Studiedag ISO 10018:DIS

maart 2012

De net gepubliceerde ISO 10018-norm (in DIS-versie; nog niet de definitieve versie) geeft richtlijnen op het vlak van betrokkenheid en competenties van het personeel binnen een performant managementsysteem.

Meer en meer geraken bedrijfsleiders, managers, kwaliteitsverantwoordelijken en auditoren er van overtuigd dat de betrokkenheid van de medewerkers cruciaal is om managementsystemen goed te laten functioneren en zo een echte meerwaarde te bieden.

Managementsystemen zijn immers niet enkel documenten die de processen en op te volgen procedures beschrijven. Ze dienen ook niet om enkel en alleen de noodzakelijke registraties te verzekeren die moeten bewijzen dat de processen werden uitgevoerd zoals beschreven.

Een goed werkend managementsysteem moet veel meer zijn dan dat. Het gedrag van alle medewerkers op alle niveaus is doorslaggevend.

De nieuwe norm ISO 10018 heeft betrekking op vier belangrijke gebieden:

  • de 8 principes van kwaliteitsmanagement
  • menselijke factoren die de kwaliteit kunnen beïnvloeden
  • verwerven van vaardigheden/competenties en de betrokkenheid van het personeel
  • specifieke richtlijnen voor de bepalingen van ISO 9001

ISO 10018 geeft een concreet antwoord op de vraag hoe de principes rond medewerkers uit ISO 9001 concreet kunnen worden ingevuld.

Infonamiddag

Rond de nieuwe norm organiseert Amelior op maandag 2 juli 2012, van 13u30 tot 17u00 in Business Faculty te Vilvoorde (Brussel) een infonamiddag.
Tijdens deze infonamiddag maakt u kennis met en krijgt u inzicht in de ISO 10018 norm, steeds gekaderd vanuit de rijke ervaring van Amelior met ISO-normen enerzijds en HR- en people management anderzijds (we denken hierbij aan competentie- en talentmanagement, Investors in People).
Door de jarenlange unieke ervaring in zowel kwaliteit als human resources maken wij graag met u de brug tussen deze beide insteken.
Zo krijgt u inzicht in de norm ISO 10018 en weet hoe u deze toepast binnen uw organisatie. Door de nodige aandacht te schenken aan de menselijke factoren, zal u nog beter voldoen aan de clausules van ISO 9001. En daarnaast krijgt u ook een beter inzicht in de algemene principes van competentie- en people management.

Pascal Engels is specialist people management. Hij heeft een jarenlange ervaring in het begeleiden en trainen van organisaties op alle aspecten van people management (zowel systemen, methodieken en vaardigheden). Hij is eveneens managing director van Investors in People België waar hij instaat voor begeleiding en certificering van organisaties naar deze standaard voor hoge performantie. Daarnaast heeft hij ook reeds jarenlange ervaring in het begeleiden van organisaties bij de opzet en het onderhoud van kwaliteitsmanagementsystemen (ISO 9001; kwaliteitshandboeken diverse overheden). 

 


Lees hier andere artikels van deze auteur...

Contacteer de auteur...