Interim Management, een prima oplossing als je gespecialiseerde expertise nodig hebt

In afwachting van een nieuwe labomanager schakelde Concordia Textiles interimmanager Luc Verleysen in om de leiding op zich te nemen en de ISO 17025-certificatie voor te bereiden. Hoe kijkt CEO Carl Baekelandt terug op de samenwerking?
Carl Baekelandt

Carl Baekelandt, CEO van Concordia Textiles, over de voordelen van interimmanagement:

“Interimmanagement is een prima oplossing wanneer je gedurende een korte periode gespecialiseerde expertise nodig hebt. De samenwerking met Luc Verleysen, die ons is voorgesteld door Amelior, bleek algauw een schot in de roos. Hij had exact de expertise die wij nodig hadden. Tijdens het sollicitatiegesprek al was duidelijk dat Luc zich in Concordia Textiles kon inleven en ook qua persoonlijkheid goed bij de cultuur van de organisatie paste.”

Wederzijds vertrouwen

“We hebben getracht om Luc zo efficiënt mogelijk in te zetten en hem geen taken te geven die we zelf ook kunnen doen. De focus lag op expertise, niet op uitvoering. De afspraak was dat hij na een inwerkperiode één dag per weer zou komen om expertise te geven. Daardoor bleven zijn tussenkomsten financieel haalbaar én verdedigbaar. Wat Luc deed, bracht toegevoegde waarde. Op geen enkel moment had ik de indruk dat er een commerciële agenda speelde. Luc heeft zich nooit aan ons opgedrongen of zichzelf onmisbaar gemaakt. Dat heeft het vertrouwen in hem alleen maar aangewakkerd. Ook met de medewerkers klikte het goed. Hij was geen dominante, maar een luisterende leider die niettemin duidelijk richting gaf. Die aanpak heeft later ook tot een vlotte overdracht geleid.”

Visie voor de toekomst

“Omdat ik merkte dat Luc het bredere plaatje begreep, legde ik hem na verloop van tijd ook andere vragen voor. Aangezien zijn opdracht tijdelijk was, was hij de geknipte persoon om open gesprekken met de medewerkers te voeren en kritische opmerkingen te noteren. Ik heb ook gepeild naar zijn visie op de toekomstige rol van het labo en heb hem betrokken bij de selectie van de nieuwe kwaliteitsmanager. Luc heeft in zijn vakgebied al veel watertjes doorzwommen. Het was een uitgelezen kans om daar gebruik van te maken.”

Lees hier hoe interim manager Luc zijn opdracht bij Concordia Textiles beleefde

Wat kan een interim manager voor uw bedrijf betekenen?

Pascaline Derveaux
Pascaline Derveaux
Business Development Manager