Boekrecensie: Domme vragen bestaan wel

Domme vragen bestaan wel en actief luisteren is supersimpel. Hoe overtuig je je baas, je klant, je partner, je kind van wat jij wilt? Niet door te argumenteren, maar door vooraf de juiste vragen te stellen.
Boekrecensie

Korte inhoud

Alvorens mensen iets begrijpen, willen ze zich eerst begrepen voelen en dat lukt alleen met topvragen. Domme vragen bestaan wel helpt je op weg om jouw topvragen samen te stellen en zo een betere luisteraar te worden.

Het geheim van een geslaagd gesprek is: luisteren. Het klinkt tegenstrijdig, maar je boekt sneller vooruitgang wanneer je langer luistert. Kunnen luisteren is essentieel om een gesprek tot een goed einde te brengen. Maar hoe begín je aan een gesprek? Dat doe je met één absolute topvraag die de rest van het gesprek stuurt.

In Domme vragen bestaan wel legt communicatiespecialist Rik Moons uit hoe je een gesprek voorbereidt, aanknoopt en succesvol beëindigt. Dat kan gaan om een gesprek met je baas, een zakenrelatie of je partner. In drie stappen leert het model van Rik Moons jou om efficiënt en effectief gesprekken te voeren.

Auteur: Rik Moons
Uitgeverij: LannooCampus
Taal: Nederlands
Verschijningsdatum: 2022
ISBN: 9789401480635

Over de auteur

Rik Moons richtte, na een succesvolle carrière van 24 jaar binnen de farma-industrie, zijn eigen bedrijf MoonsManagement op, waarbij gefocust wordt op sales- en leiderschapstrainingen. Rik Moons doceert communicatie en leiderschap aan de Universiteit Gent, is professor aan EMS-Odisee (Associatie KU Leuven) in Brussel en is IFBD-trainer. Hij is een boeiend verteller en is – met meer dan 150 uiteenzettingen per jaar – een veelgevraagd spreker.
 

Dit boek of een ander uitlenen? Neem een kijkje in onze bibliotheek.


Amelior bibliotheek