Vlaams opleidingsverlof breidt uit

Vanaf september 2021 verdubbelt het Vlaams opleidingsverlof (VOV). Dit is goed nieuws voor de werknemers uit de privésector in Vlaanderen, zij kunnen zo tot 250 uur betaald verlof opnemen om zich bij te scholen.
Opleidingen

Met het Vlaams opleidingsverlof kan u een bepaald aantal uur afwezig zijn op het werk om een erkende opleiding te volgen én behoudt u ondertussen (een deel van) uw loon.

Tot nu toe was dit gelimiteerd tot 125 uur, maar vanaf de start van het nieuwe schooljaar 2021-2022 kan dit (voor een voltijdse tewerkstelling) oplopen tot 250 uur!

Concreet kan u als werknemer tot 125 uur opvragen voor een opleiding die u zelf kiest. Daarnaast kan u nog tot 125 uur extra krijgen voor opleidingen die de werkgever zelf voorstelt. Dit duwtje in de rug door de werkgever richting opleiding kan werknemers over de drempel helpen om zich bij te scholen. Door u persoonlijk en professioneel te ontwikkelen, maakt u zich waardevol binnen het bedrijf. Dankzij nieuwe skills kunnen organisaties verbeteren, innoveren en groeien.

Voornamelijk arbeids- en loopbaangerichte opleidingen zijn hiervoor erkend. Een overzicht van alle erkende opleidingen vindt u in de databank Vlaamse opleidingsincentives.

Bij Amelior bieden we uiteraard ook opleidingen aan die hiervoor in aanmerking komen, we sommen ze hieronder graag even op.

Heeft u nog vragen rond het VOV of een specifieke opleiding? Aarzel dan niet ons te contacteren!