Time- & taskmanagement

Gefocust op jouw werk.

Time- & focus management

Heb je ook het gevoel geleefd te worden, niet meer toe te komen aan je eigenlijke werk en snel je aandacht te verliezen? Dan is het hoog tijd voor méér tijd!

Herkent u zich in het fenomeen waarbij veel van uw werktijd opgaat aan terloopse activiteiten als e-mail, telefoons en kleine klusjes waardoor u nog maar weinig tijd over hebt voor het echte werk? Heeft u ook het gevoel geleefd te worden, niet meer toe te komen aan uw eigenlijke werk en snel uw aandacht te verliezen? Dan bent u er zeker bij gebaat om te leren hoe u een doeltreffende persoonlijke organisatie kan ontwikkelen.

Waarom deze thematiek?

In de klassieke benadering was time management voornamelijk gericht op het effectiever/productiever zijn en gestructureerder te werken. De dag van vandaag is het echter meer gericht op rustiger in je job staan, bewuster omgaan met je tijd, het vergroten van je arbeidsvoldoening en op het beter behouden van je aandacht/focus op het werk dat je uitvoert.
We beschikken vandaag over een steeds efficiëntere werkinfrastructuur en werken alsmaar langer. Maar toch stijgt onze output niet evenredig. Wie steeds bezig is een achterstand weg te werken, is voortdurend bezig in het verleden. Stapeltjes onafgewerkte zaken zijn even nefast als bloedklontertjes in de bloedsomloop!
De oplossing? Een efficiënter persoonlijk tijdsbeheer.
Tijdens deze training leer je hoe je een doeltreffende persoonlijke organisatie kan ontwikkelen.

Wat is het resultaat in je dagelijks werkveld?

Iedereen is zelf verantwoordelijk voor de besteding van zijn tijd en toch zijn de dagelijkse verzuchtingen niet meer negeerbaar: “Ik word geleefd”, “Ik kom niet meer aan mijn eigenlijke werk toe”, “Ik heb nergens meer tijd voor”, … Belangrijk is dus om keuzes te (leren) maken i.v.m. je tijdsbesteding. Ja, ook tijd is een onderwerp van assertiviteit, plannen en communicatie, steeds vertrekkende van de eigen sterktes en zwakten. Tijd staat voortaan tot je beschikking, in plaats van andersom!

Leerdoelstellingen tijdens deze training:
 • Leren met andere ogen te kijken naar je tijdsbesteding, wijze van werken, ...
 • Je effectiviteit vergroten wat je echte tijdswinst oplevert
 • Tijdrovende elementen te lijf gaan met nieuwe oplossingen
 • Je persoonlijke planning weten toe te passen in de praktijk

Voor wie?

Deze training richt zich tot iedereen die zich bewust is van de moeilijkste uitdaging: jezelf beter managen.
Er is geen specifieke voorkennis vereist, maar enige zelfkennis is mooi meegenomen.

Programma

Voortraject:
 • Het bijhouden van een 'tijdsregistratie'. Via een Excel document noteer je al je professionele activiteiten van minstens 1 dag voorafgaand aan de training.
 • Invullen van de online vragenlijst 'mijn tijdsbeheer' (+/- 10 minuten) om te meten welke jouw sterk ontwikkelde domeinen zijn en welke aandachtsgebieden zijn inzake jouw tijdsbeheer.
De training:
 • Ik ben wie ik ben
  • Je persoonlijke voorkeur in je omgang met collega's kan een sterke invloed hebben in hoe je met je tijd omgaat. Eveneens is je keuze voor een gestructureerd leven of een eerder flexibele levensstijl soms een bepalende factor in je tijdsbeheer.
 • De 7 fundamenten van time management
  • Voer je jouw taken juist uit en voer je de juiste taken uit? Kan je nee zeggen? En hoe hou je jouw takenpakket onder controle? Leer keuzes maken op basis van taakindelingen en prioriteitsbepaling. Wees je bewust van wat je taken zijn en zorg ook dat je de nodige tijd opeist om eraan te werken door goed te plannen.
 • Focus on the job
  • Een goede planning is één ding, maar hoe zorg je ervoor dat je die planning ook kan omzetten in resultaat? Leer focus te houden en te plannen, rekening houdend met een optimale werking van de hersenen.
 • Tijdrovers en tijdwinners
  • We gaan actief op zoek (o.a. via de voorbereide tijdsregistratie) naar de meest voorkomende tijdrovers en zoeken naar oplossingen om ze zoveel mogelijk uit te schakelen.
Na de training ontvangt elke deelnemer nog een opvolgingsmail.

Attest van deelname

Alle deelnemers die deze training bijwonen, ontvangen een attest van deelname.

Cursisten aan het woord

Interessante opleiding met veel praktische tips, vlot gebracht.

Filip DE VOS - TOTAL BELGIUM

De opleiding was zeer nuttig. Kennismaking met andere mensen uit een andere sector met gelijkaardige problemen, is zeer interessant.

Esmeralda WINDEY - ARGENTA SPAARBANK

In een aangenaam kader mochten we deze heel praktisch gerichte opleiding volgen die gegeven werd door een dame die de juiste toon vond om time management op een levendige en boeiende wijze te vertalen naar de dagelijkse (werk)omgeving. Ik ben er alvast onmiddellijk mee aan de slag gegaan.

Ivo BRIERS - AURUBIS BELGIUM

Deze training heeft me veel bijgeleerd waardoor werken aangenamer zal worden.

Marijke DE PAUW - PETERSIME

Time management is een algemene term maar na deze training weet ik perfect wat time management inhoudt, wat ik kan verbeteren en dat het vooral mijn verantwoordelijkheid is om veranderingen aan te brengen.

Sandra HILLAERT - PHARMAVIZE

Ik volgde voor de 2e keer een opleiding bij Amelior. Opnieuw werd ik verrast door een nuttige en praktische aanpak, op een aangename manier gebracht.

Ilse JANNES - IVAGO

Trainer

Kimpe Annelies

Annelies KIMPE behaalde een master in de Toegepaste Taalkunde en vulde dit diploma aan met een Pedagogische Bekwaamheid. Na jaren werkzaam te zijn geweest als 'Assistant Corporate Communication' bij de Picanol Group (Ieper), maakte ze in 2009 de overstap naar Amelior. Zij is werkzaam als trainer/consultant binnen het domein People, waar zij haar expertise op vlak van time management, presenteren en vergaderen, ... dagdagelijks benut in zowel profit als not-for-profit organisaties.

Praktisch

Duur: 1 dag
Start op: dinsdag 26 februari 2019, Sint-Niklaas
woensdag 29 mei 2019, Kortrijk
Inschrijven
Prijs: vanaf €475

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Laura VANNESTE
+32 (0)56 24 16 03

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
dinsdag 26 februari 2019, van 09u00 tot 17u00
Serwir Sint-Niklaas
Koningin Astridlaan 57, 9100 Sint-Niklaas
Tel.: +32(0)3 778 05 11
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
woensdag 29 mei 2019, van 09u00 tot 17u00
Amelior
Beneluxpark 1, 8500 Kortrijk
Tel.: 056/ 23 20 60
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 30 dagen voor startdatum €540 €475 €635
Prijs €600 €530 €705

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €35 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier