Cyberincidenten, wat doe je eraan...

Het zal u niet ontgaan dat tijdens deze coronacrisis het aantal cyberincidenten niet is afgenomen, wel integendeel. We hadden de voorbije maanden heel wat cyberincidenten waarvan er sommige sterk werden uitvergroot in de dagelijkse nieuwsuitzendingen.
cyberincident

Cyberincidenten en Corona

Door deze berichtgeving raakten talrijke andere problemen met informatiebeveiliging in de schaduw, maar u kan er zich van verzekeren dat ze er waren. Iedereen, zowel als privépersoon en als bedrijf, krijgt er vroeg of laat mee te maken. Dat is de ‘tol’ die we betalen voor het continu verbonden te zijn. Of het nu gaat over uw beveiligingscamera’s thuis of het ERP-systeem van uw bedrijf.

Wat kan u hier aan doen?

In veel gevallen is gezond verstand het juiste antwoord. Wanneer het gaat over een individu is dit nog te behappen. Voor een bedrijf is dit echter een meer complex verhaal. Daar is het hebben van een systeem dat de informatieveiligheid maximaal garandeert vrijwel de enige oplossing. De ISO 27001-standaard biedt hier een goede houvast. Of u nu gaat voor certificatie of gewoon een managementsysteem invoert dat gebruik maakt van ISO 27001, het heeft sowieso een belangrijke toegevoegde waarde in onze huidige bedrijfsvoering.

Hoe begint u er aan?

Weer een hoop papier creëren die uiteindelijk niets bijdraagt aan die informatieveiligheid...dat is niet wat u zoekt. U zoekt een pragmatische aanpak die echt een toegevoegde waarde biedt voor uw bedrijf, hoe groot dat ook is. Het is voor een aantal bedrijven intussen zelfs meer geworden dan een eigen initiatief. Sinds 03 mei 2019 is er een Belgische wetgeving (wet van 27 april 2019) die een aantal bedrijven verplicht een beveiligingsbeleid ('I.B.B.') te implementeren. Daarbij verwijst men in één adem naar ISO 27001. Ongeacht die wettelijke verplichting blijft u er naar streven een managementsysteem te installeren dat echt iets bijdraagt. Geen zoveelste papieren tijger.

Hier kan Amelior u helpen. Zowel in begeleiding, training als auditing.  Wat wij u bieden is een pragmatische aanpak door een PECB gecertificeerde ‘Lead Implementer’ en ‘Lead Auditor’.

Wenst u hier meer inlichtingen over? Aarzel niet met mij contact op te nemen: Dirk De Paepe, ddp@amelior.be, 0479/91 38 09.

Tot hoors en hou het veilig!