Interne audits

Het sluitstuk van elk managementsysteem is de interne audit. Het is een vereiste van de norm, maar mag geen 'verplicht nummertje' zijn. Een interne audit biedt immers heel wat kansen tot verbetering. 

U wil uw interne auditoren zo goed mogelijk begeleiden zodat ze audits met meerwaarde uitvoeren.

De kennis is aanwezig, maar het ontbreekt u aan tijd om alle audits zelf uit te voeren.

U zoekt iemand die met een neutrale blik kan auditeren, jarenlange ervaring ter beschikking stelt én die best practices van andere bedrijven kan meebrengen. 

Amelior biedt een oplossing

Amelior kan u helpen met het coachen van uw eigen interne auditoren  of het uitvoeren van uw interne audit.

Laat ons uw probleem of vraag weten, en wij helpen u graag!

Klantengetuigenis

Waarom TE Connectivity samen met Amelior interne audits doet? 
Als preventieadviseur waakt Dany Wille over de toepassing van de veiligheids- en milieunormen bij TE Connectivity. Om de pijnpunten op te sporen, voert hij samen met Amelior vier à vijf keer per jaar een interne audit uit.

“Een externe consultant bekijkt ons werk met een objectieve blik. Daar leren we uit.”

Lees hier de volledige getuigenis over intern auditeren van TE Connectivity

Verwacht van Amelior:

  • Ervaren auditoren die best practices meebrengen uit andere organisaties en sectoren
  • Een professionele en verbeteringsgerichte rapportering van de audit
  • Een neutrale blik die de pijnpunten kan benoemen die intern misschien moeilijk liggen
  • Respect voor timing en budget

Neem gerust contact op, of laat uw gegevens na en hoor spoedig terug van mij. 

Pascal Anckaert
Pascal Anckaert
Managing Director

Onze experten

Dirk De Paepe

Ik ben Master in Militaire- en Luchtvaartwetenschappen met een jarenlange internationale ervaring in de operationele processen van luchtvaart-, ruimtevaart- en defensiebedrijven. Ik ben in mijn loopbaan ook actief betrokken bij het implementeren, onderhouden en auditeren van managementsystemen in diverse sectoren. Hierbij hanteert ik steeds een pragmatische aanpak met aandacht voor de grootst mogelijke toegevoegde waarde voor het betrokken bedrijf.

Meer informatie
Thierry Uyttenhove

Ik ben ingenieur elektromechanica en heb een licentie in de veiligheidskunde niveau I, milieucoördinator A en risk management. Ik heb een jarenlange ervaring achter de rug als preventieadviseur, milieu­- en kwaliteitscoördinator in zowel bouw-, metaal- als chemiesector. Als senior consultant begeleid ik reeds 20 jaar organisaties bij het ontwikkelen van een geïntegreerd HSE-beleid. Met passie coach, begeleid en train ik in o.m. Behaviour Based Safety, OHSAS 18001/ISO 45001, integratie en auditing van management systemen. Als getraind lead auditor ben ik tevens interne auditor OHSAS 18001/ISO 45001 – ISO14001. ik deel mijn rijke ervaring graag met u.

Meer informatie
Sofie Van Volsem

Ik ben Sofie, heb een hart voor mensen en een passie voor processen. Ik heb ook een Master én Doctoraat in de ingenieurswetenschappen en ik kijk ‘halfweg’ al terug op een leuke carrière in industrie, academisch onderwijs en consulting. HSEQ & Operational Excellence management is de rode draad in mijn loopbaan, en ik ben gebeten door continu verbeteren als werkfilosofie. Ik heb, over uiteenlopende sectoren heen, ervaring met invoeren, auditen en  verbeteren van zorgmanagementsystemen (ISO 9001, IATF 16949, ISO 14001, OHSAS 18001 / ISO 45001), met lean trajecten, met project- en changemanagement en ook met het samenwerken met overheden op alle niveaus. Ik heb vanuit mijn academische én mijn consulting achtergrond bovendien een ruime ervaring in het uitwerken en verzorgen van opleidingstrajecten.

Meer informatie