Consultancy & interne audits

Onze Visie

Amelior helpt u om het maximale potentieel van uw organisatie te ontwikkelen.

We geloven dat organisaties groeien en bloeien wanneer ze aandacht hebben voor drie belangrijke uitdagingen die we Control, Improve en Inspire hebben genoemd:

 • Beheersing van processen en activiteiten
 • Continu en gestructureerd verbeteren
 • Mensen enthousiast maken en betrekken bij de doelstellingen van de organisatie
Sustainable excellence-model

Dit is de bril waarmee Amelior-consultants kijken naar de uitdagingen van onze klanten. Dit staat garant voor een krachtige en doelgerichte aanpak die rekening houdt met technische en methodologische aspecten, zonder het menselijke aspect te vergeten.

Laat ons uw probleem of vraag weten, en wij helpen u graag!

Managementsystemen en interne audit

Een managementsysteem brengt structuur en duidelijkheid in uw organisatie en uw processen. Een goed geïmplementeerd managementsysteem is geen last, maar een troef. 

Amelior kan u helpen met het integreren van verschillende managementsystemen in één integrated management system (IMS).

Sluitstuk van elk managementsysteem is de interne audit. Hou een vinger aan de pols om na te gaan of uw managementsysteem nog performant is en ‘leeft’ en zorg zo dat u de opgestelde doelstellingen behaalt. Een competente auditor heeft dan ook een enorme meerwaarde. Amelior kan u hierin ondersteunen door:

Audits en certificaten helpen u om de kwaliteit van uw aanpak te valideren door derden of te bewijzen aan te buitenwereld. Amelior biedt ondersteuning en audits op vlak van een hele reeks aan internationale normen en standaarden. ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, IATF 16949, ISO 22000, BRC, IFS, ISO 17025, ISO 13485, ISO 31000, ISO 50001, VCA, ISO 27001, ISO 22301AS9100 ...

 

 

Control

Procesverbetering

Werk systematisch aan procesverbetering (operational excellenceen blijf zo voldoen aan de wijzigende en stijgende eisen van uw klanten en behoud uw voorsprong op de concurrentie. 

Klinkt vermoeiend? Dat hoeft het zeker niet te zijn!

Structuur en beproefde technieken en tools maken van deze strijd een motiverende uitdaging voor uzelf en uw medewerkers. Amelior is een ervaren en beslagen partner die u hierbij duurzaam kan ondersteunen en die nodige tools kan aanreiken:

 • Lean management
  gericht op het continu en in kleine stapjes verbeteren van de processen, met input van elke medewerker
 • Six Sigma
  eerder gericht op grote doorbraken en grote sprongen vooruit. Six Sigma is een zeer gestructureerde aanpak met een dwingend verbeterplan (DMAIC: Define – Measure – Analyse – Improve – Control)
 • Business Process Management (BPM)
  kijkt met een bredere blik naar processen, het omvat ook de relatie tussen de business en IT, het bepalen van personeelsbehoeften, houdt rekening met risico’s of compliance

Alle drie met als doel het continu en systematisch installeren van een verbetercultuur in uw organisatie. De drie blokken vloeien in mekaar over. Zo spreekt men al een tijdje over Lean Six Sigma als één begrip. Amelior voegt daar nog de bredere kijk van BPM aan toe. Dit biedt u de garantie dat de techniek wordt ingezet die voor uw specifieke situatie de juiste is.

 

 

Improve

Leiderschap en cultuur

Betrekken en engageren, enthousiasmeren, mensen aanspreken op hun passie, richting geven en doelstellingen bepalen, werken aan een gezonde bedrijfscultuur...  de kerntaken van het management van uw organisatie.

Klaar om deze uitdaging aan te gaan? Amelior ondersteunt u graag via training of via coaching en consultancy bij u in het bedrijf met:

 • een helder strategisch kader op te stellen
  visie, missie, waarden
 • uw bedrijfsorganisatie, structuur, rol- en taakverdeling onder de loep te nemen
 • doelstellingen bepalen en ontwikkeling van KPI’s
  al dan niet in de vorm van een Balanced Scorecard (BSC)
 • stakeholders, context en risico’s van uw activiteiten in kaart brengen
  al dan niet gekoppeld aan een business continuity beleid (BCM).
 • coaching en begeleiding van leidinggevenden in het opnemen van hun belangrijke rol op dit terrein van leiderschap
 • een generatieve cultuur op vlak van kwaliteit of veiligheid opbouwen:
  • Human error programma’s
   uw medewerkers bewust maken van de impact van menselijke fouten op de processen en hoe die te vermijden
  • Behaviour Based Safety (BBS)
   een cultuurprogramma dat uw ongevallencijfers drastisch doet dalen én tegelijkertijd van uw leidinggevenden échte leiders maakt

Amelior is ook officieel licentiehouder van Investors in People

Investors in People is een internationaal best practice model dat gericht is op de ondersteuning van uw reis naar het opbouwen van een mensgerichte high performance organisatie. Als licentiehouder van deze methodiek voor de Benelux en kan Amelior u helpen bij doorlichting, benchmarking, begeleiding en indien u dat wenst kan u zich ook officieel laten erkennen en accrediteren als Investor in People.

Meer info over Investors in People
Inspire

Verwacht van Amelior

Competence: we kennen onze materie door en door

Capability: we kunnen het in de praktijk brengen

Continuity: we staan u bij doorheen verschillende uitdagingen en fases in uw organisatie-ontwikkeling

Hoe we dit waarmaken? 

U leest er hier meer over

Wenst u vrijblijvende informatie of een concreet voorstel?

Neem gerust contact op, of laat uw gegevens na en hoor spoedig terug van mij. 

Pascal Anckaert
Pascal Anckaert
Managing Director

Onze klanten

Grote bedrijven, KMO’s, overheden, zorginstellingen, etc …, ze vonden allemaal de weg naar Amelior en we voelen ons thuis in heel diverse culturen en omgevingen. U kan getuigenissen nalezen op onze site (link leggen). Hieronder kan u alvast kennismaken met enkele organisaties die ons hun vertrouwen schonken in het recente verleden.