Bijscholing voor Certified Experts in Machinery Safety

In een minimale tijdspanne maximale informatie bekomen rond belangrijke wijzigingen en nieuwigheden!

Bijscholing voor Certified Experts in Machinery Safety

INCOMPANY OPLEIDING
Deze bijscholingsdag komt in aanmerking voor de wettelijk verplichte bijscholing voor preventieadviseurs conform KB 17 mei 2007 en KB 29 januari 2013. Tijdens deze bijscholing wordt een overzicht gegeven van alle veranderingen in de wetgeving en normalisatie die betrekking hebben met Certified Expert in Machinery Safety. 

 

 

Waarom deze thematiek?

In de opleiding Certified Expert in Machinery Safety krijgt u reeds de nodige kennis mee om u daadwerkelijk expert in machineveiligheid te noemen. Maar net zoals de tijd, staat ook de wetgeving, normalisatie en algemene problematiek rond machineveiligheid niet stil. Wijzigingen en nieuwigheden duiken her en der op en het is niet makkelijk om alles op te volgen en bij te blijven.

Daarom bieden wij u de mogelijkheid om in een minimaal tijdsbestek van één namiddag weer up-to-date te zijn met alle wijzigingen. Onze docent volgt voor u de zaken op en u krijgt tijdens de upgrade voor Certified Experts in Machinery Safety een overzicht van wat voor u belangrijk is.

Niet onbelangrijk: de upgrade geeft u ook de kans om te netwerken met andere experten in machineveiligheid. U kan van gedachten wisselen rond de complexe materie en mogelijke problemen in de functie van Certified Expert in Machinery Safety.

Voor wie?

 

De Upgrade is bestemd voor:

 • Elke Expert in machineveiligheid die zijn kennis wil aanscherpen
 • Maar preventieadviseurs niveau 1 en 2 zijn eveneens van harte welkom

Programma

Tijdens deze upgrade / bijscholingsnamiddag willen wij de aandacht richten onze aandacht op de problematiek rond het gebruik van transportbanden.

Deze worden in een productieomgeving vaak gebruikt als onderdeel van een machine. Zo kunnen grondstoffen over een transportband naar een machine worden vervoerd. Daarnaast kan ook in een machine een transportband aanwezig zijn die het product naar verschillende machine-onderdelen vervoert zodat er een bepaalde volgorde van bewerkingen op het product worden uitgevoerd. Daarnaast kan een transportband worden gebruikt om de producten te vervoeren naar een logistieke afdeling waar ze op een pallet worden geplaatst.

Transportbanden kunnen ook worden gebruikt op een luchthaven voor het transport van bagage van de mensen die op reis gaan. Daarnaast kunnen transportbanden worden gebruikt om de oogst van de landbouw te transporteren.

Omdat er regelmatig vragen komen met betrekking tot de veiligheid van transportbanden is besloten om in het kader van de periodieke upgrade machineveiligheid, in het kader van de C.E.M.S.-opleiding, om een halve dag te besteden aan dit onderwerp.

Op de upgrade van 8 september 2017 gaan we dieper in op de bepalingen van de norm EN619 - Transporteurs - Veiligheids- en EMC-eisen voor stukgoedtransporteurs van transporteenheden.

Wat kan u tijdens deze opleiding verwachten ?

 • Belangrijke termen en definities in het kader van transportbanden. 
 • De gevaren eigen aan transportbanden. 
 • Preventie van mechanische gevaren.
 • Het falen van de energievoorziening, het stuk springen van onderdelen en andere functionele falingen. ·
 • Elektrische gevaren.
 • Thermische gevaren.
 • Gevaarlijke gassen, dampen en stoffen in combinatie met transportbanden.
 • Ergonomie.
 • Besturingssystemen, start, stop en noodstop.
 • Hydraulische en pneumatische uitrusting.
 • Gebruiksinformatie die bij transportbanden moeten geleverd worden.

Geldig als bijscholing voor de preventieadviseur

Deze opleiding komt in aanmerking voor bijscholing voor de preventieadviseur. Na Afloop ontvangt u dan ook een attest van deelname.

Trainer

Franky DE WITTE is ingenieur bouwkunde en heeft een licentie in veiligheidstechnieken niveau I. Franky is tevens milieucoördinator niveau B en Quality Systems Manager. Hij heeft een ruime ervaring als trainer in diverse sectoren (bouw, hout, nutsbedrijven, openbare instellingen, papierindustrie,...) en ook als consultant inzake veiligheid kan hij bogen op een brede ervaring in de praktijk.

Praktisch

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Greet VANFLETEREN
+32 (0)56 23 20 61

Contacteer mij

Inschrijven

Deze opleiding is op korte termijn enkel via in-company training te bestellen. Wij willen u graag verwittigen mocht dit wijzigen of kunnen vrijblijvend met u de mogelijkheden bekijken.

verwittig mij

Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier