Over ons

Amelior vzw is opgericht in 1971 door een aantal managers die hun passie voor kwaliteitsmanagement wilden delen met het Vlaamse bedrijfsleven.

Wat begon als een passie en hobby van enkele bevlogen individuen is uitgemond in een professionele organisatie die decennia later nog steeds ten dienste staat van het bedrijfsleven.

 

Wat we doen

Hoe we dat doen

Wij willen u helpen in het beheersen en verbeteren van uw organisatie. Zodat u als bedrijf of als persoon betere resultaten kan boeken, hand in hand met het inspireren en enthousiasmeren van uw medewerkers. - "Improve every day"

We doen dit op basis van ons Sustainable Excellence model, waar we onze klanten motiveren en ondersteunen om deze drie ambities na te streven: Control - Improve - Inspire. Bereik met hulp van dit traject uw maximaal potentieel. 

Sustainable excellence-model

Onze mensen

Amelior is niet zomaar een vormingsbedrijf. En ook niet zomaar een consultancybedrijf. 
We zijn beide!

Dat wil zeggen dat onze consultants met één been in de praktijk staan en met het ander in een (soms digitale) klasruimte. 

  • Onze consultants zijn ervaren lesgevers en kunnen hun advies- en begeleidingsopdrachten dus helder overbrengen, bovendien verrijkt hun ervaring bij elke lesopdracht door de ervaringsuitwisseling die spontaan met de cursisten ontstaat.
  • Geen boekenwijsheid: uw lesgevers passen de aangebrachte kennis immers dagdagelijks in de praktijk toe tijdens hun advies- en begeleidingsopdrachten.

Naast dit sterk complementair consultantsteam staat natuurlijk ook een gemotiveerde groep mensen die mee op de achtergrond alles in goede banen leiden. U leert ze hier allemaal kennen.

Onze experten aan het woord
Bekijk wie onze experten zijn en waarmee ze u kunnen helpen

Bij Amelior kan je rekenen op

  • Ondersteuning in het duurzaam realiseren van uw maximaal potentieel
  • Persoonlijke begeleiding om de impact op u en uw bedrijf zo groot mogelijk te maken
  • Gefundeerd advies op basis van jarenlange ervaring en expertise
  • Consultants & trainers die meedenken over de uitdagingen van vandaag en morgen
contacteer ons voor meer info
Wij gaan graag met u in gesprek om te bekijken waarmee we u kunnen helpen

Onze waarden

Erkenning

De belangrijkste erkenning komt van u, onze klant. Dagdagelijks stellen managers hun vertrouwen in Amelior, en daar doen we het uiteindelijk voor. De kwaliteit die Amelior levert, wordt verder bewezen door diverse erkenningen door onafhankelijke externen.

  • Het kwaliteitssysteem van Amelior is uiteraard ISO 9001 gecertificeerd en dat sedert 1995. De klantentevredenheidslabel Q*For is dan ook een logisch gevolg.
  • Dit zijn alvast meer dan genoeg redenen om in aanmerking te komen voor subsidiëring via de KMO-portefeuille. En daar profiteert u van.
  • Amelior maakt dus werk van zijn processen en zijn klanten maar ook van zijn medewerkers. Vandaar dat we met trots het Investors in People logo dragen.
  • Om zich te profileren als partner voor inzetbaarheid en professionele ontwikkeling is Amelior ook lid van Federgon Opleiding: federatie van de private opleidingsoperatoren.
Erkenning

Onze klanten

Amelior mag zowel grote ondernemingen als KMO’s, zowel dienstenorganisaties als productiebedrijven tot de tevreden klantenkring rekenen. Dat Amelior een betrouwbare partner is, wordt voorts bewezen door de verschillende projecten die we mogen uitvoeren in opdracht van zowel de lokale, regionale, federale als Europese overheden.

Getuigenissen

De cursus "Basisvaardigheden voor leidinggevende" geeft me de kans om me te laten groeien in mijn functie. Marc Raes is erin geslaagd mijn manier van kijken naar 'leidinggeven', 180° om te draaien.
Testimonial
Daphne Staelens
Diensthoofd boekhouding, OCMW Gent - Financiën, Wnd.
De Lean Manufacturing Expert opleiding was een interessant en nuttig lessenpakket met voldoende variatie tussen theorie en praktijk. Een aanrader voor iedereen die op de een of andere manier in contact komt met productie en wil streven naar verbetering.
Testimonial
Bart De Clercq
Senior SPM Engineer, Supplier Production Management Department Purchasing Division, Veltion