je nu wel of niet vergaderen? En als het dan toch noodzakelijk is om te vergaderen, hoe kan dit dan op een efficiënte manier gebeuren?

Wat mag je verwachten tijdens de training?

U krijgt aandachtspunten en technieken aangeboden die u kan inbouwen in uw persoonlijke stijl om een maximaal effect te bereiken. Uiteraard is er ook de nodige ruimte voorzien om te leren van elkaar aan de hand van discussies, ervaringen, ...

Leerdoelstellingen tijdens deze training:
 • verminderen van de tijd die wordt besteed aan vergaderen
 • vergaderingen effectiever en doelgerichter maken
 • ontdekken van uw communicatiestijl
 • stimuleren van het creatief denken

Wat is het resultaat in je dagelijks werkveld?

Na de training, weet u precies hoe u minder maar wel efficiënter kan vergaderen.

Voor wie?

Voor iedereen die regelmatig vergaderingen leidt en/of meevolgt.

Programma

Minder vergaderen
 • Moet ik wel vergaderen? Of kan ik het anders oplossen? Leer kritisch na te denken en de juiste vorm van vergaderen te kiezen. Als u dan voor een vergadering kiest, maak die dan ook overtuigend.
Efficiënt en doelgericht vergaderen
 • Bewaak ik het proces? Of bewaak ik de tijd? Of breng ik evenwicht in de standpunten? U maakt kennis met de verschillende rollen.
 • Een goed betoog heeft een goeie inleiding nodig, zo krijgt u iedereen mee in het verhaal. U leert hoe u een vergadering goed kan starten en afsluiten en uiteraard ook welke belangrijke elementen de vergadering moet bevatten.
Vergadervaardigheden
 • Wat u zegt is natuurlijk belangrijk, maar het verschil maakt u door de manier waarop u de zaken aanbrengt. U leert uw eigen stijl van communiceren kennen en eveneens de interactie die er tussen deelnemers van een vergadering is, beter te begrijpen.
 • Tijd om ook eens in eigen boezem te kijken. Wat loopt er bij ons goed? Wat kan beter? We formuleren hiervoor een aantal actiepunten.

Attest van deelname

Alle deelnemers die deze training bijwonen, ontvangen een attest van deelname.

Een voorganger vertelt

Dankzij deze training kijk ik met meer zelfvertrouwen uit naar mijn volgende vergadering.

Lothar BOEYKENS - 11.11.11

Trainer

Kimpe Annelies

Annelies KIMPE behaalde een master in de Toegepaste Taalkunde en vulde dit diploma aan met een Pedagogische Bekwaamheid. Na jaren werkzaam te zijn geweest als Assistant Corporate Communication bij de Picanol Group (Ieper), maakte ze in 2009 de overstap naar Amelior. Annelies is werkzaam als trainer/consultant binnen het domein People, waar zij haar expertise op vlak van time management, presenteren en vergaderen, ... dagdagelijks benut in zowel profit als not-for-profit organisaties.

Praktisch

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Laura VANNESTE
+32 (0)56 24 16 03

Contacteer mij
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier