Snellezen

Verdubbel uw leessnelheid in 1 dag

Snellezen

De gemiddelde menselijke leesvaardigheid bedraagt ongeveer 250 woorden per minuut.
Inge Provost, de trainer van deze opleiding, heeft inmiddels een niveau van 1.500 woorden per minuut bereikt. “Genoeg voor wat ik nodig heb”, vindt ze.
De absolute recordhouder, Howard Stephen Berg, die ook in het Guinness Book of Records staat, leest een volledige pagina in 3 seconden. Dat betekent dat hij 30 tot 40.000 woorden per minuut verslindt. Zónder het begrip van wat hij leest te verliezen, wel te verstaan.
Want dat blijft het uitgangspunt van Radiant Range Reading: de methode verhoogt de leesvaardigheid niet alleen op een kwantitatieve, maar evenzeer op een kwalitatieve manier.

Waarom deze thematiek?

We moeten een betere manier van lezen aanleren. In de voorbije 50 jaar is er meer informatie gepubliceerd dan in alle voorgaande eeuwen samen. En het stopt niet! Met de komst van internet groeit dit exponentieel verder. We worden dagelijks overstelpt met massa's informatie. Uit onderzoek is gebleken dat personen van een gemiddeld niveau ongeveer een derde van hun werktijd ‘verliezen'. Voor leidinggevenden kan dit oplopen tot de helft. We krijgen inderdaad dagelijks een lawine aan leesvoer te verwerken: memo's, rapporten, brieven, internetboodschappen, vakliteratuur, kranten, boeken,… 60.000 woorden per dag is al lang geen uitzondering.
Door de toenemende werkdruk krijgen velen het onaangename gevoel de massa aan informatie niet langer de baas te kunnen. Snellezen is een techniek om je leesvaardigheid te verbeteren en dit zowel kwantitatief (grotere hoeveelheden) als kwalitatief (beter begrip).
De techniek die we aanreiken stelt je niet alleen in staat meer informatie op een snelle manier te verwerken, maar ook sneller de structuur van een tekst te begrijpen.

Wat mag je verwachten tijdens de training?

Je verdubbelt tegen het eind van de dag je leessnelheid! Daarna is het aan jou om verder te blijven oefenen.

Leerdoelstellingen tijdens deze training:
 • de werking van het oog en het brein bij het lezen begrijpen
 • je ogen efficiënter leren gebruiken waardoor er minder vermoeidheid optreedt bij het lezen
 • inzicht verwerven in je eigen leesproces, eigen leessnelheid en het begrijpen tijdens het lezen zodat je je leesindex (snelheid en begrip) weet te verhogen
 • aanleren en kunnen toepassen van 'snelleestechnieken' op verschillende media
 • meer informatie op een snelle manier leren verwerken
 • door sneller te lezen ook sneller de structuur van een tekst begrijpen

Wat is het resultaat in je dagelijks werkveld?

De training levert je onderstaande resultaten op in je werkveld:
 • je past de techniek 'snellezen' toe op verschillende media binnen je werkveld
 • je leest sneller
 • je begrijpt sneller de structuur van teksten. Dit levert je uiteraard 'tijdswinst' op.
Bovenvermelde resultaten worden sterk verhoogd indien je de aangeleerde technieken na de training nog verder oefent en gebruikt.

Voor wie?

De training is bedoeld voor iedereen die zijn leesindex (snelheid en begrip) wil optimaliseren zodat hij/zij sneller documenten en leesstapels kan verwerken. Ook personen met leesmoeilijkheden kunnen hun leesresultaat aanzienlijk verbeteren.
Voorkennis van 'mindmapping' is nuttig maar niet noodzakelijk om deze training te volgen.

Programma

Tijdens deze training ga je aan de slag met je eigen ‘leesvoer'. Elke deelnemer brengt minstens één eigen werkdocument, één krant of managementtijdschrift en één nog niet gelezen non-fiction boek mee. De training biedt een introductie tot 'radiant range reading' en leert relevante 'oog- en brein-technieken', met concrete tips uit de praktijk. Daarna gaan we dieper in op een aantal typische leesscenario's uit het zakenleven.

Onderstaande onderwerpen komen ondermeer aan bod:
 • lees-test
 • het menselijk oog en lezen
 • het menselijk brein en lezen
 • hardnekkige mythes rond effectief lezen
 • leesomgevingen
 • praktische oefeningen en oefenschema
 • besluiten

Attest van deelname

Alle deelnemers die deze training bijwonen, ontvangen een attest van deelname.

Vorige deelnemers hadden vooral appreciatie voor:

 • De geboekte vooruitgang in snelheid van lezen en dit door één enkele trainingsdag.
 • De vele interactie, tips, goede afwisseling tussen theorie en praktijk.
 • Een praktijkgerichte training met veel oefeningen, tips, ... die direct toepasbaar zijn.
 • De trainer: heeft een gedegen kennis en speelt goed in op wat de deelnemers aanbrengen. Het feit dat ze met het gevoel naar huis gaan dat ze echt iets geleerd hebben wat hun veel tijd kan besparen indien ze blijven verder oefenen.

Cursisten aan het woord

Snellezen werkt echt. Door het toepassen van de tips was ik in staat om dubbel zo snel te lezen en weet ik dat het nog beter kan door te oefenen.

Veerle GONNISSEN - INEOS MANUFACTURING BELGIUM

Geen hocus pocus, maar werkelijk een verdubbeling van de leessnelheid.

Kevin DE COEN - WATERWEGEN & ZEEKANAAL

De vorming Snellezen was voor mij een openbaring. Ik wist initieel niet waar ik mij aan moest verwachten en dacht dat ik gewoon 'snel zou leren lezen'. De theoretische achtergrond die de lesgever meegaf, zorgde ervoor dat ik Snellezen in een breder kader kon plaatsen, waardoor ik meteen overtuigd was van het nut ervan. De praktische oefeningen tijdens de les zorgden ervoor dat ik meteen de smaak te pakken had. Een doe-opleiding die meteen zijn vruchten afwerpt en waarmee ik onmiddellijk veel tijd bespaar. Een echte aanrader!

                                                                                                                                                                Nel ALGOET- WIT-GEEL KRUIS OOST-VLAANDEREN 

De training heeft mij op een leuke en duidelijke manier geholpen met het sneller lezen van teksten. Hierdoor ben ik ook beter geworden in het ontginnen van de inhoud uit de documenten die ik nu lees. Ik ben ook tevreden dat ik deze techniek kan toepassen op verschillende talen. Mits training uiteraard!

Frederick DE PAUW - TUPPERWARE GENERAL SERVICES

Lezen lijkt een evidentie, maar toch maken we allemaal fouten die onze leesefficiëntie niet ten goede komen. Deze cursus moet beschouwd worden als een 'start to read'. Op één dag tijd worden je enkele belangrijke tips & trics bijgebracht die je dan daarna kunt toepassen om zo je leessnelheid op te krikken. Let wel, oefening baart kunst en naderhand moet je hier natuurlijk zelf mee aan de slag gaan. Zeker de moeite!

Nicky JANSSEN - MINISTERIE VAN LANDSVERDEDIGING


Trainer

Provost Inge

Inge PROVOST is reeds meer dan 25 jaar werkzaam als zelfstandig trainer/coach. Ze is gepassioneerd door de werking van de hersenen en zoekt hierbij naar toepassingen om mensen optimaler en efficiënter te laten functioneren. Ze is een 'Qualified Buzan Instructor'.

Praktisch

Duur: 1 dag
Start op: vrijdag 12 juni 2020, Sint-Martens-Latem
Inschrijven
Prijs: vanaf €470

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Laura VANNESTE
+32 (0)56 24 16 03

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
vrijdag 12 juni 2020, van 09u00 tot 17u00
Auberge du Pecheur
Pontstraat 41 - 9831 Sint-Martens-Latem
Tel.: +32 9 282 31 44
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 13 mei 2020 €530 €470 €625
Prijs €590 €520 €695

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €50,00 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier