Amelior blog betreffende People development skills: "Persoonlijke ontwikkeling"

Smartphone? Tablet? PC?

In de huidige mobiele wereld worden we om de oren geslagen met PC's, tablets en smartphones. Wie ziet door het bos nog de bomen? Welk instrument is nu het meest ideale om een job goed te kunnen uitoefenen? En moeten we een verschil maken tussen commerciële mensen, managers, IT-ers en andere profielen?

08/03/2013 - De Sutter Joris

Met time management naar meer efficiëntie

Time management was een tijdlang een ‘buzz word' in het bedrijfsleven. Terecht, zo blijkt na de opleiding en begeleiding die Amelior verzorgde bij de Belgische vestiging van het bedrijf Waters.

19/10/2012 - Edelynck Frank

Bijleren op een creatieve, originele en ludieke manier

Bijleren op een creatieve, originele en ludieke manier ? Secretaressedag 2012 was daarvan het sprekende voorbeeld.

27/04/2012 - Engels Pascal

Leergang voor de professionele trainer-consultant

In deze tijden van verandering is er een enorme behoefte aan mensen die leerprocessen willen en kunnen begeleiden. De vraag naar goed opgeleide professionele trainers en consultants in alle sectoren is groot. Daarom ontwikkelde Amelior een unieke jaaropleiding.

08/03/2012 - Amelior

Beter focussen met de mindful box

Vandaag de dag moet elk van ons in zijn professionele leven aan veel eisen voldoen. Dit veroorzaakt flink wat druk. Bovendien zorgt onze omgeving voor heel wat afleiding en zijn we van nature geneigd om, terwijl we het ene probleem aan het oplossen zijn, al aan het volgende te denken. Daardoor daalt onze eficiëntie bij het realiseren van resultaten. Mindfulness kan een oplossing bieden.

10/10/2011 - Engels Pascal

Op de hoogte blijven van onze opleidingen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Recente blogs

12/11/2019 - Amelior

Financial Management Expert Program - een cursist vertelt

Stephan Stremeersch is postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Gent. In zijn huidige functie is hij vooral bezig met research in de farmaceutische sector, maar er zijn grote plannen. Stephan is betrokken bij een spin-off van een van de huidige projecten bij de UGent. Hij is een kei in zijn vakgebied maar de economische achtergrond mocht wat steviger zijn, vond hijzelf: “Ik zocht specifiek een opleiding die me een sterke kennis in financieel management zou geven. Een hands-on ervaring waarmee ik onmiddellijk aan de slag kon. Online kwam ik bij Amelior uit. Toen ook nog een collega Amelior aanbeval, wist ik wel dat het goed zat.”

26/09/2019 - Libbrecht Jan

Statistische software kiezen: JMP of Minitab?

Wie af en toe beroep doet op statistiek om inzicht te verwerven in data, zal al vastgesteld hebben dat Excel geen statistisch pakket is. Niet alleen is de standaard beschikbare “Analysis ToolPak” invoegtoepassing in Excel door weinigen gekend, maar vooral op het vlak van visualisatie, interpretatie en diepgang qua statistiek blijft de Excel gebruiker op zijn honger. Op de markt van statistische software is er een ruim aanbod aan degelijke pakketten. Twee daarvan zijn prominent aanwezig in de bedrijfswereld: Minitab en JMP.

17/09/2019 - Anckaert Pascal

Nieuw kwaliteits-en registratiemodel opent de deur naar 28 steunmaatregelen van de Vlaamse Overheid

Wie beroep wil doen op subsidies of steunmaatregelen vanuit het Departement Werk en Sociale Economie van de Vlaamse Overheid (WSE), Syntra Vlaanderen of VDAB, moet vanaf september 2019 werk maken van het voldoen aan het nieuwe kwaliteits- en registratiemodel dat vanaf dan in voege treedt.