Interne veiligheidsauditor ISO 45001:2018

conform ISO 19011 : 2018

ISO 45001 auditor

Met de basiskennis van de norm op zak, bouwt deze opleiding verder om u op te leiden tot auditor veiligheid. Op een praktische wijze wordt doorheen het volledige interne auditproces volgens ISO 45001 gewandeld.

Waarom deze thematiek?

Eenvoudig gezegd: wat ISO 9001 is voor kwaliteitszorg en ISO 14001 voor milieuzorg, is ISO 45001 voor veiligheid en gezondheid op het werk. Het is de opvolger van OHSAS 18001
ISO 45001 geeft de vereisten die aanwezig moeten zijn in een goed managementsysteem voor veiligheid en gezondheid op het werk of in Belgische terminologie voor "welzijn op het werk". Een dergelijk systeem zorgt ervoor dat de arbeidsrisico's steeds beter beheerst worden en aldus de performantie van de organisatie wordt verbeterd.

ISO 45001 vervangt OHSAS 18001

Deze norm volgt net als alle normen voor managementsystemen de nieuwe HLS structuur. De integreerbaarheid van managementsystemen ISO 9001, ISO 14001 en ISO 45001 wordt hierdoor vereenvoudigd.

Wat mag u verwachten tijdens de opleiding?

U wandelt op een praktische wijze doorheen het volledige interne auditproces volgens ISO 19011. U wordt gewezen op de belangrijkste basispeilers van een goede audit, op de kritische punten en op de gevaarlijke aspecten.

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

Na afloop van deze cursus voert u ISO 45001 audits uit volgens de regels van de kunst.

Voor wie?

Deze workshop is ontworpen voor iedereen die op korte tijd grondig wil leren hoe hij op professionele wijze interne audits kan uitvoeren volgens de regels van de kunst. Deze workshop richt zich in de eerste plaats tot mensen die zelf de ISO 45001 audits willen doorvoeren of die het proces van het interne auditing gaan leiden.

Deze opleiding vereist dan ook de basiskennis omtrent ISO 45001.
Indien u nog niet over deze basiskennis omtrent de ISO 45001 specificaties beschikt, kunnen we de opleiding ISO 45001 - optimaal implementeren - basisopleiding warm aanbevelen.
 
Ook voor niet-ISO 45001 organisaties kan een interne opleiding veiligheidsaudit (andere auditcriteria) uitgewerkt worden. Contacteer ons gerust voor bijkomende info.

Het programma: veiligheids- en gezondheidsauditing: overzicht

  • Begrip audit – soorten audits
  • Principes van het uitvoeren van een audit
  • Het managen van een auditprogramma
  • Het auditproces
  • Oefening voorbereiden audit met ISO 45001 als auditcriteria
  • Auditvaardigheden met oefening
  • Auditklimaat en acties

Opgelet: interactieve workshop

Elk theoretisch inzicht wordt dadelijk toegepast onder de vorm van communicatieve oefeningen, groepsopdrachten en simulaties. Om de interactie te bevorderen beperken wij het aantal deelnemers tot een maximum van 20.

Attest

Iedere deelnemer aan deze opleiding krijgt na afloop een attest.

Trainer

Uyttenhove Thierry

Thierry UYTTENHOVE is ingenieur elektromechanica en heeft een licentie in de veiligheidskunde niveau I, milieucoördinator A en risk management. Hij heeft een jarenlange ervaring achter de rug als preventieadviseur, milieu­- en kwaliteitscoördinator in zowel bouw-, metaal- als chemiesector. Als senior consultant begeleidt hij reeds 14 jaar organisaties bij het ontwikkelen van een geïntegreerd HSE-beleid. Met passie coacht, begeleidt en traint hij in o.m. Behaviour Based Safety, OHSAS 18001/ISO 45001, integratie en auditing van management systemen. Als getraind lead auditor is hij tevens interne auditor OHSAS 18001/ISO 45001 – ISO14001. Hij deelt zijn rijke ervaring graag met u.

Praktisch

Duur: 1 dag
Start op: donderdag 26 november 2020, Lokeren
Inschrijven
Prijs: vanaf €625

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Karin BASTIAANNET
+32 (0)56 23 20 66

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
donderdag 26 november 2020, van 09u00 tot 17u00
Biznis
Zelebaan 100, 9160 Lokeren
Tel.: 09/326 85 00
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Prijs €710 €625 €835

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132 LET OP! De overheid besliste dat je voor de opleidingen rond Insights, MBTI en TDI geen gebruik meer zal kunnen maken van de KMO-portefeuille vanaf 1 juli 2020.
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €50,00 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier