De top 5 voordelen van interim management

Je twijfelt of je een interim manager wil inschakelen? Hier zijn alvast 5 voordelen, netjes op een rij.
5 voordelen wanneer je beroep doet op een interim manager
10/05/'23
 

Eerst en vooral haal je met een interim manager meteen heel wat kennis en kunde in huis. Zo doe je niet alleen meteen je voordeel met de in huis gehaalde expertise, maar vermijd je ook vertragingen door bijvoorbeeld bepaalde opleidingsnoden.

Bovendien heeft hij of zij vaak ook ervaring met dezelfde uitdagingen in andere sectoren, of met andere uitdagingen binnen dezelfde sector. Die ervaring kan ook jouw projecten en plannen een boost geven.

Verder brengt een interim manager ook een frisse externe en neutrale blik met zich mee. Zo’n sparringpartner hebben betekent vaak nieuwe inzichten en verfrissende ideeën, wat altijd waardevol is.

Elke interim manager bouwt in de loop der jaren ook een heus netwerk op van interessante contacten, zowel binnen bedrijven als klant, als bij partners waarmee werd samengewerkt. Dit zorgt ervoor dat hij of zij niet enkel binnen de scope van de opdracht, maar ook op andere vlakken een waardevolle connector kan zijn.

Tot slot zijn dergelijke profielen vaak flexibel in te schakelen. Er kunnen afspraken gemaakt worden over het aantal dagen per week, de looptijd van het contract en de rollen of taken die onder hun verantwoordelijkheid vallen. Qua investering zijn er ook geen bijkomende kosten nodig, zoals dat wel het geval kan zijn met een nieuwe medewerker. Denk aan een aanwervingsvergoeding, opleidingskosten, extralegale voordelen, enzoverder.

Twijfel dus niet langer om een interim manager in huis te halen. Het is de investering meer dan waard.

Interim management bij Amelior
 

Ben je op zoek naar bijkomende kennis en kunde rond veiligheid en/of kwaliteit (QHSE)? Neem hier een kijkje en contacteer ons gerust via info@amelior.be of 056/24 16 02.

Meer info?

Onze collega helpt je graag verder!

Pascaline Derveaux
Pascaline Derveaux
Business Development Manager