Bijscholing voor Certified Experts in Machinery Safety

In een minimale tijdspanne maximale informatie bekomen rond belangrijke wijzigingen en nieuwigheden!

Bijscholing voor CEMS

INCOMPANY OPLEIDING
Deze bijscholingsdag komt in aanmerking voor de wettelijk verplichte bijscholing voor preventieadviseurs conform KB 17 mei 2007 en KB 29 januari 2013. Tijdens deze bijscholing wordt een overzicht gegeven van alle veranderingen in de wetgeving en normalisatie die betrekking hebben met Certified Expert in Machinery Safety. 

 

 

Waarom deze thematiek?

De opleiding Gecertificeerd expert in machineveiligheid zorgde er voor dat u een expert in machineveiligheid werd. Maar net zoals de tijd, staan de normalisatie en de algemene problematiek rond machineveiligheid niet stil. Daarnaast zijn er ook een aantal geharmoniseerde normen die een diepere toelichting verdienen.


In deze sessie nemen we de relatie tussen de machinerichtlijn en de veiligheidsproblematieken van pneumatica en hydraulica onder de loep.

De veiligheidseisen voor hydraulische en pneumatische systemen zijn vastgelegd in Europese normen ISO 4413 en ISO 4414. Deze normen zijn bedoeld voor ontwerpers en bouwers van hydraulische en/of pneumatische systemen, bestemd voor inbouw in machines en procesinstallaties.
Het worden geharmoniseerde normen en ze kunnen daarom gebruikt worden om aan de huidige machinerichtlijn te voldoen.


Niet onbelangrijk: deze namiddag biedt u ook de mogelijkheid om te netwerken met andere experten in machineveiligheid. 

Voor wie?

De upgrade is bestemd voor:

 • Iedere C.E.M.S.-cursist of expert in machineveiligheid die zijn kennis wil aanscherpen
 • Preventieadviseurs niveau 1 en 2

Programma

22 oktober 2019

Een gedetailleerd programma volgt nog maar we lichten alvast een tip van de sluier op:

 • hydraulica
 • pneumatica

Geldig als bijscholing voor de preventieadviseur

Deze opleiding komt in aanmerking voor bijscholing voor de preventieadviseur. Na Afloop ontvangt u dan ook een attest van deelname.

Trainer

De Witte Franky

Franky DE WITTE is ingenieur bouwkunde en heeft een licentie in de veiligheidstechnieken niveau I. Hij heeft een ruime praktijkervaring als consultant in het begeleiden van bedrijven naar betere veiligheidsprestaties of het optimaliseren van het veiligheidsbeleid. Alsook een passie voor risicoanalyse en in het bijzonder machineveiligheid. Als trainer heeft hij ervaring in diverse sectoren (metaalnijverheid, nutsbedrijven, openbare instellingen, voedingsindustrie, productie van verpakkingsmaterialen in kunststof, papier en karton, bouwmaterialen, ...).

Praktisch

Duur: 1 dag
Start op: dinsdag 03 december 2019, Sint-Niklaas
Inschrijven
Prijs: vanaf €255

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Greet VANFLETEREN
+32 (0)56 23 20 61

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
dinsdag  03 december  2019, van 09u00 tot 17u00
Serwir Sint-Niklaas
Koningin Astridlaan 57, 9100 Sint-Niklaas
Tel.: +32(0)3 778 05 11
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 03 nov 2019 €295 €255 €340
Prijs €325 €285 €380

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier