Jouw opleidingstegoed staat klaar!

De Vlaamse overheid voorziet een opleidingstegoed voor werknemers. Wil je graag blijven uitblinken in je job, maar vind je geen tijd om een opleiding te volgen? Of kost jezelf omscholen te veel? Het opleidingstegoed is het duwtje in je rug dat jou helpt om er toch voor te gaan. Het tegoed bestaat uit tijd en middelen om opleidingen te volgen.
Opleidingstegoed
07/11/'23
 

Ben je werknemer en wil je je omscholen of iets bijleren? Dan heb je recht op een opleidingstegoed. En natuurlijk kan je met dit opleidingstegoed van start met de opleidingen van Amelior. Check jouw persoonlijke opleidingstegoed in Mijn Burgerprofiel en neem je loopbaan in handen!
 

Wat bevat het opleidingstegoed?
 

Momenteel bevat het opleidingstegoed vier maatregelen:

Vlaams opleidingsverlof: Wil je als werknemer jouw job combineren met een opleiding? Mogelijks heb je recht op Vlaams opleidingsverlof (VOV). Met het VOV heeft een werknemer in de privésector het recht om afwezig te zijn op het werk voor het volgen van een opleiding, en dat met behoud van loon (eventueel beperkt tot een bepaald maximum).

Opleidingscheques: Wil je een opleiding volgen om jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken? Misschien heb je recht op een opleidingscheque, waarmee je een deel van die opleiding kan betalen. Zelf betaal je maar de helft van de opleidingscheque, de Vlaamse overheid betaalt de andere helft. 

Vlaams opleidingskrediet voor werknemers uit de privésector en voor werknemers uit de socialprofitsector: Werk je in de privé- of socialprofitsector en onderbreek je jouw loopbaan om een opleiding te volgen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een aanmoedigingspremie in het kader van opleidingskrediet. Dat is een aanvullende uitkering die je van de Vlaamse overheid krijgt, boven op de onderbrekingsuitkering van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA).

Vlaams zorgkrediet met motief opleiding voor publieke sector: Als je in de Vlaamse openbare sector werkt, kan je voor het volgen van een opleiding verlof nemen via het Vlaams zorgkrediet en er tegelijk een uitkering voor krijgen.
 

Wist je dat jouw opleidingstegoed al klaarstaat in Mijn Burgerprofiel? Via deze link vind je alle informatie en check je op welk opleidingstegoed je recht hebt.

Meer info?

Onze collega helpt je graag verder!

Jan Segier
Jan Segier
Business Unit Manager