AMELIOR CONNECT

FINANCIELE VOORDELEN

 • Tot 15% korting voor deelname aan open opleidingen, conferenties en workshops
  Jaarlijks krijgt Amelior het vertrouwen van zo'n 6.000 deelnemers in een tweehonderdvijftigtal verschillende vormingsprogramma's. Deelnemers aan de open opleidingen, de innovatieve conferenties en de praktijkgerichte workshops kunnen als lid van Amelior tot 15% besparen per programma. Extra voordeel: Voor leden uit het onderwijs, uit overheidsdiensten of parastatalen (met minstens 50% overheidskapitaal) en voor leden uit de gezondheids- en de welzijnszorg hebben wij een bijzonder aantrekkelijk bijkomend voordeel in petto. Je geniet als lid van Amelior een reductie tot 25% op al onze open opleidingsprogramma's (langlopend, kortlopend, conferenties, …). Hiermee wil Amelior overeenkomstig zijn doelstellingen zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen en mee investeren in de snelle managementontwikkeling van deze sectoren.
 • 50 € korting per dag voor bedrijfsinterne opleidingen en advies 
  Van onze hooggekwalificeerde consultants krijg je advies op maat. Amelior selecteert de geschikte docent, die zich inleeft in jouw bedrijfsspecifieke organisatie en die jouw opleidingsbehoefte het best kan invullen. Je geniet voor nieuwe opdrachten een korting van 50 € op de dagprijs voor advies en bedrijfsinterne opleidingen.INFORMATIEVE VOORDELEN

 • Interessante aanbiedingen op abonnementen zoals:

  o Trends, Knack, Datanews, Feeling, Libelle… Deze tijdschriften kunnen rechtstreeks via Roularta besteld worden door in te schrijven via de link : www.abonnementen.be/amelior . Je geniet van de scherpste tarieven.

  o EcoTips: hét magazine voor duurzaam ondernemen en produceren, kan rechtstreeks besteld worden via ecoTips www.ecotips.org aan het voordeeltarief van € 53/jaar ipv € 65. (6 nummers/jaar en integrale toegang digitaal archief)

  o Kwaliteit in Bedrijf: hét Nederlandse tijdschrift voor MVO en kwaliteitsmanagement. Dit wordt gefactureerd door Amelior, maar rechtstreeks verstuurd door Abonnementenland aan het voordeeltarief van € 159/jaar ipv € 275. (6 uitgebreide nummers/jaar)

 • Meer dan 700 vakboeken zijn gratis ter beschikking in onze bibliotheek
  Boeken kunnen gratis ontleend worden als je bij ons langskomt. Zoeken in de bibliotheek kan ook online.
 • Elektronisch abonnement op Amelior Magazine, onze nieuwsbrief
  Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste trends in kwaliteit, veiligheid, milieu en people management en weet je wat er reilt en zeilt bij Amelior. Je vindt er ook besprekingen van nieuwe boeken in onze bibliotheek.
 • NIEUW! kortingen :
  o Via de webshop van Lannoo https://www.lannooshop.be krijgen Amelior leden 10 % korting én gratis verzending op alle boeken. Dit voordeel is ook geldig voor de meest recente boeken en boekenbonnen.  Volg de link www.lannooshop.be/ameliorconnect en contacteer ons voor de actiecode.
  o Via de webshop van Inni Publishers www.innipublishers.com krijgen Amelior leden 15 % korting bij de bestellingen van preventiepublicaties (reeks preventie en welzijn op het werk). Daarnaast ook nog 50 % op basiswerk losbladige Wetgeving welzijn op het werk en 50 % op basiswerk losbladige Milieu. Contacteer ons voor de actiecode.NETWORKING VOORDELEN

 • Gratis deelname aan educatieve bedrijfsbezoeken bij toonaangevende bedrijven
  Jijzelf of een collega kan deelnemen aan een aantal bedrijfsbezoeken per jaar. Voorbije jaren waren we onder meer te gast bij BP Geel, Umicore, TVH, Audi Vorst, BASF, AZ Maria Middelares, Sorteercentrum Bpost, Barco, Waterbouwkundig laboratorium, maatwerkbedrijf Ryhove… Of je kan er ook zelf voor kiezen om jouw bedrijf open te stellen voor de leden van Amelior Connect. Neem contact met ons op, wij doen het nodige.
 • Je wordt als eerste uitgenodigd op onze infosessies en netwerkevents

Wie

Enkele cijfers om te illustreren dat het lidmaatschap aantrekkelijk is voor alle soorten bedrijven en organisaties:

 • Amelior-lidmaatschap is er voor de KMO, maar zeker ook voor grotere bedrijven: 52 % van onze leden telt meer dan 100 werknemers.
 • Amelior-lidmaatschap is er voor de industrie, maar ook voor diensten (26 % van onze leden) en not-for-profit (28 %).
 • Amelior-lidmaatschap is er voor West-Vlaamse organisaties, maar ook voor anderen: 72 % van onze leden is buiten West-Vlaanderen gevestigd.

De contactpersonen binnen de organisaties zijn meestal de verantwoordelijken voor:

 • HRM of vorming
 • Kwaliteit
 • Veiligheid
 • Milieu
 • Algemeen Management

Prijzen

Hoe wordt u lid?

U wordt lid door een jaarlijkse bijdrage te betalen, afhankelijk van het aantal werknemers dat uw bedrijf of organisatie telt en de sector waarin u actief bent.

Het gaat om een bedrijfslidmaatschap, niet een individueel lidmaatschap. De kortingen vermeld in de voorgaande pagina's gelden dan ook voor alle werknemers die werken op de adressen waarvoor u een lidmaatschap aangaat. Indien u voor verschillende vestigingen een lidmaatschap aangaat, gelieve ons dan een overzicht te bezorgen van firmanaam, adres, BTW-nummer en aantal werknemers van elk van deze vestigingen.

Type bedrijf/organisatie Lidgeld
Overheids-, gezondheids- en onderwijsinstellingen met minder dan 1000 werknemers 205 euro
Overheids-, gezondheids- en onderwijsinstellingen met meer dan 1000 werknemers 480 euro
Bedrijven met max. 49 werknemers 205 euro
Bedrijven met max. 199 werknemers 335 euro
Bedrijven met max. 499 werknemers 515 euro
Bedrijven met max. 999 werknemers 665 euro
Bedrijven met méér dan 999 werknemers 850 euro
Bedrijven met meer dan 2000 werknemers 1000 euro
Trainings-, advies- en begeleidingsorganisaties (éénmanszaak) (*) 605 euro
Trainings-, advies- en begeleidingsorganisaties (met werknemers) (*) 1200 euro

(*) Trainings-, advies- en begeleidingsorganisaties die actief zijn in de domeinen kwaliteit, veiligheid, milieu, logistiek en/of onderhoudsbeheer, management en people.
Deze prijzen zijn exclusief 21% BTW.


Contactpersonen

Elk bedrijf dat lid wordt, kan verschillende contactpersonen aan ons doorgeven. Er moet minstens één vaste contactpersoon zijn, want deze persoon zal alle officiële correspondentie in verband met het lidmaatschap ontvangen (tijdschriften, uitnodigingen voor bedrijfsbezoeken, etc.).

Graag ook verder de namen van de personen die de volgende functies uitoefenen in uw organisatie, indien van toepassing. Met deze informatie kunnen wij de juiste informatie aan de juiste persoon bezorgen.

 • Verantwoordelijke Kwaliteit
 • Verantwoordelijke Veiligheid
 • Verantwoordelijke Milieu
 • HR-manager
 • Algemeen management
 • Opleidingsverantwoordelijke

Uiteraard kan dezelfde naam bij verschillende functies terugkomen, indien deze functies gecombineerd worden door één persoon.


Annulatie

Uw lidmaatschap wordt automatisch hernieuwd. Indien u uw lidmaatschap niet wenst te hernieuwen, dient u Amelior minstens één maand voor het verstrijken ervan schriftelijk te verwittigen. Wij stellen het op prijs als u ons informeert over de achtergrond van de annulatie. Annulaties op een later tijdstip worden automatisch met één jaar verdaagd.


Inlichtingen

Voor bijkomende inlichtingen met betrekking tot Amelior-lidmaatschap kan u vrijblijvend contact opnemen met Pascaline Derveaux (pdv@amelior.be of 056/241602) of Caroline Vansuyt (cv@amelior.be of 056/232074) .