Opleiding preventieadviseur niveau 3

ERKENDE OPLEIDING

Opleiding preventieadviseur niveau 3

De opleiding tot preventieadviseur niveau 3 bezorgt u de basiskennis inzake veiligheid en gezondheid op het werk zoals omschreven in de Codex over het Welzijn op het Werk (Art. II.1-20). Na het slagen ontvangt u een getuigschrift van deelname. Hiermee kunt u aan de slag als preventieadviseur in een klasse C-bedrijf.

Deze opleiding komt in aanmerking voor het Vlaams Opleidingsverlof. 

Let wel!

E-Learning

Amelior biedt voortaan de opleiding tot preventieadviseur Niveau III ook digitaal aan.

Maak uzelf de basics van welzijn op het werk eigen in slechts 40u les en dit volledig op afstand. 

De opleiding bestaat uit 5 lesdagen van 8u. In de voormiddag doorloop je het online traject op ons digitaal platform. Na de middag staat een livesessie gepland met onze docent. Je kunt er meteen terecht met vragen over de verschillende thema’s of met bedrijfscases. Met deze livesessies zorgen we ervoor dat we u gedurende het volledige traject kunnen blijven begeleiden, zodat dit online traject geen “trek-uw-plan” wordt. Op deze manier krijgt u, ondanks dat de opleiding digitaal plaats vindt, toch een evenwaardige leservaring.

Binnen het pakket zitten twee online examens vervat die toetsen in hoeverre u de materie beheerst en afsluitend wordt er een paper opgemaakt. Deze beknopte paper behandelt een welzijnsissue bij u in de onderneming. Op deze manier biedt deze opleiding, naast de opgedane kennis, uw onderneming meteen een praktijkoplossing voor een bepaalde welzijnsproblematiek. Ook voor deze paper wordt u van dichtbij begeleidt door onze docenten.


    

Voorbeeld van ons digitaal platorm.

Waarom deze thematiek?

Een proactief welzijnsbeleid is niet alleen noodzakelijk omdat het voor elk bedrijf een wettelijke verplichting is. Andere motieven spelen eveneens een grote rol. Ondernemingen bouwen namelijk ook een preventiebeleid uit omwille van hun sociale betrokkenheid, imago, beheersing van de aansprakelijkheidsrisico's of uit economische overwegingen.

Bedrijven hebben er dus alle belang bij een preventieadviseur op te leiden en aan te stellen. Ook mensen die geen functie als preventieadviseur ambiëren hebben baat bij deze basisopleiding arbeidsveiligheid.

Het programma: Wat mag u verwachten tijdens de opleiding?

Inhoud

U krijgt de basisvorming arbeidsveiligheid waarbij u in korte tijd zicht krijgt op alle belangrijke aspecten van het hedendaags veiligheidsbeleid.
De opleiding is opgebouwd uit 3 grote delen:

      1. De basisfilosofie arbeidsveiligheid, -gezondheid: Welzijn op het werk
      2. De taken van de Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het werk
      3. De specifieke gevaren, risico's en preventiemaatregelen

Wenst u een recent gedetailleerd programmaoverzicht? Stuur dan snel een mailtje naar Greet VANFLETEREN.

Opdrachten

Er wordt een maximale ROI (Return On Investment) gegarandeerd o.m. door:
 • Getuigenissen en praktijkervaringen van medecursisten en de docenten
 • 2 examens 
 • Een paper die een meerwaarde is voor het bedrijf (vb. risicoanalyses, uitwerken onthaalbeleid, ...)

Resultaat

Na het volgen van deze opleiding bent u in het bezit van;
 • Een praktische basiskennis
 • Een algemene veiligheidsattitude 
 • Kennis omtrent specifieke risico's (brand, elektriciteit, machines,...)
Wanneer u slaagt voor de opdrachten (examens en eindwerk) ontvangt u een volwaardig getuigschrift 'Preventieadviseur veiligheid niveau 3'.

Voor wie?

 • Misschien bent u hoofd van de Interne dienst voor Preventie en Bescherming van een C- of D-bedrijf en wilt u de wettelijk vereiste basisvorming volgen, of
 • Misschien bent u een adjunct van het diensthoofd in een B-bedrijf, of
 • misschien bent u gewoon geïnteresseerd in een basisvorming arbeidsveiligheid, of
 • bent u lid van het CPBW en wilt u op korte tijd de wetgeving onder knie krijgen, of
 • wordt een meer grondige kennis betreffende veiligheid verwacht van de leden van de hiërarchische lijn?
 
Voor meer informatie over de risicoclassificaties van ondernemingen (A-,B-,C-,D-bedrijven) kan u terecht bij Greet VANFLETEREN.

Praktische informatie: toelatingsvoorwaarden, korting, Vlaams Opleidingsverlof en KMO-portefeuille

Toelatingsvoorwaarden

Voor deze opleiding gelden geen toelatingsvoorwaarden.

Korting

Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% kortingLees meer...

Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

Vlaams Opleidingsverlof

Deze opleiding is erkend binnen het stelsel van het Vlaams Opleidingsverlof (registratienummer: ODB-0000012)

Dit biedt belangrijke voordelen:
 • voor de cursist: u heeft recht op betaald verlof, voor de uren tijdens de normale werktijd die u besteedt aan het volgen van deze opleiding.
 • voor de werkgever: de werkgever heeft recht op een terugbetaling van uren loon van de werknemer die de opleiding bij Amelior volgt.
Meer info over het Vlaams Opleidingsverlof kan u vinden op de website van de Vlaamse Overheid.

KMO-portefeuille

Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant!
Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132

Trainer

Franky DE WITTESenior consultant veiligheid, Amelior

Sim DOOLAEGE, Senior Consultant veiligheid, RiskConsulting

Thierry UYTTENHOVE, Senior consultant veiligheid, Amelior

Francis POTTERS, Senior consultant veiligheid

Pieterjan Van Severen, Senior consultant veiligheid

Getuigenissen & Referenties

Getuigenissen

Alleen maar lof voor deze cursus en de lesgevers! De opleiding was zeer nuttig voor ons bedrijf, heel wat zaken uit de cursus zijn onmiddellijk in praktijk toegepast binnen het bedrijf.

Kurt CHRISTIAENS - Preventieadviseur - COPLAC

Ik vind dat jullie een dikke pluim verdienen, enerzijds naar communicatie, organisatie en coördinatie toe m.b.t. ons, de leerlingen. Maar anderzijds ook naar de inhoud van de cursus zelf. Deze werd overzichtelijk, begrijpelijk en goed gedocumenteerd gegeven. De bijlagen die we ontvingen bij ieder onderdeel zijn een echte hulp voor ons als beginnende preventieadviseurs. Momenteel volg ik nog een opleiding en deze is absoluut niet zo gestructureerd als deze bij jullie, had ik het eerder geweten,... Vandaar dat ik vond dat ook de positieve zaken eens gezegd mogen worden.

Robbie PANIS -  HERCORUB

Referenties

Tot op heden mochten we op deze opleiding onder meer deelnemers begroeten uit de volgende organisaties:
Agfa Gevaert R&D Materials, Agrofino, Aquaflam, Brussel International Trade Mars, Den Achtkanter, Donaldson Europe, Electrabel, Gemeentebestuur Wetteren, Heckett Multiserv, Henkel Belgium, Hogeschool W.-Vl. Hiepso, Honda Europe, IMOG Harelbeke, Janssen Pharmaceutica, Koninklijk Atheneum Tielt, Lu General Biscuits België, Mc Bride, OCMW Ingelmunster, Plantin, Restotel - Thermae Palace, Rijksgevangenis, Siemens, Sony Service Centre Europe, Sterima, …

Praktisch

Duur: 40 uur
Start op: maandag 05 oktober 2020, Kortrijk
dinsdag 27 oktober 2020, Melle
Inschrijven
Prijs: vanaf €820

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Greet VANFLETEREN
+32 (0)56 23 20 61

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
maandag 5, 12, 19 oktober, 9, 16, 23, 30 november 2020, 8 februari 2021, van 13u00 tot 18u30
 
Amelior
Beneluxpark 1, 8500 Kortrijk
Tel.: 056/ 23 20 60
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
dinsdag 27 oktober, 10, 17, 24 november, 1, 8, 15 december 2020, 9 maart 2021, van 13u00 tot 18u30
 
 
Adequat Business Center
Brusselsesteenweg 159 - 9090 Melle
Tel.: 09/324 11 50

Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Prijs €930 €820 €1095

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132 LET OP! De overheid besliste dat je voor de opleidingen rond Insights, MBTI en TDI geen gebruik meer zal kunnen maken van de KMO-portefeuille vanaf 1 juli 2020.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier