UITGELEZEN :

Recensies van nieuwe werken die u in de Amelior-bibliotheek kunt raadplegen of ontlenen.


HIGH IMPACT TEAMING

HIGH IMPACT TEAMING In 'High Impact Teaming' doen de auteurs uit de doeken hoe je bewust, effectief en efficiënt kunt samenwerken. Teamwerk is vaak rommelig, ondoorzichtig en onvoorspelbaar. Dé kant-en-klare formule voor effectief samenwerken bestaat niet. Toch zijn er teams die keer op keer succesvol zijn in wat ze doen en duurzame resultaten boeken: High Impact Teams. Ze slagen erin hun eigen formule voor succes te schrijven en die continu bij te stellen. 

Met de STEP-methode uit dit boek en de bereidheid om de dingen fundamenteel anders te zien, lukt het jou en je team ook om een High Impact Team te worden. Dit boek is een spiegel die je confronteert met je ideeën over samenwerken. Het helpt je om scherp te krijgen hoe je het beste uit jezelf, je team en elk van de afzonderlijke teamleden kan halen.

Vijftien jaar relevante werkervaring en wetenschappelijk onderzoek samengevat in een eenvoudig model voor High Impact Teaming. Een must-read voor teamleiders en teamcoaches, maar ook voor elk teamlid dat op basis van de STEP-methodiek zelf met zijn of haar team aan de slag wil gaan.

HIGH IMPACT TEAMING, door Stefan Decuyper, Elisabeth Raes, Anne Boon . Uitgeverij: Business Contact / VBK-distributie

 


DE ROOS VAN LEARY

DE ROOS VAN LEARY De Roos van Leary is het instrument waarmee je trefzeker interactie kunt beïnvloeden: conflicten oplossen, een te dominante of juist te teruggetrokken collega in beweging krijgen, mensen voor je ideeën winnen, gestagneerde samenwerking vlottrekken, het thuis gezellig houden en nog veel meer situaties waar je dagelijks tegenaan kunt lopen. 


De Roos is dan ook een van de basisinstrumenten voor (communicatie-)trainingen. Toch was er nog niet een boek dat voor professionals, zoals trainers, coaches, docenten, managers en opleiders, het model diepgaand en volledig beschrijft. De auteurs hebben ruim dertig jaar ervaring met de Roos van Leary. Ze hebben vanuit de Leary Academy honderden professionals opgeleid, getraind, gecoacht en begeleid.

Alle ervaring en kennis uit die periode hebben ze in dit boek samengevat. Door de vele voorbeelden en tips voor toepassing in de praktijk is dit niet alleen een krachtig leerboek, maar ook een bron van inspiratie voor iedereen die anderen helpt om de interactie op een hoger niveau te tillen.

DE ROOS VAN LEARY, door Bert van Dijk en Anne-Lies Hustings. Uitgeverij: Thema/Epo-distributie

 


DE ONSTERFELIJKE ONDERNEMING

DE ONSTERFELIJKE ONDERNEMING De levensduur van ondernemingen wordt steeds korter. Velen zullen de komende jaren verdwijnen, slechts enkelen zullen succesvol overleven. Wat maakt een onderneming onsterfelijk in deze disruptieve tijden?

In dit boek biedt Fons Van Dyck elke manager een bewezen leidraad om te overleven op de lange termijn. Die toetst hij aan het succes én de mislukkingen uit meer dan 40 jaar Apple, van opgang over ondergang tot wederopstanding.

De onsterfelijke onderneming is een uniek pleidooi voor de noodzaak van langetermijndenken, en rekent ongenadig af met gemeenplaatsen en mythes over succesvolle organisaties. Een overlevingskit met praktische tips en do's-and-don'ts voor elke ondernemer in disruptieve tijden.

 
 

DE ONSTERFELIJKE ONDERNEMING, door Fons Van Dyck. Uitgeverij: Lannoo Campus

 


ENJOY YOUR LIFE F*CK THE STRESS

Boekcover Enjoy your life fuck the stress

Hoor jij bij de mensen die zich af en toe verbaasd afvragen hoe ze nou toch in dit gekkenhuis terecht zijn gekomen, dan is het hoog tijd je balans terug te vinden en de regie over je eigen leven weer te nemen. 

Enjoy your life F*ck the stress helpt je daarbij een eind op weg. Dit doe- en inspiratieboek zorgt niet voor meer uren in een dag of een baas die minder veeleisend is. Het zorgt er wel voor dat je bewuster gaat leven. Je gaat ontdekken of dat wat je elke dag doet, ook echt dat is wat jij wilt. 

Het boek bevat opdrachten en uitspraken die je aan het denken zetten. Die je laten inzien dat je ook anders tegen oude gewoonten, gebaande paden en vaste regels aan kunt kijken. Ook met aandacht voor voeding die je helpt vitaal te blijven (en dat met een andere schijf van vijf dan die je kent). Er is niets mis met een druk en vol leven. Zolang het in balans is en jij ervan geniet. Laat dit boek je daarbij helpen!

 

ENJOY YOUR LIFE F*CK THE STRESS , door Jan Schouten. Uitgeverij: Thema (EPO distributie)

 


BREEK LOS UIT HET DOOLHOF

Boekcover Breek los uit het doolhof ‘Breek los uit het Doolhof’ van Spencer Johnson is het langverwachte vervolg op de everseller ‘Wie heeft mijn Kaas gepikt?’, die in de afgelopen twintig jaar meer dan 30 miljoen mensen wereldwijd geholpen heeft om te gaan met verandering. Het is dus hoog tijd voor het vervolg: hoe kun je niet alleen omgaan met verandering, maar zelf verandering creëren? Dat is tenslotte wat er tegenwoordig van ons verwacht wordt. Deze parabel begint waar het vorige verhaal eindigde: met Peins, een van de minimensjes, die eenzaam achterblijft in het doolhof. Wat gebeurt er met hem? Hij beseft dat hij zelf actie moet ondernemen om zijn omstandigheden te verbeteren en krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek...

BREEK LOS UIT HET DOOLHOF, door Spencer Johnson. Uitgeverij: Business Contact (VBK België)

 


WENDBAAR WERK

Boekcover Wendbaar Werken De tijd dat mensen een leven lang dezelfde baan hielden, ligt ver achter ons. Door continue veranderingen in de markt, zijn bedrijven steeds genoodzaakt mee te bewegen. Reorganisaties, fusies en faillissementen zijn geen uitzondering meer. Al deze ontwikkelingen hebben grote impact op de mensen in deze organisaties. Toch wordt er in de managementliteratuur nog nauwelijks stilgestaan bij wat dit voor mensen persoonlijk echt betekent. De broers Viktor, Erik en Stephen Steijger brengen daar met hun boek Wendbaar werken verandering in. Het is het eerste boek waarin werkgeluk en duurzaamheid op een holistische manier onder de loep worden genomen.

WENDBAAR WERK, door Viktor Steijger. Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam

 


KLANTSIGNAAL MANAGEMENT

Boekcover Klantsignaalmanagement Elk bedrijf heeft te maken met signalen van klanten, van tevredenheidsonderzoeken, e-mails en telefoontjes tot en met boze uitingen op de sociale media. Meestal worden die geregistreerd en vervolgens wordt er een lijst opgesteld met verbeteracties en daarna ... tja, daarna lopen bedrijven vaak vast. Welke verbeteracties moeten als eerst opgepakt worden? Welke acties leiden tot het meeste resultaat? En hoe toon je aan dat klantbeleving geld oplevert voor de organisatie? Dit zijn de kernvraagstukken voor klantsignaalmanagement: een methodiek die klantbeleving bestuurbaar maakt op klanttevredenheid én op kosten. In Klantsignaalmanagement loodst Zanna van der Aa je door alle stappen die nodig zijn om klantbeleving succesvol op de kaart te zetten. Met een sterke combinatie van theoretische onderbouwing en pragmatische toepassing biedt zij inspiratie door middel van praktijkcases, tips en trucs en lessons learned. Kernpunt van het succes van haar methode is meetbaar resultaat en daarmee het financieel zichtbaar maken van de voordelen voor de organisatie.

KLANTSIGNAAL MANAGEMENT, door Zanna van der Aa. Uitgeverij: Van Duuren Management

 


HOE AGILE IS JOUW STRATEGIE?

Boekcover Hoe agile is jouw strategie? In 'Hoe agile is jouw strategie?' laat Sjors van Leeuwen zien hoe je de strategische wendbaarheid, de agility, van je organisatie vergroot. Aan bod komen de bouwstenen en de belangrijkste succesfactoren om een goede agile strategie te kunnen uitstippelen, zoals externe gerichtheid, verbindend leiderschap, zelforganiserende teams, flexibele werkprocessen en een rolling strategy. Daarmee maak je het verschil in de markt. Een boek vol praktijkvoorbeelden, tips en inzichten van meesterstrategen als Bill Gates, Andy Grove en Steve Jobs. Voor organisaties die beseffen dat slimmer, sneller en beter ondernemen een must is om te kunnen voortbestaan.

HOE AGILE IS JOUW STRATEGIE?, door Sjors van Leeuwen. Uitgeverij: Van Duuren Management

 


PERFECTIONISME

Boekcover Perfectionisme

Perfectionisme ontstaat zodra het streven naar perfectie uit de hand loopt. Dat is het geval wanneer degene die streeft naar het allerbeste zichzelf irreële eisen stelt. Het brengt burn-out, depressieve en angstige gevoelens, én gedachten over suïcide dichterbij. Wat kan je doen om perfectionisme te voorkomen of om te buigen naar gewoon goed? 

Dit boek zoekt antwoorden op 4 belangrijke vragen:

 1. Wat is perfectionisme?
 2. Hoe kunnen we het verklaren?
 3. Wat zijn de economische, politieke en culturele achtergronden van de trend naar perfectionisme?
 4. En is er wat aan te doen? 

Een interessant boek voor professionals als psychologen en coaches, maar ook voor mensen die hierin willen groeien. 

PERFECTIONISME, door Jaap van der Stel. Uitgeverij: SWP (EPO distributie)

 


SUPERSLAPEN

SUPERSLAPEN

Slaap is een absolute voorwaarde voor excellente prestaties. Slaap is zelfs belangrijker dan eten en bewegen samen. Zonder goede slaap neem je slechte beslissingen, maak je fouten op het werk, ben je een risico op de weg en is de kans op sportblessures zelfs 40 procent groter. Daarmee heeft slecht slapen een duidelijk groeiende economische impact.

Een keertje slecht slapen is niet zo erg, maar wel als het regelmatig voorkomt. Dan krijg je concentratieproblemen en een dalende productiviteit. Op de lange termijn vergroot het je kans op een burn-out en zelfs op kanker. Val je lastig in slaap? Lig je uren wakker? Kom je ‘s morgens moeilijk je bed uit? In Superslapen krijg je van de auteur een methode zonder radicale veranderingen, maar met kleine stapjes die grote effecten hebben.

SUPERSLAPEN, door Floris Wouterson. Uitgeverij: Anderz. Van Duuren Management

 


JA ZEGGEN JA DOEN

JA ZEGGEN JA DOEN

Een effectieve en inspirerende manier voor het vormgeven van organisatieverandering van binnenuit, die nieuwe energie brengt in jezelf en in je organisatie. Verandering is een constante, ook in ons werk. Maar waarom is er dan weerstand, waarom zeggen mensen JA en doen ze NEE? Begrijpen waarom mensen dat doen is leuk, maar het is interessanter om erachter te komen wat je ertegen kunt doen, als leidinggevende én als medewerker. De auteurs zoeken de oplossing daarvoor niet in systemen en structuren, maar in de mensen zelf. Wie zichzelf en anderen in beweging wil brengen, moet eerst goed in de spiegel kijken. Zo kun je loskomen van vermeende verwachtingen, ontdekken hoe je jezelf en anderen aansteekt, en voorkomen dat het vuurtje dooft. Een verandering slaagt als mensen intrinsiek gemotiveerd zijn om mee te bewegen. Als die verandering ze iets brengt én als ze er zelf waarde aan kunnen toevoegen.

JA ZEGGEN JA DOEN, door Hilko de Boer en Judith Webber. Uitgeverij: Boom Amsterdam

 


HET SCRUM MODELLENBOEK

HET SCRUM MODELLENBOEK

Scrum is aan een opmars bezig! Wat oorspronkelijk als softwareontwikkelmethode is bedacht, wordt tegenwoordig op de meest uiteenlopende projecten toegepast. Scrum is makkelijk te begrijpen en het is daarom een koud kunstje om het raamwerk te leren en in te zien hoe dit voordelen kan opleveren voor organisaties. Hoe het raamwerk optimaal kan worden ingevuld, is echter een ander verhaal. Wanneer je start met het werken met Scrum stuit je op allerlei hobbels waar in veel boeken niet over wordt gerept. Hoe vul je nu een écht goede Sprint Planning in? Hoe houd je vergaderingen effectief en efficiënt? Het boek biedt de complete verzameling van scrummodellen en tips & trucs die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Het boek is sterk visueel van aard, waardoor je de modellen makkelijk onthoudt en het boek makkelijk leest.

HET SCRUM MODELLENBOEK, door Rik van der Wardt. Uitgeverij: Boom Amsterdam

 


DE LERENDE OVERHEIDSORGANISATIE

DE LERENDE OVERHEIDSORGANISATIE

Visie, Leiderschap, Planning en Communicatie... de ingrediënten voor succesvolle verandering zijn bekend. Maar alleen door daar zelf invulling aan te geven, kun je komen tot duurzame veranderingen. Dit boek maakt deze vier kernbegrippen concreet en past ze toe op de context van overheidsorganisaties.
Aan de hand van de waargebeurde transitie van Het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming - SYNTRA Vlaanderen beschrijft De lerende overheidsorganisatie het parcours van een hiërarchische en procesmatige organisatie naar een flexibele, klantgerichte en projectmatige organisatie. Het boek geeft een handig overzicht van de meest toepasbare en nuttige wetenschappelijke inzichten over veranderingsmanagement. De tien uitgewerkte praktijklessen prikkelen je om de vertaalslag te maken naar je eigen organisatie.

DE LERENDE OVERHEIDSORGANISATIE, door Eva Platteau. Uitgeverij: LannooCampus

 


CUSTOMERS THE DAY AFTER TOMORROW

CUSTOMERS THE DAY AFTER TOMORROW

We belanden stilaan in de derde fase van digitalisering: de fase van verregaande automatisering en artificiële intelligentie. Die verschuiving zal de relatie tussen bedrijven en klanten radicaal veranderen. Willen bedrijven klantgericht blijven, dan moeten ze op zoek naar aangepaste klantenstrategieën. Dit boek gidst je door de nieuwste fase van digitalisering en reikt je de mindset aan om in de 'Day After Tomorrow' je bedrijf te blijven optimaliseren. Alleen zo slaag je erin de meest briljante digitale ontwikkelingen met de meest unieke menselijke skills te verenigen.

CUSTOMERS THE DAY AFTER TOMORROW, door Steven Van Belleghem. Uitgeverij: LannooCampus

 


WERKEN MET PROFIELEN EN PERSONA’S

WERKEN MET PROFIELEN EN PERSONA’S

Hoe kun je je klanten goed verder helpen? Door te zorgen dat je ze écht snapt. Door hun leefwereld en hun ervaringen in kaart te brengen en te zorgen voor inzicht in wie ze zijn en wat ze nodig hebben. Maar hoe doe je dat?

Profielen en persona’s zijn onmisbare hulpmiddelen voor de dienstverlening van je gehele organisatie, en zeker niet alleen een ‘speeltje’ van marketing of sales. Met dit boek leer je hoe profielen en persona’s in jouw organisatie de meeste waarde kunnen toevoegen. Met profielen kun je klanten op maat bedienen, data driven en gepersonaliseerd. Persona’s helpen je om je beter in hen te verplaatsen. Het boek biedt je praktische handvatten voor ontwerp en onderbouwing, en tips en ideeën voor implementatie én dagelijks gebruik.

WERKEN MET PROFIELEN EN PERSONA’S, door Boudewijn Bugter en Natanja de Bruin. Uitgeverij: Van Duuren Management

 


TOPONDERHANDELAARS

TOPONDERHANDELAARS

Veel mensen zijn getraind op de theoretisch ‘juiste’ manier van onderhandelen, maar in de praktijk zie je vaak dat ze keuzes maken die helemaal verkeerd uitpakken. Irrationele keuzes. Toponderhandelaars voorziet in de behoefte aan concrete adviezen van ervaren onderhandelaars om dat te voorkomen. Ook geeft het boek inzicht in hoe beroemde onderhandelingen zijn verlopen. Vaak gaat bij de onderhandelingen de aandacht achteraf namelijk alleen uit naar de resultaten ervan. Lessen over het onderhandelingsproces gaan vaak verloren.

In dit boek krijg je inzicht in de rijke praktijk achter de theorie van Harvard. Je leest de verhalen van Nederlandse toponderhandelaars over hun ervaringen met onderhandelen, je ontdekt waar zij het meest op letten tijdens een onderhandeling, en krijgt een aantal gouden tips. Op basis van hun verhalen hebben is het kader van methodisch onderhandelen ontwikkeld, dat ervoor zorgt dat je nooit meer in je oude valkuilen stapt.

TOPONDERHANDELAARS, door Tim Masselink en Maarten van Rossum. Uitgeverij: Thema (distributie EPO)

 


THE ART OF PEOPLE

THE ART OF PEOPLE

Hoe krijg je meer gedaan van mensen: bestsellerauteur Dave Kerpen geeft het antwoord in The Art of People. In onze competitieve samenleving lijken harde meedogenloze types het voor het zeggen te hebben. Niets is minder waar! Mensen die sympathiek worden gevonden en respect en vertrouwen genieten, bereiken meer. Ze bouwen hechte relaties op en hebben oprecht interesse in hun collega’s, cliënten en partners. Wie of wat we ook zijn, succes hangt vooral af van wat anderen bereid zijn voor ons te doen. In dit boek geeft de auteur 53 eenvoudige tips om de 11 belangrijkste sociale vaardigheden te ontwikkelen.THE ART OF PEOPLE, door Dave Kerpen. Uitgeverij: Kosmos

 


PUBLIEK MANAGEMENT

PUBLIEK MANAGEMENT

Publieke organisaties vervullen cruciale functies in de maatschappij. Van hen wordt verwacht dat ze daarbij transparant opereren, maar ook efficiënt en flexibel zijn.

Het balanceren tussen tegenstrijdige waarden loopt als rode draad door het boek, waarmee het bijzondere karakter van publiek management duidelijk wordt. In deel 1 van het boek wordt de context van publiek management beschreven op zowel macro-, meso- als microniveau. In deel 2 wordt ingegaan op de verschillende taakvelden van publieke managers, waarbij een onderscheid gemaakt wordt tussen de relatie met de omgeving, zoals netwerkmanagement en coproductie, en interne managementvraagstukken, zoals leiderschap, teamwerk en diversiteit.

PUBLIEK MANAGEMENT, door Wim van Noort. Uitgeverij: Coutinho (distributie EPO)

 


PEOPLE PEPPERS

PEOPLE PEPPERS

Een kei zijn in je vak is niet altijd voldoende. In lastige onderhandelingen, vergaderingen of zelfs het dagelijkse contact met je collega's is de manier waarop je communicatie verloopt minstens even belangrijk. Oog hebben voor je gesprekspartner is de sleutel voor een beter gesprek én resultaat.

Via 45 tips geeft People Peppers een inzicht in waarom de toegevoegde waarde van menselijke interactie in onze digitale wereld belangrijker dan ooit is geworden. Zo leer je met wie je het beste communiceert, hoe je op een correcte manier verbinding maakt en hoe je je boodschap overbrengt. Zonder toneel maar met resultaat.


PEOPLE PEPPERS, door Michel De Coster. Uitgeverij: Lannoo Campus

 


MANAGERS THE DAY AFTER TOMORROW

MANAGERS THE DAY AFTER TOMORROW

Technologie blijft de wereld continu transformeren. Om te blijven evolueren, moet je je als manager laten inspireren door de wereld. Je moet signalen durven lezen, je volledig richten op de behoeften van de klant, focussen op mogelijkheden en blijven experimenteren. Bovenal moet je je verbinden met een zo groot mogelijk publiek en tegelijkertijd het individu aanspreken, wil je de toekomst overleven.

Managers the day after tomorrow legt de vectoren bloot die deze veranderde wereld aansturen. De combinatie van inzichten uit onder andere de sociologie, evolutietheorie en psychologie leidt je voorbij alle hypes naar een nieuwe managementstijl. Dit boek is een houvast voor managers bij het einde van voorspelbaarheid.

MANAGERS THE DAY AFTER TOMORROW, door Rik Vera. Uitgeverij: Lannoo Campus

 


KIES POSITIEF

KIES POSITIEF

Positief in het leven staan, zit voornamelijk tussen je oren. Het is een kwestie van de juiste mindset. En het leuke is: als jij de knop weet om te draaien, besmet je automatisch ook je omgeving met het positiviteitsvirus.

Dit boek laat je aan de hand van hele concrete uitdagingen en talloze tips meteen een positieve weg inslaan, en dit op drie niveaus: in je gedachten, in je woorden en in je houding. “Ga de 12 challenges aan en kies vanaf nu positief” luidt dan ook de subtitel van dit werk.


KIES POSITIEF, door Isabelle Gonnissen. Uitgeverij: Lannoo

 


GOEDE LEIDERS ZWEVEN NIET

GOEDE LEIDERS ZWEVEN NIET

In dit werk leggen onderzoekers Janka Stoker en Harry Garretsen de fundamenten van effectief leiderschap in organisaties en de maatschappij bloot. Tegeltjeswijsheden, stappenplannen en vooral wijsheid achteraf: over leiderschap wordt met veel stelligheid geschreven en gesproken. Maar wat zijn nu werkelijk de factoren die maken dat een leider invloed uitoefent op zijn of haar omgeving?

De auteurs gaan in dit boek in op de vraag hoe effectief leiderschap eruitziet. Met verwijzing naar politiek leiders als Trump, Merkel, Rutte en Aboutaleb, maar ook CEO’s als Elon Musk en Herna Verhagen onderbouwen ze hun claim dat goede leiders vooral niet zweven: ze gebruiken geen vage concepten en ze staan niet los van hun omgeving. Ook gaan de auteurs in op het belang van het middenkader en zelfs op de robot als mogelijke baas.

GOEDE LEIDERS ZWEVEN NIET, door Janka Stoker en Harry Garretsen. Uitgeverij: Business Contact (VBK)

 


VERLEID JE LEZER ONLINE

VERLEID JE LEZER ONLINE

Je wilt teksten schrijven die raak schieten en waar je lezers hebberig van worden. Teksten die ervoor zorgen dat ze in actie komen: een aankoop doen, een offerte opvragen, iets downloaden of inschrijven voor een nieuwsbrief. Maar het lukt je niet om die wervende woorden op papier te krijgen, laat staan om er onderscheidend in te zijn.
In dit praktische boek leer je de ins & outs van vlot en wervend schrijven. Ontdek hoe je je lezers enthousiast krijgt, verrassende invalshoeken bedenkt en teksten maakt die online goed vindbaar zijn. Je krijgt antwoord op vragen als: hoe krijg je de aandacht? Hoe houd je die vast? Hoe verleid je je lezers met jouw aanbod, ook als zij de tekst op hun iPhone bekijken of haastig door je website klikken?
De lezer krijgt een mix geserveerd van oude, effectieve schrijfwetten en de frisse kneepjes van online copywriting. Daarmee zou je teksten moeten kunnen schrijven die doen wat ze moeten doen: je doelgroep overtuigen en in beweging brengen.

VERLEID JE LEZER ONLINE, door Ellis Buis. Uitgeverij: Thema/Epo-distributie

 


TRAUMA IN ORGANISATIES

TRAUMA IN ORGANISATIES

Als leidinggevende, medewerker of organisatiecoach kom je soms in organisaties terecht waarvan je intuïtief voelt dat er iets niet klopt. Waar beproefde methodes weinig effect hebben. In dat geval is er misschien wel sprake van systeemtrauma. Een dergelijk trauma kan ontstaan door een ingrijpende gebeurtenissen zoals een milieuramp, een aanslag of een te ingrijpende sanering met pijnlijke ontslagen, maar evengoed kan het op een stille manier binnensijpelen. In beide gevallen is het effect vernietigend. Dit boek leert om systeemtrauma snel op het spoor te komen, aan te pakken en te voorkomen.


TRAUMA IN ORGANISATIES, door Philippe Bailleur. Uitgeverij: LannooCampus

 


HET GROTE INSPIRATIE DOEBOEK

HET GROTE INSPIRATIE DOEBOEK De auteur brengt een geheel vernieuwde en geactualiseerde versie van haar succesvolle boek en methode om meer te doen met je talenten. Het Grote Inspiratie Doeboek is methodisch, maar ook luchtig en positief. Het combineert inspirerende opdrachten met verdiepingsvragen en online tests. En dat in een prachtige beeldrijke uitvoering waarbij iedere pagina je weer nieuwe inspiratie biedt. Deze vernieuwende vorm - een mix van methodes uit de Positieve Psychologie, vorm en lifestyle - prikkelt je om met je eigen ontwikkeling bezig te zijn. Je maakt aan het eind een actieplan om je talenten meer in te zetten en zo je werkgeluk te vergroten. Je vindt in het boek ook 'passieportretten': interviews met heel verschillende mensen die vertellen over hun inspiratie en passies en hun ervaringen in werk en leven.                                                                                                                                                                                                                     

HET GROTE INSPIRATIE DOEBOEK, door Gerdy Geersing. Uitgeverij: Thema/Epo-distributie

 


GESPREKKEN DIE WERKEN

GESPREKKEN DIE WERKEN Op het werk praten we doorgaans veel, maar zeggen we meestal niet alles wat gezegd moet of kan worden. Op z’n slechtst is het niet meer dan sociaal wenselijk gedrag en het uitvoeren van rituelen. Beoordelingsgesprekken bijvoorbeeld kosten bedrijven handenvol geld en leveren vaak 0niets op dan frustratie.
Dat wil zeker niet zeggen dat we moeten stoppen met praten, maar het is wel tijd om onze gespreksroutines te doorbreken. En niet alleen op formele gespreksmomenten. Een gesprek met impact is namelijk de sleutel tot een prettige en productieve werkomgeving.
Dit boek daagt iedereen, leidinggevend of niet, uit om het anders aan te pakken en van de gebaande gesprekpaden af te wijken. Neem de tijd, verras jezelf en de ander, laat de spanning eens knetteren, zwicht niet voor zwijgen, laat wél het achterste van je tong zien, focus op talent en zuiver de lucht.

GESPREKKEN DIE WERKEN, door Ineke van den Berg en Tineke Kanters. Uitgeverij: Thema/Epo-distributie

 


DE OBAMA FACTOR

DE OBAMA FACTOR

We leven in een tijdperk van tweets, clicks en likes. Face to face communiceren lijkt verleden tijd. Toch kun je met de juiste vaardigheden tijdens een persoonlijke ontmoeting heel wat meer gedaan krijgen. Hoe meer charisma je daarbij uitstraalt, hoe groter de kans dat je het volledige engagement krijgt van teamleden, collega's, klanten, investeerders en andere stakeholders.
De Obama-factor leert je communiceren en leiddinggeven met charisma. Overtuigingskracht en charisma zijn immers geen talenten waar je wel of niet mee geboren wordt. Het zijn competenties die je kunt aanleren en versterken. Met deze praktische gids vergroot je je impact op je bedrijf, je omgeving én de samenleving.


DE OBAMA FACTOR, door Luc Cipers. Uitgeverij: LannooCampus

 


DE KLANT CENTRAAL

DE KLANT CENTRAAL

Elk bedrijf wil loyale klanten. Daarom balanceert het voortdurend tussen klantgerichtheid en rentabiliteit. Maar hoe win je dan extra nieuwe klanten en hoe bind je hen aan je bedrijf? Het antwoord ligt in een strategie die door de hele organisatie gedragen wordt.
Dit werk toont aan dat positieve klantenbeleving begint bij het maken van een klantenscan. Je stelt je de vraag wat jouw klanten verwachten en welke waarden, percepties en emoties voor hen het verschil maken. En dit tijdens elk contact in de klantenreis. De resultaten van je klantenscan vertaal je daarna in aantrekkelijke kernwaarden voor je bedrijfscharter.
 Dit direct toepasbare boek geeft richting aan je engagement, waardoor de klant blijft terugkeren en zich een ware ambassadeur van je merk toont. Met klantgerichtheid en klantvriendelijkheid creëer je niet alleen tevreden klanten, maar ook trotse personeelsleden en gelukkige aandeelhouders.

DE KLANT CENTRAAL, door Geert Dehouck. Uitgeverij: LannooCampus

 


DE 10 PRINCIPES VAN AGILE-LEAN TEAMCOACHING

DE 10 PRINCIPES VAN AGILE-LEAN TEAMCOACHING

Of we het nu de 'gekantelde', 'verdraaide', 'cyane', 'lerende' of 'agile' organisatie noemen, het komt op hetzelfde neer: de manier waarop organisaties veranderen, wijzigt. De principes van Leanteamcoaching biedt handvatten om de nieuwe verandertrajecten vorm te geven. In de ste eeuw is veranderen niet meer het eenmalig doorlopen van een transitie op weg naar een nieuwe eindsituatie, maar het structureel vergroten van het aanpassingsvermogen. Het onderscheid tussen de harde en de zachte kant van veranderen verdwijnt hierbij. Het gaat om resultaat én om afstemming, om groei in volwassenheid qua samenwerking én om procesvolwassenheid. Niet na elkaar, maar tegelijkertijd en continu. Voor mensen die willen bouwen aan dergelijke organisaties met een groot lerend vermogen vraagt dit om een andere manier van kijken, zodat ze de juiste interventies kunnen gebruiken voor het in gang zetten en houden van dergelijke bewegingen. De principes van Leanteamcoaching biedt heldere denkmodellen en handvatten, gebaseerd op ervaring met vernieuwende benaderingen in teamcoaching, procesverbetering en organisatieontwikkeling.

DE 10 PRINCIPES VAN AGILE-LEAN TEAMCOACHING, door Aty Boers en Marijke Lingsma. Uitgeverij: Boom

 


HET VLAAMSE BODEMBELEID

HET VLAAMSE BODEMBELEID

Dit boek beschrijft het Vlaamse bodembeleid na de recente wijzigingen van het Bodemdecreet in 2018. Ruim twintig jaar ervaring met bodemregelgeving in Vlaanderen heeft geleerd dat bodemverontreiniging een sterke invloed kan hebben op de waarde en de verkoopbaarheid van vastgoed. De auteur maakt u vooreerst wegwijs in de bepalingen van het Bodemdecreet. De recente wijzigingen, zoals de algemene onderzoeksplicht en de afschaffing van de conformverklaring van de bodemonderzoeken, krijgen bijzondere aandacht.

Een tweede deel staat stil bij de verplichtingen die ontstaan bij transacties met gronden zoals verkoop of erfpacht. Zo komt o.m. het bodemattest uitgebreid aan bod.

Ten slotte geeft een toelichting van de regeling grondverzet u een idee van de kosten die kunnen opduiken bij het uitgraven van bodem.

HET VLAAMSE BODEMBELEID, Impact wijzigingen Bodemdecreet 2018, door Johan Ceenaeme. Uitgeverij: INNI-publishers

 


HOE MAAK JIJ HET VERSCHIL?

HOE MAAK JIJ HET VERSCHIL?

Doordat klanten hogere eisen stellen en de concurrentie toeneemt, vraagt dat ook een heel andere ontwikkeling van jouw talenten. Goed zijn in je vak is niet meer voldoende. Hoe zorg je ervoor dat je zichtbaar blijft, van meerwaarde bent voor je klanten én je organisatie en zo het verschil maakt?

- Ken je de drijfveren en talenten die jou uniek maken?
- Weet je hoe je je als professional op de kaart moet zetten?
- Bouw jij gericht aan een onderscheidend klantportfolio?
- Verbind jij je met anderen om je ideeën te ontwikkelen?
- Ben je proactief met je business bezig?
- Zorg je ervoor dat je lichamelijk fit en mentaal scherp blijft? 

In dit boek tref je zeven strategieën aan die je kunnen helpen om succesvol te zijn.

HOE MAAK JIJ HET VERSCHIL?, door Frank Kwakman en Rolf Rosenmöller. Uitgeverij: AnderZ

 


INFLUENCERS

INFLUENCERS

Influencer marketing is trending. Marketingplannen die inzetten op mond-tot mondreclame genereren twee keer zo veel verkoopresultaten. Maar niet alle aanbevelingen die circuleren, zijn relevant. Want wat in Amerika werkt, geldt niet zomaar in België en Nederland. Dit boek schetst het totaalplaatje van influencer marketing. Het laat zien hoe je een boodschap kan verspreiden en geeft je een stappenplan om te beslissen over het soort magnetische content, het tijdstip en het type influencer waarop je het best inzet. Het werk toont je hoe je een vernieuwde marketing- en communicatiestrategie kan ontwerpen die de basis vormt van het Influencer Marketing Canvas. Dit Canvas plaatst je doelen, acties en influencers op een tijdlijn en helpt je aan een helikopterblik voor de interne stakeholders.

INFLUENCERS, door Carole Lamarque. Uitgeverij: LannooCampus

 


NO-NONSENSE LEIDINGGEVEN

NO-NONSENSE LEIDINGGEVEN

Leidinggeven is leuk, maar lastig. Wat werkt, wat werkt niet? Hoe haal je het beste uit je mensen en uit jezelf? Hoe blijf je vitaal en geïnspireerd?

De leidinggevende heeft drie petten op: die van leider, manager en coach. Een leider heeft visie. Een manager zet die visie om in praktische doelen. En een coach helpt medewerkers om zichzelf te ontwikkelen tot hun volle potentieel. No-nonsense leidinggeven laat zien welke taken bij die verschillende petten horen. En welke reflexen en valkuilen je kunt leren vermijden. Zoals de neiging om te veel te helpen, te veel te vertellen hoe het moet, of je niet duidelijk uit te spreken. Het boek helpt de lezer om bewust en effectief leiding te geven. In dit praktische, heldere en overzichtelijke boek leren startende en ervaren managers hoe zij hun bedrijf en hun medewerkers kunnen laten bloeien.

NO-NONSENSE LEIDINGGEVEN, door Nadia van der Vlies. Uitgeverij: Boom

 


TEAM GELUK

TEAM GELUK

Dit spel is gebaseerd op de jarenlange ervaring van de auteur en op recent wetenschappelijk onderzoek. Het start vanuit het standpunt dat we geen nieuwe vaardigheden hoeven te leren. Het gaat erom alle aanwezige positieve krachten bij de teamleden te herkennen en te erkennen en ze vervolgens op een actieve manier in te zetten voor de goede werking van het team. Zo wordt één en één drie.

Dit speciaal ontwikkelde spel bevat 56 kaarten vol inspirerende inzichten en eenvoudige activiteiten waar elk team gelukkiger van wordt.

TEAM GELUK, door Leo Bormans. Uitgeverij: Lannoo

 


THE FLOOR IS YOURS

THE FLOOR IS YOURS

Geef jij regelmatig presentaties voor een groot of klein publiek? Zou je eindelijk eens een presentatie willen geven waarbij niet alleen niemand in slaap valt, maar die nog resultaat, aandacht of sponsoring oplevert ook? In The Floor is Yours geven presentatietrainers Toon Verlinden en Hans Van de Water hapklare tips om te scoren met je presentatie. Weinig tijd? Een saai en complex thema? Last van stress? Te introvert? Hans en Toon geven je voor elk probleem een goede oplossing. En omdat slechte presentaties zo herkenbaar zijn, tonen ze ook met humoristische blik hoe je het zeker niet moet doen.


THE FLOOR IS YOURS, door Toon Verlinden en Hans Van de Water. Uitgeverij: Academia Press

 


WERKEN IS GENEZEN

WERKEN IS GENEZEN

Nooit eerder steeg het aantal langdurig zieken die thuis blijven van het werk zo snel als de laatste 2 jaar. Het doktersattest is daarbij noodzakelijk om mensen rust te gunnen en te genezen. Maar slechts zelden wordt stilgestaan bij de potentieel nadelige nevenwerkingen bij frequent en langdurig gebruik. Onderzoek heeft meermaals aangetoond dat hoe langer iemand afwezig is, hoe moeilijker het wordt om effectief te genezen en te re-integreren. Hoofdreden is de angst voor de terugkeer naar de werkgever. In dit boek toont de auteur hoe succesvolle re-integratie op het werk eruit moet zien. In tegenstelling tot wat vaak wordt geloofd, wordt hier maar beter snel mee gestart. In concrete aanbevelingen voor zowel de artsen als de werkgevers pleit de auteur voor een ander voorschrijfgedrag en een andere werkcultuur.


WERKEN IS GENEZEN, door Lode Godderis. Uitgeverij: LannooCampus

 


DE KLEINE PRINCE 2

DE KLEINE PRINCE 2

Projecten zijn tijdelijk en uniek en worden daardoor tijdens de uitvoering vaak minder goed beheersbaar. Prince brengt daar verandering in. Met deze zeer succesvolle projectmanagementmethode kan ieder project in elk vakgebied aangestuurd worden van de eerste aanloop tot en met de nazorg. In deze nieuwe editie is er aandacht voor het werken met Agile én Prince, die naadloos op elkaar aansluiten. Verder komt in De kleine Prince de complete levenscyclus van een project aan de orde en wordt alles wat er verder bij komt kijken behandeld, zoals projectbeheersing, risicomanagement, en wijzigings- en kwaliteitsmanagement.
DE KLEINE PRINCE 2, door Ans Koning en Mark van Onna. Uitgeverij: Boom

 


DE ESSENTIE VAN HIGH PERFORMANCE

DE ESSENTIE VAN HIGH PERFORMANCE

Stel je High Performance voor als het casco van een auto en agile als het motorblok en je organisatie draait als de beste!

Door de snelle veranderingen in onze wereld is aanpassingsvermogen van een organisatie tegenwoordig de sleutel tot succes. Dat aanpassingsvermogen wordt veelal bepaald door de capaciteiten en de effectiviteit van de organisatie. Organisaties moeten wendbaarder, adaptiever en sneller worden. Dit zijn thema's waar de High Performance (HPO) en agile managementtechnieken een oplossing voor bieden. Dit boek verbindt HPO met agile. HPO geeft het raamwerk voor excellente organisaties en agile is de manier van werken die de weg naar HPO bepaalt. Dit boek beschrijft de vijf belangrijkste lessen en drivers die echt het verschil maken. Met veel voorbeelden ter inspiratie.

DE ESSENTIE VAN HIGH PERFORMANCE, door Peter Stoppelenburg. Uitgeverij: Boom

 


BESLISSEN IN EEN VUCA-WERELD

BESLISSEN IN EEN VUCA-WERELD

Technologie verleidt ons continu met nieuwe beelden en berichten. Die innovatie maakt onze wereld meer dan ooit VUCA; volatile, uncertain, complex en ambiguous. De gevolgen zijn angst, stress, burn-out ... Ons brein dreigt zich te verliezen in alle prikkels die steeds sneller op ons afkomen. De VUCA-wereld kunnen we niet afremmen, maar de neurowetenschap bewijst dat je brein zich aan deze wereld kan aanpassen. Willen we dat bereiken, dan denken we het best alternatiever. Dat is het uitgangspunt van de reeks Top of your mind. Beslissen in een VUCA-wereld leert je op een bevattelijke manier je brein begrijpen en positief manipuleren. Zo ontwikkel je meer veerkracht en word je opnieuw meester over je keuzes en over de manier waarop je in het leven staat.

BESLISSEN IN EEN VUCA-WERELD, door Isabelle Hoebrechts en Ann Caroline Roymans. Uitgeverij: LannooCampus

 


ACTUELE UITDAGINGEN VOOR DE VEILIGHEID EN DE GEZONDHEID OP HET WERK

ACTUELE UITDAGINGEN VOOR DE VEILIGHEID EN DE GEZONDHEID OP HET WERK

Dit boek heeft in de eerste plaats als bedoeling allerhande wetenschappelijke inzichten en praktijkervaringen te bundelen die als basis zullen dienen voor een performant preventiebeleid op ondernemingsvlak. Het vlot leesbare werk vertrekt van het principe dat het welzijn op het werk weliswaar geen rocket science is, maar dat een beleid dat louter gebaseerd is op pragmatische vooronderstellingen - of erger nog: corporatistische overwegingen of machtsbekommernissen - onmogelijk goede resultaten kan opleveren, noch op de bedrijfsvloer noch op het vlak van het overheidsfunctioneren. Wetenschappelijke evidentie vormt een veel solider basis hiervoor, maar dringt vaak onvoldoende door tot op het terrein, en dit werk wil dat doorbreken.

ACTUELE UITDAGINGEN VOOR DE VEILIGHEID EN DE GEZONDHEID OP HET WERK, door Jan Van Peteghem. Uitgeverij: Inni Publishers

 


AFTELLEN NAAR MAANDAG

hoe slimmer werken je gelukkiger maakt.

Voor velen is de maandagochtend als een berg waar ze tegenop zien. De Wereldgezondheidsorganisatie geeft aan dat in 2020 burn-out en depressie de belangrijkste redenen zullen zijn voor afwezigheid op het werk. In dit boek laat wellbeing director van Medialaan Ann De Bisschop twaalf experten aan het woord. Zij formuleren een antwoord op vragen waar werknemers én werkgevers mee zitten: wat zijn de oorzaken en symptomen van stress? Hoe kan ik mezelf weerbaar maken? Hoe verhoog je je productiviteit? Wat is het belang van een goede leider? Is multitasken echt zo slecht? En wat kan gezonde voeding en voldoende bewegen betekenen voor je concentratie en energiepeil? 'Aftellen naar maandag' is een must-read voor iedereen die zijn of haar werkleven een serieuze boost wil geven.

AFTELLEN NAAR MAANDAG, door Ann De Bisschop. Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

 


DE CHIEF HAPPINESS OFFICER

DE CHIEF HAPPINESS OFFICER Nog nooit waren er zo veel werknemers voor langere tijd afwezig. Stress, hoge werkdruk en verregaande flexibiliteit eisen hun tol. Bovendien gaan we door de vergrijzing later op pensioen, beseffen we dat gelukkige werknemers voor betere resultaten zorgen en willen steeds meer mensen hun baan als een zinvolle activiteit zien. Dit boek roept daarom een nieuwe functie in het leven: de Chief Happiness Officer. De CHO krijgt de belangrijke taak het welzijn van de medewerkers te bevorderen. Dat doet hij onder meer door afwezigheden grondig in kaart te brengen en door proactief geluk en zingeving te managen. De Chief Happiness Officer is er voor al wie binnen een bedrijf vorm wil geven aan een welzijnsbeleid dat de organisatie helpt groeien. Daarvoor reikt de auteur belangrijke inzichten aan, praktische tips, strategieën en oefeningen

DE CHIEF HAPPINESS OFFICER, door Elke Van Hoof. Uitgeverij: Lannoo Campus

 


DE MOED OM TE VERTROUWEN

DE MOED OM TE VERTROUWEN

Managen volgens strikte regels en procedures leidt tot ongemotiveerde medewerkers, een hoog ziekteverzuim en onvoldoende klantgerichtheid. Bovendien blijven de resultaten achter. Wat is hieraan te doen? Bevlogen en winstgevende topteams werken vanuit vertrouwen. Waarom geven we dat zo vaak niet en houden we vast aan onze regels en procedures? Omdat we controle willen houden. We zoeken houvast en veiligheid, en denken zo het eindresultaat in handen te hebben, terwijl het tegenovergestelde waar is. In dit boek leer je waarom loslaten zo lastig is en krijg je handvatten aangereikt om dat wel te doen. Vertrouwen geven leidt tot medewerkers die wel doen wat je wilt, met als resultaat een bevlogen en winstgevend topteam. Dit begint met een duidelijke visie, grenzen stellen en medewerkers de aandacht geven die ze verdienen.

DE MOED OM TE VERTROUWEN, door Marjan Haselhoff. Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam

 


PERSONALISEREN VAN WERK

PERSONALISEREN VAN WERK

Dit boek is een uitnodiging voor elke bedrijfsleider en HR-verantwoordelijke om ‘werk’ veel persoonlijker in te vullen. De nieuwe wereld van werk gaat over i-deals, jobcrafting, tijds- en plaatsonafhankelijk werken, anders feedback geven en verlonen, anders leren en een ander soort loopbanen.

Zo veel mogelijk mensen zo lang mogelijk aan het werk houden lukt enkel als werknemers hun werk mogen personaliseren. Organisaties die aantrekkelijk willen blijven, vernieuwen hun kijk op de invulling van werk. Ze ontwerpen de jobs niet voor, maar samen met hun medewerkers.

In dit werk lees je hoe je controle over de job inruilt voor betrokkenheid, hoe je medewerkers inspireert om hun werk zelf te boetseren, hoe je ruimte geeft en engagement terugkrijgt. Je leert over wat mensen écht beweegt in hun werk en hoe slimme organisaties daar al op inspelen.

PERSONALISEREN VAN WERK, door Frederik Anseel, David Ducheyne, Frank Vander Sijpe en Lien Vossaert. Uitgeverij: Acco

 


TOOLKIT VOOR AGILE LEIDERS

TOOLKIT VOOR AGILE LEIDERS

Dit werk staat boordevol praktische tools. Met concrete handvatten, praktijkvoorbeelden, interviews en stappenplannen kan iedere manager op een nieuwe manier leidinggeven. Je voelt je verantwoordelijk voor je nieuwe agile team. Je wilt dat het team groeit en sneller kan reageren op de veranderingen in de markt. Maar hoe houd je op een effectieve e?n energieke manier grip op je team, zodat het zelfstandig het verschil kan maken, met als doel: meer klantimpact? Welke overzichten, rapportages, meetings en metrics helpen hierbij? Wanneer moet je loslaten en wanneer moet je ingrijpen? En wat is hierbij de juiste vorm van zelforganisatie voor jouw team? Toolkit voor agile leiders geeft je de praktische tools waardoor teams beter worden. De concrete handvatten, praktijkvoorbeelden, interviews en stappenplannen laten je op een nieuwe manier leidinggeven.

TOOLKIT VOOR AGILE LEIDERS, door Peter Koning. Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam

 


OVERTUIGINGSKRACHT

OVERTUIGINGSKRACHT Hoe verhoog je je invloed waar dan ook, en kun je andere mensen beter overtuigen van wat dan ook? De uitgebreide editie van deze klassieker en internationale bestseller bevat tien nieuwe opmerkelijke inzichten en wil zo uw overtuigingskracht bevorderen, zowel privé als op het werk.
De 60 wetenschappelijk bewezen tips en strategieën in dit boek laten zien hoe een kleine verandering van je aanpak direct een drastisch effect kan hebben op je slagingskans – of je nu wilt dat iemand zijn medicijnen slikt, iets voor je doet, milieubewuster wordt, tevreden is over je product of op je stemt.
De auteurs vertalen de uitkomsten van gedegen wetenschappelijk onderzoek op aanstekelijke wijze naar de dagelijkse praktijk.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

OVERTUIGINGSKRACHT, 60 geheimen van de psychologie van het beïnvoeden door Noah Goldstein, Steve Martin en Robert Cialdini. Uitgeverij: Nieuwezijds/EPO distributie

 


DE 7 EIGENSCHAPPEN

DE 7 EIGENSCHAPPEN

De 'Zeven eigenschappen' is een klassieker in de succesliteratuur over persoonlijke groei én een wereldwijde bestseller. Auteur Stephen Covey formuleerde zeven principes, eigenschappen of gewoontes die je helpen te focussen op wat echt belangrijk is. “Het is wellicht common sense, maar daarmee nog geen common practice. Het is niet makkelijk om volgens deze eigenschappen te leven. Dat vereist karakter en discipline,” aldus Covey. Speciaal daarvoor is deze Snapshots-editie: een box met 54 kaarten waarin de principes en eigenschappen van Stephen Covey bondig en beeldend worden gepresenteerd. De kaarten zijn verpakt in een prachtige doos met een wissellijstje waar je steeds een andere eigenschap of les in kunt steken. Zet hem in het zicht en geef jezelf een constante reminder om te leven naar de eigenschappen van Covey. Een klassieker in een modern jasje... 

DE 7 EIGENSCHAPPEN, snapshots editie (spel), door Stephen Covey. Uitgeverij: Business Contact

 


GRIP OP JE STRESS

GRIP OP JE STRESS De belangrijkste persoon die iets aan je stress en onrust kan doen, ben jijzelf. 
Met dit werkboek ga je actief aan de slag om je werkdruk en stress te verlagen. Je leert welke mogelijkheden je hebt om je werkdruk aan te pakken. En hoe je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen leven en geluk.
Hoe kun je leren 'nee' zeggen tegen een te hoge druk en leer je weer 'ja' zeggen tegen jezelf?
Er zijn vele factoren van invloed op de hoogte van jouw werkdruk. Je komt er in dit boek vele tegen. Bijvoorbeeld of je helder hebt wat je precies moet doen, of je je tijd goed indeelt, te veel te doen hebt, vaak wordt onderbroken in je werk, of je voldoende pauzes neemt, of je steun krijgt van collega's en of je alles perfect wilt doen. Snel het boek doorlezen op zoek naar de perfecte tip om jouw werkdruk te verlagen gaat niet. In dit boek ga je actief aan de slag en ontdek je zelf de tools die voor jou het beste werken. Je leert je werk te organiseren, grenzen aan te geven en je minder druk te maken.

GRIP OP JE STRESS, door Annemiek Tigchelaar. Uitgeverij: Thema/Epo-distributie

 


BEGIN BIJ JEZELF

BEGIN BIJ JEZELF Dit boek helpt je de tijd even stil te zetten voordat je handelt. Je kiest bewuster je gedrag en kan daardoor beginnen om oude gewoontes in je denken en doen los te laten. Je neemt afscheid van aspecten van jezelf die je niet meer nodig hebt en je ontwikkelt nieuwe kanten die je nu goed kunt gebruiken. Je leert op een fundamenteel niveau je gedrag op een nieuwe manier te sturen door middel van twee splinternieuwe, aanvullende methodes: krachtbronnen en denkframes.
De krachtbronnen zijn afgeleid van de acht gebieden van de Roos van Leary. Je gedrag naar anderen komt immers voort uit jouw sterke kanten. Zodra je die bronnen bewust aanboort begint zich een verandering in je denken, voelen en handelen te voltrekken. Vervolgens bieden vijf denkframes je nieuwe perspectieven om met jezelf en anderen om te gaan.

BEGIN BIJ JEZELF, door Bert van Dijk. Uitgeverij: Thema/Epo distributie

 


BLUE OCEAN SHIFT

BLUE OCEAN SHIFT 'De Blauwe Oceaan' werd als strategisch begrip door de auteurs geïntroduceerd in hun gelijknamige bestseller. Zij pleiten hierin voor het creëren van een nieuwe, onontgonnen markt (de blauwe oceaan) in plaats van het hevige concurrentiegevecht aan te gaan in de bloedrode oceaan vol rivalen. Nu, na tien jaar onderzoek en studie, verschijnt het vervolg: Blue Ocean Shift. Met onder meer een aantal bijzondere cases (zoals het Nationaal Jeugdorkest van Irak, Comic Relief/Red Nose Day en André Rieu) beschrijven ze in dit boek de 5 stappen op weg naar een nieuwe, blauwe markt. Blue Ocean Shift is voor elke organisatie, klein of groot, geschikt. Er is volgens de auteurs geen speciale creativiteit of startup-mentaliteit voor nodig. Wel een beetje geduld: het doorlopen van het proces kost minimaal een jaar. Maar met de invulschema’s en businesscanvassen in dit boek kun je direct aan de slag.                                                                                                          

BLUE OCEAN SHIFT, door W.Chan Kim en Renée Auborgne. Uitgeverij: Business Contact/VBK

 


CONTENT MARKETING

CONTENT MARKETING Sterke content vertrekt vanuit de informatiebehoefte van de consument en werkt net daarom veel minder intrusief dan reclame. Dat valt in de smaak van de nieuwe consument. Want die staat kritisch tegenover reclame en verwacht van merken meer dan enkel traditionele productpromotie. Dit boek neemt de lezer mee door alle stappen om als organisatie content marketing te omarmen en structureel in te zetten in de communicatiemix. Het is gelardeerd met lokale voorbeelden en cases en reikt de marketeer praktische tips, templates en actieplannen aan om meteen aan de slag te gaan. Het werk toont de noodzaak om communicatie op een andere manier aan te pakken. Een manier die bedrijven op de kaart zet omdat ze kwalitatieve inhoud publiceren en een originele stem ontwikkelen.                                                                           

CONTENT MARKETING, door Bart Lombaerts, Wouter Temmerman, Koen Denolf en Michel Libens. Uitgeverij: Lannoo

 


DE OMGEVINGSVERGUNNING

DE OMGEVINGSVERGUNNING Het boek start met een wetgevend overzicht, waarbij eveneens de belangrijkste op til zijnde wijzigingen worden toegelicht. Daarna wordt stilgestaan bij essentiële begrippen die sinds 23 februari (datum waarop de regelgeving rond de omgevingsvergunning van kracht werd) tot uw vaste vocabularium moeten behoren. De auteur (die sedert oktober 2017 bij Amelior werkt als Category Manager) doorloopt de verschillende procedures: de vergunningverlening via de gewone en de vereenvoudigde procedure, de melding, het bijstellen van de vergunning, de omzetting van een lopende milieuvergunning naar een omgevingsvergunning van onbepaalde duur, enz. Ook thema’s zoals de schorsing, het verval en de afstand van de vergunning, de ingebouwde evaluatiemogelijkheden, de actualisatietriggers, de duur en de kenmerken van de vergunning enz. worden uitvoerig besproken. Tot slot komen de vele wijzigings-, opheffings- en overgangsmaatregelen ruim aan bod.

DE OMGEVINGSVERGUNNING, een integrale toelichting, door Jan Segier. Uitgeverij: INNI publishers

 


HET NIEUWE CAMPAGNE VOEREN

HET NIEUWE CAMPAGNE VOEREN

De politieke succesverhalen van de afgelopen jaren tonen aan dat je door het juist inzetten van sociale media en big data de verkiezingen kan winnen. Dit nieuwe campagne voeren heeft als doel het juiste publiek met de juiste boodschap te bereiken. Daarnaast moet je als politicus voortdurend bezig zijn met het optimaliseren van je inspanning. Je strategie heeft immers enkel aan belang toegenomen. Het is niet meer voldoende om enkel en alleen wat berichten online te plaatsen. Politici worden content marketeers - en dit continu, niet enkel tijdens de campagne. Het nieuwe campagnevoeren is dus al gestart!

 

 

HET NIEUWE CAMPAGNE VOEREN, door Nadja Desmet en Reinout Van Zandycke. Uitgeverij: Politeia/VVSG

 


101 ANTWOORDEN OP STRESS EN BURN-OUT

101 ANTWOORDEN OP STRESS EN BURN-OUT

101 antwoorden op stress en burn-out is niet zomaar nog een boek over stress en burn-out. Door het Q&A-principe is het een praktische publicatie waarin al je vragen over het onderwerp eindelijk worden beantwoord. Wat zijn bijvoorbeeld de eerste signalen van een burn-out? Kun je er  van te veel studeren ook een krijgen? En hoe ga je om met mensen die het maar aanstellerij vinden?

Het werk is geschreven voor mensen met én zonder ervaring. Als je al een burn-out hebt gehad, zul je veel hebben aan de structuur en de methodiek van werken en informeren. Heb je er nog geen gehad, dan duik je er meteen best in, want de kans is groot dat je er ooit een krijgt of iemand kunt bijstaan die er een heeft. Bij burn-out geldt nog meer dan bij elk ander medisch fenomeen: beter voorkomen dan genezen.

101 ANTWOORDEN OP STRESS EN BURN-OUT, door Luc Swinnen en Dirk Coeckelbergh. Uitgeverij: Van Halewyck – Pelckmans

 


BOUWSTENEN VOOR HIGH IMPACT LEARNING

BOUWSTENEN VOOR HIGH IMPACT LEARNING

Niemand twijfelt eraan dat opleiding, training en ontwikkeling een goede strategie is om de maatschappelijke ontwikkeling te versterken in de vorm van menselijk kapitaal. Als gevolg hiervan wordt steeds meer nadruk gelegd op de eis van zelfstandigheid, engagement, een kritische houding, reflectievaardigheid en probleemoplossend te werk gaan. De opleidingsagenda in Nederland en Vlaanderen wordt bovendien sterk bepaald door de drang naar verhoogde inzetbaarheid en flexibiliteit. Maar dit doel leek de voorbije decennia te ambitieus.

‘Bouwstenen voor High Impact Learning’ schetst een model voor toekomstig leren en opleiden, uitgaande van de huidige knowhow over wat impact heeft als we écht willen leren. Naast de zeven bouwstenen van het model worden noodzakelijke contextfactoren toegelicht, zoals een ander toezicht, minder controle en de professionaliteit van trainers, docenten en de organisatie.

BOUWSTENEN VOOR HIGH IMPACT LEARNING, door Filip Dochy, Inneke Berghmans, Anne-Katrien Koenen, Mien Segers. Uitgeverij: Boom Lemma uitgevers

 


MANAGEMENT VAN VERBONDENHEID

MANAGEMENT VAN VERBONDENHEID

Om het ontwikkelen van teams op een methodische en systematische manier aan te pakken werkte de auteur een TeamOntwikkelingsModel (TOM) uit. Hierin worden de diverse modellen uit de managementliteratuur vertaald naar een in de praktijk uitgetest en dus bruikbaar model.

Het uitgewerkte teamontwikkelingsmodel laat toe de competenties van een team, van de leidinggevenden en van de medewerkers te meten en ook na te gaan wat de interactie is tussen deze drie geledingen. Dit gebeurt door het ontwikkelen van competentieprofielen, maar vooral door het benoemen van types van medewerkers. Zo spreken we van ‘vriendenkringen’, ‘gekookte kikkerteams’, ‘kadaverteams’, enzovoort. Verder werd op dezelfde wijze ook een aantal leiderschapstypes ontwikkeld. Aan de medewerkers en de leidinggevenden van teams wordt een taal aangereikt zodat ze elkaar doelgericht kunnen beïnvloeden in functie van een synergetisch geheel.

MANAGEMENT VAN VERBONDENHEID, door Geert Stroobant. Uitgeverij: Conota

 


DE VERBORGEN DIMENSIE VAN LEIDERSCHAP

DE VERBORGEN DIMENSIE VAN LEIDERSCHAP

In dit boek volg je het pad van de zachtmoedige krijger. Deze methode is geworteld in mindfulness, oosterse vechtkunst, leadership embodiment en technieken uit de topsport. De praktische en krachtige oefeningen stemmen lichaam en geest op elkaar af en helpen je optimaal te functioneren, ook in uitdagende situaties. Je leert bijvoorbeeld hoe je in het hier en nu binnen enkele seconden kunt herstellen van stress naar flow.

Een en ander moet leiden tot heldere communicatie, daadkrachtig leiderschap en constructieve samenwerking. Een leider die bereid is dit pad te volgen straalt kracht, verbinding en helderheid uit. Met als resultaat: meer zingeving, verfrissende besluitvormingsprocessen, minder management en meer ruimte voor werken vanuit je kracht.

DE VERBORGEN DIMENSIE VAN LEIDERSCHAP, door Anouk Brack. Uitgeverij: Thema

 


VEILIGHEIDSFABELS 1-2-3

VEILIGHEIDSFABELS 1-2-3 Veiligheid heeft een probleem. Gedurende tientallen jaren is het vruchtbare grond voor fabels, misverstanden en dwalingen geworden. Piramides, domino’s, ratio’s, certificering, het streven naar ‘nul’ absoluten, regeltjes, audits, cultuurverandering, observatiesystemen, checklijsten, best practices, slogans zoals Safety First, de jacht op fouten en onveilig gedrag, basisoorzaken en risicomatrices. Noem maar op, iemand heeft het waarschijnlijk tot iets gemaakt dat niet de bedoeling was. Hier spelen mechanismes zoals visies die doelstellingen worden, gereedschappen die buiten hun context worden gebruikt, zwart/wit denken, middelen die een doel worden, rituelen zonder begrip, correlatie in plaats van causatie en het geloof in gemakkelijke wondermiddelen. Dit boek verzamelt bijna honderd dergelijke veiligheidsfabels. Beknopte en luchtige besprekingen kijken naar de zwakke punten van het gebruikelijke denken binnen veiligheid en geven aanzetten tot alternatieve benaderingen en verbetering.

VEILIGHEIDSFABELS 1-2-3, 95 stellingen voor een reformatie in veiligheid, door Carsten Busch. Uitgeverij: Vakmedianet

 


WERKEN AAN MERKEN

WERKEN AAN MERKEN

Dit werk heeft als subtitel “Waarom iedereen wil werken voor Google, Tesla en Facebook en de Europese Commissie” en is volgens de uitgever het eerste Nederlandstalige basiswerk over employer branding.

Wat is employer branding? Waarom speelt een sterk werkgeversmerk een steeds belangrijkere rol? Zijn de meest aantrekkelijke werkgevers ook de beste? Of ligt het imago van werkgevers ver van hun ware identiteit? Het boek biedt een volledige gids in de manier waarop bedrijven met hun identiteit en hun imago kunnen omgaan. De auteur baseert zich op zestien jaar onderzoek en leert je onder meer waar kandidaten op letten als ze voor een werkgever solliciteren, welke bedrijven scoren op de arbeidsmarkt en of mannen voor andere bedrijven kiezen dan vrouwen. Het werk bevat analyses en tips, en sloopt waar nodig de heilige huisjes. Een praktische handleiding en cruciale inzichten geven aan hoe je zelf een sterk werkgeversmerk uitbouwt en behoudt, los van de waan van de dag.

WERKEN AAN MERKEN, door Jan Denys. Uitgeverij: Lannoo Campus

 


BETTER PRACTICES OF PROJECT MANAGEMENT - BASED ON IPMA COMPETENCES

BETTER PRACTICES OF PROJECT MANAGEMENT - BASED ON IPMA COMPETENCES

Dit werk is de herziene editie van het Engelse handboek dat speciaal werd ontwikkeld voor de training voor IPMA-C en IPMA-D examens, en is gebaseerd op Versie 4 van de ICB(Individual Competence Baseline). De tekst is dan ook in functie van de scope en structuur van die vierde versie uitgebreid en gestructureerd. Er is een opdeling van de competentie-elementen in Practice competences, People competences en Perspective competences.

Het boek is ook een rijke inspiratiebron voor projectmanagers die hun kennis verder willen ontwikkelen. En het richt zich tot projectmanagers die actief zijn in diverse culturen en/of afkomstig zijn van diverse culturen.

BETTER PRACTICES OF PROJECT MANAGEMENT - BASED ON IPMA COMPETENCES, 4th revised edition, door John Hermarij. Uitgeverij: Van Haren Publishing

 


DE BURGERLIJKE EN STRAFRECHTELIJKE AANSPRAKELIJKHEID VAN DE PREVENTIEADVISEUR EN DE VEILIGHEIDS- EN GEZONDHEIDSCOÖRDINATOR OP TIJDELIJKE OF MOBIELE BOUWPLAATSEN

DE BURGERLIJKE EN STRAFRECHTELIJKE AANSPRAKELIJKHEID VAN DE PREVENTIEADVISEUR EN DE VEILIGHEIDS- EN GEZONDHEIDSCOÖRDINATOR OP TIJDELIJKE OF MOBIELE BOUWPLAATSEN

De burgerlijke aansprakelijkheid heeft te maken met het vergoeden van schade door de veroorzaker ervan. Deze burgerlijke schade, waarvan de kosten bij een arbeidsongeval zeer hoog kunnen oplopen, is verzekerbaar. De strafrechtelijke aansprakelijkheid daarentegen heeft te maken met het naleven van de wettelijke bepalingen. De niet-naleving ervan vormt een strafrechtelijke inbreuk van een natuurlijk persoon en is niet verzekerbaar.

De aansprakelijkheidsprincipes worden toegelicht aan de hand van verschillende cases.

DE BURGERLIJKE EN STRAFRECHTELIJKE AANSPRAKELIJKHEID VAN DE PREVENTIEADVISEUR EN DE VEILIGHEIDS- EN GEZONDHEIDSCOÖRDINATOR OP TIJDELIJKE OF MOBIELE BOUWPLAATSEN, door Jan Dillen. Uitgeverij: Inni Publishers

 


DE ETIQUETTEBIJBEL OP DE WERKVLOER

DE ETIQUETTEBIJBEL OP DE WERKVLOER

U heeft het vast al eens gehoord: ‘De jongere generatie kan niet eten, de oudere generatie kan niet tweeten’. Toch zijn deze vaardigheden in een snel veranderende wereld even belangrijk, zeker op professioneel vlak. Geen wonder dat we weer hunkeren naar richtlijnen op de werkvloer en hedendaagse etiquetteregels voor de multiculturele bedrijfswereld.

Want hoe uitstekend uw product ook is of hoeveel diploma’s u ook op zak heeft, u bent nog steeds uw eigen visitekaartje. Zegt u nu ‘u’ of ‘jij’ tegen een klant? Bestaat er nog zoiets als ‘casual friday’ op kantoor? En hoe eten we sushi tijdens een zakenlunch zonder door de mand te vallen?

In dit werk geeft de auteur tal van praktische tips, zowel voor de doorgewinterde zakenman als voor de pas afgestudeerde professional.

DE ETIQUETTEBIJBEL OP DE WERKVLOER, door Brigitte Balfoort. Uitgeverij: Houtekiet

 


EMOTIONELE FLEXIBILITEIT

EMOTIONELE FLEXIBILITEIT

Wat is het verschil tussen mensen die zich niet uit het veld laten slaan en mensen die de weg kwijtraken? Het antwoord is emotional agility: emotionele flexibiliteit.

Emotionele flexibiliteit is een vierstappenplan dat je leert omgaan met onverwachte wendingen in het leven. De auteur constateert dat het niet uitmaakt hoe intelligent, veerkrachtig of creatief je bent; als je je niet bewust bent van hoe je je voelt in situaties en gesprekken, dan mis je de kans om inzichten te krijgen en kom je vast te zitten in gedachten, emoties en gewoonten die je ervan weerhouden je volledige potentieel te bereiken. Emotioneel flexibele mensen ervaren evenveel stress en tegenslag als anderen, alleen weten zij ermee om te gaan en hun reacties op dezelfde lijn te krijgen als hun waarden.

EMOTIONELE FLEXIBILITEIT, laat los, omarm verandering en bloei op in je werk, door Susan David. Uitgeverij: Lannoo (Boekerij)

 


HET MINISTERIE VAN WERKPLEZIER

HET MINISTERIE VAN WERKPLEZIER Co-auteur lse Ceulemanswerd op een dag gebeld door de kleuterjuf van haar dochter. Waarom werd het meisje steeds te laat opgehaald in de naschoolse opvang? Ilse ging minder werken en schreef er een artikel over dat massaal werd gedeeld op sociale media, omdat veel jonge ouders zich herkenden in haar verhaal. Kun je echt uit de ratrace stappen? Waarom krijgen zoveel mensen een burn-out? En waar is het werkplezier gebleven? In dit werk zoekt ze samen met Serge Ornelis, die al meer dan twintig jaar mensen traint in conflictbeheersing, leiderschap en timemanagement, hoe het anders kan. Waarom willen we alles in regeltjes gieten? Is de flexibele werknemer een mythe? Hoe ver mag macht gaan? En waarom gebruikt een manager jargon?

HET MINISTERIE VAN WERKPLEZIER, Alles went, behalve slecht management, door Ilse Ceulemans en Serge Ornelis. Uitgeverij: Manteau

 


HET NIEUWE MENTAAL

HET NIEUWE MENTAAL Volgens neuropsychologe Elke Geraerts is het hoog tijd dat we onze maatschappij aanpassen aan ons brein, en niet omgekeerd. Aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek laat ze zien hoe wij allemaal bewuster kunnen kiezen voor meer mentale groei. Ze ontmaskert de mythe van time management, legt uit waarom onze eeuwige zoektocht naar een betere work-life balans tevergeefs is, verklaart hoe empathie kan leiden tot succes, en beschrijft hoe leiderschap er in de 21ste eeuw zal uitzien. Het resultaat is een krachtig pleidooi om met meer lef aan het roer te staan van ons eigen leven en voor ons brein die keuzes te maken die ons op lange termijn gelukkiger en succesvoller zullen maken. Elke geeft je bovendien 26 uitdagingen om een half jaar lang jouw eigen lef te vergroten.

HET NIEUWE MENTAAL, Hoe lef je op weg zet naar geluk en succes, door Elke Geraerts. Uitgeverij: Lannoo

 


PROJECTMANAGEMENT OP BASIS VAN ICB VERSIE 4

PROJECTMANAGEMENT OP BASIS VAN ICB VERSIE 4

Dit handboek vervangt het zo succesvolle handboek 'Projectmanagement op basis van NCB versie 3'. Ook deze nieuwe versie is weer bedoeld voor alle projectprofessionals zoals projectmanagers, teammanagers en PMO-medewerkers als ook voor al diegenen die projecten moeten aansturen, zoals opdrachtgevers en andere leden van de projectstuurgroep.

De inhoud is gebaseerd op de Individual Competence Baseline version 4 (ICB4) van de International Project Management Association (IPMA) en beschrijft alle vakinhoudelijke, gedragsmatige en contextuele competenties voor de projectprofessional zoals deze zijn gespecificeerd in de examengids van IPMA Nederland.

Daarmee is dit handboek ook een uitstekende basis voor allen die zich willen voorbereiden op de verschillende examens die verplicht zijn voor de IPMA projectaccreditaties.

PROJECTMANAGEMENT OP BASIS VAN ICB VERSIE 4, -3de geheel herziene druk - IPMA B, IPMAC, IPMA-D , IPMA PMO, door Bert Hederman en Roel Riepma. Uitgeverij: Van Haren Publishing

 


STOP BURN-OUT

STOP BURN-OUT Hoe kan je omgeving je batterijen laten leeglopen of opladen? Waarom ontstaat de meerderheid van burn-outs in relatie met anderen? Hoe helpt professionalisering van alle betrokkenen om burn-out te voorkomen? Een veelheid aan mensen krijgt te kampen met burn-out. Plots ervaren ze een hevige daling in hun motivatie en energie voor hun werk, zonder meteen de oorzaak te kennen. Hier weer uit komen vergt meer dan op rust gaan. Voorkomen is de sleutel, maar daarvoor is het noodzakelijk dat de omgeving bekwaam is, en dat je in een context zit waar er ruimte is voor jouw talent. Dit boek daagt je uit om te kiezen voor je talent en je toekomst. Het is niet zomaar een zelfhulpboek voor mensen die al kampen met een burn-out. Het boek out leert je begrijpen wat energieverlies en een burn-out zijn, hoe je de gevarenzone kunt herkennen, maar vooral hoe je een burn-out kunt voorkomen.

STOP BURN-OUT, door Luk Dewulf en Guido Vangronsveld. Uitgeverij: Lannoo Campus

 


MAAK ZE GEK!

MAAK ZE GEK!

Veel ondernemers klagen dat ze te weinig klanten binnenhalen via internet. Verrassend, want de online bestedingen groeien gigantisch.

Wat zou er met je bedrijf gebeuren als je website bezoekers wildenthousiast worden en de link naar iedereen doorsturen? Als duizenden mensen zich spontaan aanmelden voor je nieuwsbrief? Zou dat extra omzet opleveren?  

In dit boek krijg je een aantal tips voor opvallende online marketing, plus een groot aantal voorbeelden. Die laten zien:

 • hoe je jezelf onderscheidt door iets te zeggen wat niemand anders zegt;
 • hoe je slimme psychologische verkooptrucs gebruikt;
 • hoe je meer bezoekers krijgt door jezelf ‘onvergetelijk’ te maken;
 • hoe je klanten overtuigt via het onderbewuste (dat 95% van alle beslissingen neemt);
 • hoe je een continue stroom van likes, tweets en shares krijgt;
 • hoe je veel meer omzet binnenhaalt zonder je prijzen te verlagen;
 • hoe je nieuwsbrieven schrijft die klanten direct openen.

MAAK ZE GEK!, door Aartjan van Erkel. Uitgeverij: Van Duuren Management

 


WERKEN MET ‘LEREN VERANDEREN’

WERKEN MET ‘LEREN VERANDEREN’

Het boek ‘Leren Veranderen' (De Caluwé & Vermaak) is al bijna twintig jaar zowel een standaardwerk als een bestseller over veranderkunde. Ter aanvulling en verdieping van dat handboek is er nu een werkboek met allerlei werkvormen. Die zijn geschreven en getoetst door praktijkmensen.

Het werkboek biedt elke veranderaar materiaal om krachtiger met het gedachtegoed te (leren) werken. Ben je ook nieuwsgierig hoe andere praktijkmensen feitelijk diagnosticeren? Ben je op zoek naar de kern van de veranderopdracht? Hoe je een veranderstrategie bepaalt? Hoe je een verandertraject concreet vorm geeft en hoe je interventies combineert? Of hoe je verandervoorkeuren ontdekt en bespreekt? In 'Werken met Leren Veranderen' vind je tal van aanpakken, oefeningen, uitwerkingen, beschouwingen en cases. Sommige bijdragen kun je concreet inzetten of navolgen, andere zijn bedoeld ter inspiratie of ter discussie. Je kunt ze gebruiken voor je eigen ontwikkeling, voor een opleiding of voor je veranderteam.

WERKEN MET ‘LEREN VERANDEREN’, door Hanna Boersema-Vermeer en Gertjan de Groot. Uitgeverij: Vakmedianet

 


GEEF NOOIT KORTING!

GEEF NOOIT KORTING!

Lage prijzen zijn funest voor een gezond rendement en tasten de winst van bedrijven, professionals en zelfstandigen flink aan. Sinds de crisis is de prijs- en margedruk op veel markten alleen maar toegenomen. En de verwachting is dat daar voorlopig geen einde aan zal komen, zelfs niet als de economie herstelt.

'Geef nooit korting!' laat aan de hand van 31 adviezen zien hoe u het best met prijsdruk kunt omgaan. Op een luchtige manier staat beschreven hoe u prijsdruk voorkomt en tegengaat. Want lage prijzen zijn geen vaststaand feit. En onze eigen invloed op de prijs is veel groter dan we vaak denken.

Volgens de auteur zijn er vele manieren zijn om in de dagelijkse praktijk aan prijsdruk te ontsnappen: wees trots op de prijzen die u voor uw producten en diensten vraagt; realiseer u hoe waardevol u bent voor uw klanten en laat u niet gek maken. Als klanten zeggen dat u te duur bent, is dat vervelend. Maar het is pas echt een ramp als u dat zelf ook vindt.

GEEF NOOIT KORTING!, door Jos Burgers. Uitgeverij: Van Duuren Management

 


#LEVEN KAN JE LEREN

#LEVEN KAN JE LEREN De maatschappij verwacht nogal wat. Je moet heel veel bordjes de lucht in houden, zo hoog mogelijk en liefst allemaal tegelijk. En dat is een beetje veel soms. Maar eerlijk? Eigenlijk wil je dat zelf ook. Je wil ten volle leven, van alles proeven, uitgedaagd worden, door energiek te zijn, en vooral heel hard genieten met al je zintuigen. Onmogelijk, zeg je? Tja, we hebben nooit beweerd dat het gemakkelijk is. Maar leven kan je leren, stap voor stap. Dit boek is geen droge cursus personal management, maar een inspirerende leidraad om je huishouden, je werk, je dagelijkse planning zo te organiseren dat het wél kan. Zodat combineren niet meer synoniem staat voor frustreren, maar voor beleven, ervaren, genieten.

#LEVEN KAN JE LEREN, door Evy De Baerdemaeker, Jasmine De Coninck, Nathalie Vermassen,Veerle Valaert. Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberights

 


AMERIKA, DE DROOM OP DRIFT

AMERIKA, DE DROOM OP DRIFT

Auteur Björn Soenens (hoofdredacteur VRT journaal) is al zijn hele leven gefascineerd door Amerika en schrijft met onstuitbare passie over zijn favoriete land. Wie volgt Barack Obama op? Hoe verloopt de lange mars naar het Witte Huis? Waarom verandert Amerika in razendsnel tempo, ook al is het politieke leven in Washington verlamd? Soenens schetst een verbluffend tableau van de VS vroeger en nu.

We krijgen een beeld van een verbazingwekkend land vol dromers en bedriegers, met geschiedenissen vol sappige en markante details. Van Pocahontas tot Lehman Brothers, van JP Morgan tot Donald Trump, van Coke tot Oreo. Over het verknipte politieke systeem en het onherroepelijke verdampen van de Amerikaanse Droom. Over de opkomst van de latino's en de paranoia in de Amerikaanse politiek. Over AirBnB en Uber. Over helden en schurken. Over winners en losers.

AMERIKA, DE DROOM OP DRIFT, door Björn Soenens. Uitgeverij: Lannoo

 


OP WEG NAAR EXCELLENT LEIDERSCHAP

OP WEG NAAR EXCELLENT LEIDERSCHAP

In hun zoektocht ontdekten de auteurs dat excellente leidinggevenden zich onderscheiden op vijf thema’s. Zij:

 • starten met een stevige basis,
 • benutten verschillen,
 • creëren echte betrokkenheid,
 • stimuleren eigenaarschap,
 • focussen op teamresultaat.

Deze thema’s worden uitgebreid toegelicht, zodat je de kennis en ervaring van andere leiders kunt inzetten in je eigen rol. Dit boek houdt je een spiegel voor en nodigt je uit te onderzoeken wat voor jou en je team werkt. Door inspirerende voorbeelden en praktische tools kom je erachter hoe je je medewerkers kunt laten schitteren en daarmee het resultaat van je organisatie vergroot.

OP WEG NAAR EXCELLENT LEIDERSCHAP, door Anja Hilgers en Charlotte Staats. Uitgeverij: Thema – uitgeverij van Schouten en Nelissen

 


DOORZIEN

DOORZIEN

Ieder mens heeft een ‘individueelste’ manier van kijken. Dit  doorzien is verbonden aan wie jij bent, jouw kern. Door bewust aan te sturen vanuit je doorzien, heb je de krachtigste sleutel om bij te dragen. Als je vanuit je eigen manier van kijken bijdraagt heb je een impact die authentiek en wezenlijk is in je werk, je gezin of waar dan ook. Om dat verschil te kunnen maken moet jij je eigen doorzien eerst ontdekken. Dit boek is een gids bij alle stappen die je daarin tegenkomt.

Hoe je contact maakt met je eigen doorzien. Hoe je kunt stoppen met het bagatelliseren van je grote bijdrage en die van anderen kunt herkennen. Hoe je plezier krijgt in het overdragen van je wezenlijke kijk op zaken. Maar vooral hoe je levendig wordt als je uit het onderdrukkende van het gemiddelde stapt. Het boek leert je ook hoe je onderstromen van macht en onmacht versterkend kunt ombuigen naar betere resultaten.

DOORZIEN, door Agnes Siegerink. Uitgeverij: Houtekiet

 


FEEDBACK CHALLENGE

FEEDBACK CHALLENGE

Weet jij wat je sterke punten zijn? Wat anderen in jou waarderen? Weet je ook welke tips ze voor je hebben om nog beter te worden? Om te kunnen excelleren en de allerbeste versie van jezelf te worden? Daar kom je maar op één manier achter: door feedback te vragen! Feedback is immers de meest effectieve manier om te groeien, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

Maar om feedback vragen kan eng en confronterend zijn, want natuurlijk hoor je soms dingen die je liever niet gehoord had. Maar het is ook een heel persoonlijke en praktische manier om jezelf beter te leren kennen, en gewapend met die kennis stappen te zetten om je verder te ontwikkelen.

Tijdens de ‘Feedback Challenge’ in dit boek ga je vijftien dagen lang feedback vragen aan je collega’s, je leidinggevende en jezelf. Je krijgt inzicht in hoe je overkomt, mag mooie complimenten in ontvangst nemen en werkt concreet aan je ontwikkelpunten.

FEEDBACK CHALLENGE, door Axelle de Roy. Uitgeverij: Thema – uitgeverij van Schouten en Nelissen

 


OOG VOOR KWALITEIT

OOG VOOR KWALITEIT

Visualiseren van kwaliteitszorg is een onmisbare schakel in het werken aan kwaliteitsverbetering: de informatie geeft inzicht en overzicht, verdieping en vaak nieuwe invalshoeken. Bij het doorgronden van een situatie, het onderzoeken van nieuwe denkrichtingen of het uitwerken en toepassen van de juiste verbeteracties is het visualiseren van informatie van groot nut.

Zowel individueel als in groep geeft het visualiseren van kwaliteitszorg de volgende effecten:

 • brengt de informatie over op een andere manier; genuanceerder, creatiever, laat een groter beeld zien, geeft aha-erlebnis, kan beïnvloeden en enthousiasmeren;
 • het kan prikkelen, associëren en imagineren;
 • geeft overzicht, verdieping en een impuls aan het creatieve denken;
 • roept beelden op die wij in woorden niet adequaat kunnen beschrijven;
 • het legt verbanden en verhoogt de betrokkenheid;
 • kan zorgdragen voor het bestendigen/borgen van een verbetering/verandering.

OOG VOOR KWALITEIT, door Chris De Rijdt, Jeroen Blijsie, Annemie Simkens, Hans Crampe, Paul Carpentier, Mieke Van Dessel, Hilde Hautekees. Uitgeverij: Politeia

 


OVERTUIGEND DEBATTEREN

OVERTUIGEND DEBATTEREN

Waarom zou u debatteren? Omdat u zonder het debat zelden uw doel bereikt. Gelijk hebben is mooi, maar gelijk krijgen is beter. Om te overtuigen, zult u het spel met tegenspelers en publiek sterk moeten spelen. Speelt u het direct of indirect, slim of sluw, hard of zacht.

De auteurs zijn twee topdebaters (van Debat.NL). Zij bieden u een uniek inzicht in alle technieken, tips en trucs die van u een overtuigend spreker maken. Wat kunt u leren van Obama, Pechtold, Wilders, Shell en Greenpeace, zodat niets of niemand u meer verrast? Bij debatten, vergaderingen en onderhandelingen komen deze vaardigheden u uitstekend van pas.

OVERTUIGEND DEBATTEREN, door Peter van der Geer en Sharon Kroes. Uitgeverij: Academic Service

 


REINVENTING ORGANIZATIONS

REINVENTING ORGANIZATIONS

Moderne organisaties lijken vast te zitten in een verouderd stelsel. Werknemers raken gedemotiveerd, ondernemers zoeken naar een ander soort management, vertrouwde modellen schieten tekort. Kunnen we op die manier eigenlijk nog wel verder?

Reinventing organizations biedt een antwoord. Het boek laat zien hoe we aan het begin staan van een nieuw tijdperk. Daarin dragen belangrijke doorbraken bij aan een diepere voldoening voor management, medewerkers en klanten. Hoe breng je je eigen authenticiteit terug in je werk? Hoe eenvoudig kan een organisatie weer zijn? Wat kun je bereiken door met een gezamenlijk en breed gedragen doel te werken?

Met een veelvoud aan praktijkvoorbeelden en inspirerende getuigenissen biedt het boek een venster op de organisatie van de toekomst en is het een aanrader voor wie nieuwe manieren van werken en leven wil begrijpen en combineren.

REINVENTING ORGANIZATIONS, door Frederic Laloux. Uitgeverij: Lannoo Campus

 


AGILE MANAGEN

AGILE MANAGEN

Een omgeving die steeds sneller en diepgaander verandert. Een markt die dynamisch, complex en onvoorspelbaar is geworden. Het is iets waar iedere organisatie mee te maken heeft. Wie in de toekomst wil blijven bestaan, moet zich vliegensvlug kunnen aanpassen. Steeds meer organisaties zien in dat hun traditionele manier van werken tekortschiet. Het ontbreekt hen aan agility.

In dit boek laat agility-expert Mike Hoogveld zien wat we kunnen leren van slimme start-ups en andere succesvolle innovatieve organisaties. Aan de hand van wetenschappelijke inzichten en praktijkvoorbeelden beschrijft hij hoe je je eigen organisatie agile maakt, door te focussen op continue verbetering. Daarmee geeft hij heel concreet antwoord op die uiterst cruciale vraag waar zoveel organisaties mee worstelen: hoe vergroten we onze wendbaarheid?

AGILE MANAGEN, door Mike Hoogveld. Uitgeverij: Van Duuren Management

 


BEREN OP DE WEG, SPINSELS IN JE HOOFD

BEREN OP DE WEG, SPINSELS IN JE HOOFD

Piekeren over problemen, ergernissen, gevoelens van onmacht en onrecht. Veel mensen hebben dagelijks te maken met deze bronnen van spanning en onrust. Vaak leggen zij de oorzaak ervan bij de situatie zelf. Het ligt niet aan ons, denken ze. Dat maakt werken uitputtend in plaats van prettig.

Een groot deel van de narigheid veroorzaken we echter zelf. Onze manier van denken en fantaseren bepaalt uiteindelijk hoe we ons voelen en hoe we ons opstellen en gedragen. Dit is het uitgangspunt van de Rationele Effectiviteits Training (RET). Met dit boek leer je beter omgaan met allerlei situaties in het werk die aanleiding kunnen zijn voor ergernissen, stress, niet-productief gedrag en slechte sociale contacten. De vele voorbeelden in het boek maken de boodschap duidelijk: een manager van emoties heeft zichzelf beter in de hand.

BEREN OP DE WEG, SPINSELS IN JE HOOFD, door Theo Ijzermans. Uitgeverij: Thema (van Schouten & Nelissen)

 


BUSINESS TRANSFORMATION FRAMEWORK

BUSINESS TRANSFORMATION FRAMEWORK

Dit (Engelstalige) boek legt het Business Transformation Framework (BTF versie 2016) uit, een structurele aanpak, gebaseerd op best practices. De praktijkgerichte benadering moet helpen om organisatieveranderingen te ontwerpen, te ontwikkelen, te plannen en te beheren.

In BTF staan coherentie en samenwerking centraal. Die coherentie moet er zijn tussen de organisatieomgeving, de strategie en de business transformation portfolio. Maar ook tussen de vier verschillende aspecten die komen kijken bij het runnen van een business: klantenbehandeling en marktkanalen, processen en organisatiestructuur, informatica en toepassingen, IT-infrastructuur en middelen.

De BTF-methodologie zorgt ervoor dat dit complex proces beheersbaar blijft dankzij een stapsgewijze aanpak. Verder is BTF er ook op gericht om veranderingen tastbaar en concreet te maken. Zo krijg je het engagement en de medewerking van alle stakeholders.

BUSINESS TRANSFORMATION FRAMEWORK, door Jeroen Stoop; Tjerk Hobma, Sjoerd Staffhorst, Remco Bekker. Uitgeverij: Van Haren Publishing

 


NOOIT MEER TE DRUK

NOOIT MEER TE DRUK

‘Nooit meer te druk’ is een praktisch boek dat ons helpt om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we zijn te druk.

Onze inbox en to-dolijst puilen uit, veel mensen verwachten iets van ons en burn-out is de grootste bedreiging op de werkvloer. Let wel, dit boek is geen timemanagementboek, Auteur Tony Crabbe gebruikt nieuw psychologisch onderzoek en biedt heldere strategieën voor een opgeruimd hoofd en leven, met gerichte aandacht op wat je doet.

NOOIT MEER TE DRUK, door Tony Crabbe. Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

 


PROVOCATIEF COACHEN

PROVOCATIEF COACHEN

Provocatief coachen is een methode waarmee je de klant met humor en warmte uitdaagt. Het is heel anders dan de traditionele coachingsaanpak. Niks goed luisteren, doorvragen en samenvatten, maar direct ingaan op wat iemand zegt op een onverwachte manier. Je verrast en verwart, overdrijft het probleem en komt met absurde oplossingen. En dat is nog effectief ook.

Door je vrolijke provocaties reageert je klant oprecht. Samen kom je sneller tot de kern van het probleem. Het resultaat is dat je klant meer daadkracht toont en realistischer naar zichzelf kijkt.

Dit handboek leert je hoe je provocatief coachen effectief inzet tijdens coachingstrajecten. Met 18 uitgewerkte technieken en fragmenten van echte coachingsgesprekken zie je hóe het werkt en dàt het werkt.

PROVOCATIEF COACHEN, door Anneke Dekkers en Karin de Galan. Uitgeverij: Thema (van Schouten & Nelissen)

 


DE KWETSBARE LEIDER

DE KWETSBARE LEIDER

Een Noordpoolexpeditie confronteerde de auteur met de kwetsbaarheid van de mens, maar ook met de kracht die uit die kwetsbaarheid kan groeien. Pas vanuit de confrontatie met jezelf kan je groeien als mens én als leider.

Het boek biedt aan leidinggevenden de inspiratie om meer in de spiegel te kijken en zo een betere bedrijfscultuur op te bouwen. Het toont welke veranderingen je kunt introduceren, maar ook hoe je die plannen concreet aanpakt en hoe je je bedrijf transformeert naar een waardengedreven organisatie.

Van de persoonlijke missie als leider tot het geven van de juiste ruimte aan medewerkers, van cultuurtransformatie tot het Rosie-anagram, van Noordpoolexpeditie tot Camino-tocht: dit boek is het relaas van een diep persoonlijke en voortdurende zoektocht naar een authentiek leiderschap.

DE KWETSBARE LEIDER, door Joost Callens. Uitgeverij: Lannoo Campus

 


DE 5 KEUZES VOOR BUITENGEWONE PRODUCTIVITEIT

DE 5 KEUZES VOOR BUITENGEWONE PRODUCTIVITEIT

Verdrinken in een berg werk of op de toppen van je kunnen werken, dat is de keuze. Of eigenlijk: de 5 Keuzes. Franklin Covey ontwikkelde een krachtige methode – gebaseerd op de kennis van Stephen Covey (bestsellerauteur van 'De zeven eigenschappen'), de laatste ontdekkingen in de neurowetenschap en jarenlange praktijkervaring. Daarmee kun je je productiviteit en persoonlijke effectiviteit meetbaar verhogen.

De methode helpt je in te zien waar je je kostbare tijd, energie en aandacht aan moet besteden om datgene te bereiken wat voor jou het belangrijkst is. Dankzij de 5 Keuzes word je proactief, focus je op wat echt het verschil maakt, krijg je dingen voor elkaar, maak je het leven makkelijker met behulp van technologie – en je krijgt er nog energie van ook.

Het werk bevat praktijkvoorbeelden uit de Benelux.

DE 5 KEUZES VOOR BUITENGEWONE PRODUCTIVITEIT, door Kory Kogon, Adam Merrill en Erik Roger. Uitgeverij: Business Contact

 


BELEIDSEVALUATIE DOOR LOKALE BESTUREN IN BBC

BELEIDSEVALUATIE DOOR LOKALE BESTUREN IN BBC

Beleidsevaluatie op zich is geen spectaculair gegeven, maar binnen BBC (Beleids- en BeheersCyclus) is het een wettelijke verplichting.

Het volstaat niet langer om enkel cijfermatige gegevens te analyseren, er moet bij de opmaak van de jaarrekening ook worden stil gestaan bij de maatregelen die een lokaal bestuur heeft genomen en bij de interne en externe gevolgen en effecten van deze maatregelen.

In dit werk komen volgende aspecten aan bod:

 • wanneer en waarom evalueren
 • de beleidscyclus
 • hoe komt beleid tot stand?
 • motieven om het beleid te evalueren
 • wat is beleidsevaluatie?
 • wat is beleid?
 • ...

Vanuit de theoretische visie wordt de stap gezet naar de praktijk en de toepassing van evaluatie in de dagelijkse werking van de besturen met onder meer volgende items:

 • opvolgen versus evalueren
 • leren door evalueren
 • SMART gericht formuleren
 • kengetallen en stuurgetallen
 • indicatoren
 • evaluatie-instrumenten

BELEIDSEVALUATIE DOOR LOKALE BESTUREN IN BBC, door Guy Van Goethem. Uitgeverij: INNI Publishers

 


CONFLICTBEMIDDELING OP HET WERK

CONFLICTBEMIDDELING OP HET WERK

Waar mensen samenwerken of samenleven, ontstaan automatisch spanningen en conflicten. De voorbije decennia zijn conflicten op het werk veel meer zichtbaar. Doordat we meer durven verschillen, mondiger zijn geworden, in een snel veranderende context efficiënt moeten blijven enz. Elke leider die samen met zijn team duurzame resultaten wil neerzetten, kan spanningen maar beter omzetten tot een constructieve dialoog.

Deze praktijkgids biedt heldere inzichten in hoe conflicten ontstaan en hoe je er zélf mee aan de slag gaat. De lezer kan meekijken over de schouder van een bemiddelaar dankzij zes volledig uitgewerkte cases – récht van de werkvloer. Het boek bevat ook vele praktische tips voor elke HR-professional en manager.

CONFLICTBEMIDDELING OP HET WERK, door Sandra Peeters en Ingrid Larik. Uitgeverij: die Keure

 


PROFESSIONELE LOOPBAANCOACHING

PROFESSIONELE LOOPBAANCOACHING Loopbaancoaching is een jong vakgebied, dat volop in beweging is. In deze tijd van vele beroepskeuzemogelijkheden voor jongeren, het wegvallen van lifetime-employment, krapte op de arbeidsmarkt, burn-outs onder dertigers en het vitaal houden van vijftigers en zestigers, schreeuwt het vak om professionalisering. Professionele loopbaancoaching is een praktijkboek voor professionals die zich bezighouden met loopbaanvraagstukken. Het werk geeft niet alleen een uitgebreid en actueel overzicht van de belangrijkste denkwijzen, modellen, instrumenten en werkvormen, maar ook veel praktische tips. Aan bod komen onderwerpen als keuzebegeleiding, competentiecoaching, levenscoaching, loopbaancounseling en coaching bij stress of burn-out.

PROFESSIONELE LOOPBAANCOACHING, door Rozemarijn Dols. Uitgeverij: Van Duuren Management

 


THE NETWORK ALWAYS WINS

THE NETWORK ALWAYS WINS Wat als markten sneller veranderen dan bedrijven? In het huidige digitale tijdperk zijn de traditionele bedrijfsmodellen steeds minder relevant. De tijd van fluïde organisaties en de 'network native' is aangebroken. The Network Always Wins toont aan hoe de kracht van het netwerk organisaties in dit nieuwe tijdperk kan maken of kraken, en hoe je die energie kan aanwenden om je organisatie wendbaar te houden. Enkel op die manier kunnen bedrijven een rol blijven spelen in een onzekere toekomst. Dit boek biedt een origineel en radicaal vernieuwend venster op de moderne organisatie aan de hand van verrassende inzichten uit management, astrofysica, wiskunde en moderne geschiedenis. Het is tegelijk leerzaam en aangenaam om te lezen.

THE NETWORK ALWAYS WINS, door Peter Hinssen. Uitgeverij: Lannoo/Campus

 


E-MAIL MARKETING

E-MAIL MARKETING Auteurs Tamara Gielen (één van ’s werelds top influencers en thought leaders op vlak van e-mailmarketing) en Hans Smellinckx (al meer dan 15 jaar expert Omni-channelmarketing voor merken zoals Coca-Cola, Ikea en Artoos) presenteren je met dit boek een heuse handleiding om e-mailmarketing strategisch te integreren in je marketing. 
In dit boek, geschreven in gewone mensentaal, vind je praktische tips en een heleboel voorbeelden waarmee je aan de slag kunt gaan. Geen wollige strategieën en complexe operationele oefeningen, maar een direct toepasbaar verhaal om met e-mailmarketing je doelgroep te inspireren, te teasen en te converteren. Op de bijhorende website vind je bovendien nog meer casesworksheets en andere handige tools en resources.

E-MAIL MARKETING, door Tamara Gielen en Hans Smellinckx. Uitgeverij: Die Keure

 


HEBBES!

HEBBES! Uiteraard wil je als recruiter, P&O'er of leidinggevende de juiste kandidaat uit het sollicitatieproces halen. De droomkandidaat voor de baan die je aanbiedt, moet beschikken over een aantal competenties. Bijvoorbeeld flexibiliteit, besluitvaardigheid en zelfkennis. Natuurlijk kan een sollicitant zéggen dat hij over deze competenties beschikt, maar hoe kom je erachter of dat ook daadwerkelijk zo is? 
Met Hebbes! heb je het antwoord in handen. In dit boek staan 89 competenties beschreven, mét bijbehorende selectievragen. Met dit slimme instrument voer je effectieve en goede selectiegesprekken, waardoor het veel gemakkelijker wordt de juiste kandidaat te vinden.

HEBBES!, door Marjo Louwers-Janssen. Uitgeverij: Thema

 


HANDBOEK WELZIJN OP HET WERK

HANDBOEK WELZIJN OP HET WERK Het juridische landschap inzake “Welzijn op het werk” is in de laatste twintig jaar ingrijpend gewijzigd. Met de Welzijnswet van 4 augustus 1996 startte in België een indrukwekkende herstructureringsoperatie die bijna - maar nog niet volledig - is afgerond. 
Dit handboek is het eerste Nederlandstalige basiswerk over de juridische aspecten van welzijn op het werk. De term “juridische aspecten” geeft aan dat niet het volledige juridische landschap wordt besproken: wel zoomen de auteurs in op debasiskennis van het recht inzake welzijn op het werk. Dit handboek biedt de basisinformatie om u in deze materie te verdiepen als student, advocaat, magistraat, bedrijfsjurist, preventieadviseur, consulent, bedrijfsverantwoordelijke …

HANDBOEK WELZIJN OP HET WERK, door Anne Van Regenmortel. Uitgeverij: Die Keure

 


STORYTELLING

STORYTELLING Al te vaak wordt in de marketingwereld een perspectief gehanteerd dat erg merk- en organisatiegeoriënteerd is. Waarna men zich de vraag stelt waarom iets niet aanslaat. De reden is simpel: omdat het niet boeit. Omdat er niemand op zit te wachten. 
Het vertellen van verhalen is een kunst, maar wel een die ook in het bedrijfsleven een rol kan spelen. Verhalen maken content duidelijker, brengen organisaties onder de aandacht, maken een merk tastbaar. Als je weet hoe het concept te gebruiken, vormt het boek een nuttig instrument in een modern marketingarsenaal. 
Via voorbeelden en inzichten uit de praktijk maakt het boek duidelijkhoe rijk de techniek wel kan zijn en wat ze kan bijdragen aan de marketing van merken en organisaties. De auteur illustreert kernbegrippen en basistechnieken, minder voor de hand liggende maar belangrijke aspecten komen uitvoerig aan bod.

STORYTELLING, door Guido Everaert. Uitgeverij: LannooCampus

 


LEAN IN GEZONDHEIDS- EN WELZIJNSVOORZIENINGEN

LEAN IN GEZONDHEIDS- EN WELZIJNSVOORZIENINGEN In deze nieuwe pocket vinden directieleden, leidinggevenden, kwaliteitscoördinatoren, staf-, beleidsmedewerkers, projectmedewerkers en studenten/stagiaires uit de gezondheids- en welzijnsvoorzieningen interessante praktijkvoorbeelden en instrumenten om met de Lean-methode aan de slag te gaan. Diverse organisaties experimenteren met lean-instrumenten, andere zijn bezig om zich te oriënteren. Er zijn ook organisaties die Lean inschrijven als een strategie in het beleids- en jaarplan om hun organisatieprocessen te verbeteren, met als richtingevende elementen meer klantwaarde leveren, medewerkers tevredener maken, kosten verlagen en verspilling elimineren.

LEAN IN GEZONDHEIDS- EN WELZIJNSVOORZIENINGEN, door Hans Crampe. Uitgeverij: Politeia

 


HUMAN RESOURCE MANAGEMENT EN PERFORMANTIE

HUMAN RESOURCE MANAGEMENT EN PERFORMANTIE Sinds de economisering verwacht men van de gemiddelde Human Resource Manager een specifieke kennis en kunde die niet terug te voeren is tot ‘gezond verstand’. Dit boek vormt een leidraad bij het beheersen en implementeren van managementsystemen en -praktijken. De auteur beperkt zich niet tot de opsomming van methodieken of praktijken, maar vertrekt vanuit een multidimensioneel model, waarbinnen de verschillende elementen van Human Resource Management worden samengebracht. Zo kan de lezer de complexiteit van het menselijke en organisationele functioneren beter begrijpen en kan hij problemen op een adequate manier oplossen.

HUMAN RESOURCE MANAGEMENT EN PERFORMANTIE, door Alex Vanderstraeten. Uitgeverij: Die Keure

 


MENTAAL KAPITAAL

MENTAAL KAPITAAL De burn-outepidemie neemt ongekende vormen aan. Maar er is een oplossing: hoe groter je mentale weerbaarheid, hoe beter je beschermd bent tegen stress, burn-out en andere mentale problemen. In dit boek toont de auteur wat de belangrijkste componenten zijn van mentale veerkracht, en hoe je deze kunt trainen om je mentale kapitaal te vergroten. Recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat we zelf een aanzienlijke impact hebben op ons mentale kapitaal. Met de juiste mindset kun je de kans op een burn-out dus aanzienlijk verkleinen, en met de juiste aanpak kun je burn-out in je bedrijf sterk reduceren.

MENTAAL KAPITAAL, door Elke Geraerts. Uitgeverij: Lannoo

 

Vragen?...

+32 (0) 56 20 36 23
info@amelior.be