Een nieuwe versie voor ISO 17025 onderweg!

december 2014

ISO 17025 is nu 9 jaar oud en de oudste norm in de ISO 17000-serie, alle andere zijn al herzien.

Er komt wel schot in de zaak:

  • Het project tot revisie is op 6 oktober 2014 goedgekeurd als formeel project bij ISO-CASCO (COmmittee on Conformity ASsessment)
  • De eerste afspraak van de ISO-CASCO werkgroep WG44 zal plaatsvinden in Genève op 10-12 februari 2015.
  • Voorlopig ziet de tijdslijn er als volgt uit:
    • Aanvang en eerste draft: 2015 
    • Publicatie: 2018 
    • Implementatie: ten laatste in 2021 (normaal wordt 3 jaar toegestaan als overgangsperiode)

Voor een eerste idee van verwachte wijzigingen in de norm verwijs ik naar mijn artikel over accreditatie. Wordt vervolgd…

Amelior heeft 20 jaar ervaring in accreditatie en heeft, naast vele opleidingen, al 25 laboratoria begeleid naar ISO 17020 (inspectie), ISO 17025 (analyse-en kalibratielabo's), ISO 17065 (productcertificatie) en ISO 15189 (medische laboratoria). Wij kunnen u dus helpen bij alle aspecten van accreditatie:

Tags

Lean ISO

Op de hoogte blijven van onze opleidingen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Recente blogs

12/11/2019 - Amelior

Financial Management Expert Program - een cursist vertelt

Stephan Stremeersch is postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Gent. In zijn huidige functie is hij vooral bezig met research in de farmaceutische sector, maar er zijn grote plannen. Stephan is betrokken bij een spin-off van een van de huidige projecten bij de UGent. Hij is een kei in zijn vakgebied maar de economische achtergrond mocht wat steviger zijn, vond hijzelf: “Ik zocht specifiek een opleiding die me een sterke kennis in financieel management zou geven. Een hands-on ervaring waarmee ik onmiddellijk aan de slag kon. Online kwam ik bij Amelior uit. Toen ook nog een collega Amelior aanbeval, wist ik wel dat het goed zat.”

26/09/2019 - Libbrecht Jan

Statistische software kiezen: JMP of Minitab?

Wie af en toe beroep doet op statistiek om inzicht te verwerven in data, zal al vastgesteld hebben dat Excel geen statistisch pakket is. Niet alleen is de standaard beschikbare “Analysis ToolPak” invoegtoepassing in Excel door weinigen gekend, maar vooral op het vlak van visualisatie, interpretatie en diepgang qua statistiek blijft de Excel gebruiker op zijn honger. Op de markt van statistische software is er een ruim aanbod aan degelijke pakketten. Twee daarvan zijn prominent aanwezig in de bedrijfswereld: Minitab en JMP.

17/09/2019 - Anckaert Pascal

Nieuw kwaliteits-en registratiemodel opent de deur naar 28 steunmaatregelen van de Vlaamse Overheid

Wie beroep wil doen op subsidies of steunmaatregelen vanuit het Departement Werk en Sociale Economie van de Vlaamse Overheid (WSE), Syntra Vlaanderen of VDAB, moet vanaf september 2019 werk maken van het voldoen aan het nieuwe kwaliteits- en registratiemodel dat vanaf dan in voege treedt.