Bijleren op een creatieve, originele en ludieke manier

april 2012

Bijleren op een creatieve, originele en ludieke manier ? Secretaressedag 2012 was daarvan het sprekende voorbeeld.

Donderdag 19 april 2012 werden naar jaarlijkse gewoonte opnieuw de Vlaamse management-assistents letterlijk en figuurlijk in bloemetjes gezet naar aanleiding van secretaressedag. En even traditioneel organiseerde Amelior in dit kader haar jaarlijkse ‘management assistants event'. Plaats van afspraak dit jaar was het Monasterium Poortackere te Gent. Het oude klooster vormde het decor voor een boeiende dag van leren, netwerken en ontspannen.

Voor de deelnemers aan het event is het een dag geworden om niet snel te vergeten. En gezien het hun dag was, stonden zij centraal. Voor één keer niet in een ondersteunende rol, maar in het middelpunt van de belangstelling. Een leer- en verwendag die zij cadeau kregen van hun werkgever als blijk van waardering.

Het event bezorgde de deelnemers alvast een mooie, leuke, boeiende, leerzame dag, zoals blijkt uit de vele positieve reacties die we ontvingen. De deelneemsters hadden het over de positieve ontvangst, de gezellige sfeer, goede organisatie, geanimeerde sprekers, boeiend, toffe groep, mooie locatie in een aangenaam kader. Aangenaam vonden ze het gegeven dat de opleiding op een luchtige en vrolijke manier opgevat werd met de nodige Interactie en humor in de presentaties.

De formule om bij te leren op een creatieve, originele en ludieke manier in een unieke locatie, viel dus duidelijk in de smaak. Het was dan ook een divers dagprogramma. Al vanaf 's morgens kregen onze dames een zeven-gangen leermenu geserveerd. In samenwerking met ‘Annick Annaert van Bedrijfstheater Acbeth' werd een opleiding op maat uitgewerkt voor management-assistants. Het werd een mooi divers programma dat logisch in elkaar stak met een stuk leerproces dat weliswaar verdoken zat door de opbouw. De ene herkenbare werksituatie na de andere volgde elkaar op en dit op een niet belerende maar ludieke, zinvolle manier. Daarbij werd steeds de nodige aandacht geschonken aan de nodige interactie met de deelnemers. Ontvangstanimatie, speelse inspirerende communicatie, modeshow rond vaardigheden, sketches/karikaturen, quiz, theaterscènes en een slotlied waren de ingrediënten voor een succesvol leermenu.

In een tweede deel werd door middel van een interactieve presentatie ‘Efficiënte face-to-face communicatie voor management assistants' bijgebracht. vIn samenwerking met ‘Frederik Imbo van Imboorling' werd een presentatie uitgewerkt die de balans bood tussen iets amusants en leerzaams. De deelnemers leerden uit deze presentatie dan ook dat de meeste conflicten ontstaan door misverstanden in de communicatie, en hoe zij deze kunnen verminderen en/of vermijden in de toekomst.

De dag werd afgesloten met een felgesmaakte parfumdegustatie. In samenwerking met ‘Nele Vandevelde van Kuren in Kanegem' was er een parfumdegustatie. De deelnemers kregen een korte introductie over het parfumhuis ‘In Fine', het concept en enkele tips i.v.m. parfumeren. Daarna volgde de degustatie van de parfums, het parfumeren zelf, … Tot slot mocht elke deelnemer van hun lievelingsparfum een body lotion in ontvangst nemen ter waarde van 29 Euro.

En zo werd een mooie dag beëindigd … een dag waar de deelnemers op de volgende secretaressedag in 2013 graag opnieuw bij willen zijn. U hopelijk ook !

Op de hoogte blijven van onze opleidingen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Recente blogs

12/11/2019 - Amelior

Financial Management Expert Program - een cursist vertelt

Stephan Stremeersch is postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Gent. In zijn huidige functie is hij vooral bezig met research in de farmaceutische sector, maar er zijn grote plannen. Stephan is betrokken bij een spin-off van een van de huidige projecten bij de UGent. Hij is een kei in zijn vakgebied maar de economische achtergrond mocht wat steviger zijn, vond hijzelf: “Ik zocht specifiek een opleiding die me een sterke kennis in financieel management zou geven. Een hands-on ervaring waarmee ik onmiddellijk aan de slag kon. Online kwam ik bij Amelior uit. Toen ook nog een collega Amelior aanbeval, wist ik wel dat het goed zat.”

26/09/2019 - Libbrecht Jan

Statistische software kiezen: JMP of Minitab?

Wie af en toe beroep doet op statistiek om inzicht te verwerven in data, zal al vastgesteld hebben dat Excel geen statistisch pakket is. Niet alleen is de standaard beschikbare “Analysis ToolPak” invoegtoepassing in Excel door weinigen gekend, maar vooral op het vlak van visualisatie, interpretatie en diepgang qua statistiek blijft de Excel gebruiker op zijn honger. Op de markt van statistische software is er een ruim aanbod aan degelijke pakketten. Twee daarvan zijn prominent aanwezig in de bedrijfswereld: Minitab en JMP.

17/09/2019 - Anckaert Pascal

Nieuw kwaliteits-en registratiemodel opent de deur naar 28 steunmaatregelen van de Vlaamse Overheid

Wie beroep wil doen op subsidies of steunmaatregelen vanuit het Departement Werk en Sociale Economie van de Vlaamse Overheid (WSE), Syntra Vlaanderen of VDAB, moet vanaf september 2019 werk maken van het voldoen aan het nieuwe kwaliteits- en registratiemodel dat vanaf dan in voege treedt.