Boekrecensie: Gedrag in organisaties

Organisaties zijn van alle tijden, maar wie inzoomt op hun werking ziet dat er tussen organisaties enorme verschillen bestaan. Ze werken met andere individuen, groepsprocessen en organisatiesystemen. Bovendien zijn ze aan sterke verandering onderhevig.
gedrag in organisaties

Wanneer voelen werknemers zich het best in hun vel? Welke soorten teams bestaan er? Hoe kun je als leidinggevende het werk in goede bannen leiden?

Korte inhoud

Gedrag in organisatie biedt een praktische en diepgaande introductie in de studie van menselijk gedrag in organisaties. Die organisaties kunnen bedrijven zijn, maar ook overheidsinstellingen, zoals ziekenhuizen, scholen of begeleidingscentra. 

Dit handboek heeft een inleidend karkater in richt zich tot bachelorstudenten in de gedragswetenschappen en economisch georiĆ«nteerde studierichtingen. Het boek is verder een ideaal naslagwerk voor professionals die meer zicht willen krijgen op de manier waarop mensen functioneren in groepen en welke leiderschapsstijlen het meeste effectief zijn. 

  • Auteur(s) : Guido Valkeneers, Steven Mestdagh, Tim Benijts
  • Uitgeverij: Lannoo Campus
  • Taal : Nederlands
  • Verschijningsdatum : juni 2021
  • Thema : Bedrijfsmanagement; Organisatiekunde en gedrag

Over de auteurs

Guido Valkeneers is psycholoog en econoom. Hij doceerde decennialang arbeids- en organisatiepsychologie aan de Thomas More Hogeschool. Hij is auteur van diverse succesvolle handboeken die gebruikt worden in bacheloropleidingen voor de gedragswetenschappen en economisch georiĆ«nteerde opleidingen. 

Steven Mestdagh is psycholoog en werkt als lector aan de opleiding Toegepaste Psychologie van de Vives Hogeschool.

Tim Benijts is handelswetenschapper en doctor in de sociale wetenschappen. Momenteel is hij verbonden aan de KU Leuven en Thomas More Hogeschool. Hij doceert bedrijfseconomie, bedrijfsmanagement en economisch beleid. 

Dit boek of een ander uitlenen? Neem een kijkje in onze bibliotheek.

Amelior bibliotheek