Amelior brengt de High Performance Organisatie naar België

Amelior en het Nederlandse HPO Center slaan de handen in elkaar. Samen willen we het wetenschappelijk onderbouwde HPO-model uitrollen in België en de ontwikkeling van Belgische organisaties zo een boost geven.
HPO: the 5 strands of success

Gefundeerd onderzoek toont aan dat High Performance Organisaties (HPO) groot voordeel bieden aan hun medewerkers, klanten, aandeelhouders én omgeving. Sterke managers, enthousiaste medewerkers, uitstekende samenwerking binnen en tussen de verschillende teams … allemaal onmisbare ingrediënten om een organisatie nóg beter te laten presteren.

HPO’s scoren beter op verschillende gebieden:

  • hogere klantentevredenheid
  • meer klantloyaliteit
  • hogere medewerkerstevredenheid
  • kwalitatieve en vernieuwde diensten of producten (innovatie!)
  • betere klachtenafhandeling

Dit resulteert in een hogere omzet op lange termijn en meer winst voor profit organisaties dan vergelijkbare organisaties. HPO’s in de non-profit sector en overheid blijken meer te kunnen doen met hetzelfde budget tegen een hogere kwaliteit.

Hoe word je een HPO?

Het Nederlandse HPO Center ontwikkelde een model om organisaties te ondersteunen bij het streven naar High Performance. Aan de basis ligt het wetenschappelijk onderzoek door professor A. De Wael en de praktijkervaring van honderden organisaties over de hele wereld. 

Het HPO-model biedt naast een objectieve en neutrale meting een unieke benchmark op basis van vijf succesfactoren:

  1. Kwaliteit van management
  2. Openheid & actiegerichtheid
  3. Langetermijngerichtheid
  4. Continue verbetering & vernieuwing
  5. Kwaliteit van medewerkers

 

HPO in België

Amelior biedt al sinds 1971 oplossingen op vlak van managementsystemen binnen kwaliteit, milieu en veiligheid en ondersteunt organisaties op vlak van organisatieontwikkeling en personeelsbeleid. Het HPO-raamwerk sluit dan ook perfect aan bij onze ambitie om organisaties te ondersteunen in het beheersen en verbeteren van hun processen, hand in hand met het inspireren en enthousiasmeren van de medewerkers. Net daarom sloten we een unieke deal met het HPO Center om dit model in België te introduceren.

Wil jij echt een doorbraak in het verbeteren van je prestaties door een eerlijke spiegel voor gehouden te krijgen? En dit gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek? Neem dan contact op met Pascal Engels (pe@amelior.be) voor meer informatie.

Meer info?

Onze collega helpt je graag verder!

Pascal Engels
Pascal Engels
Senior consultant / trainer