Projectmanagement met PRINCE2®: Foundation

2017 versie

Projectmanagement met PRINCE2®: Foundation

PRINCE2® is een gestructureerde methode voor effectief projectmanagement, die internationaal in verschillende sectoren wordt toegepast en erkend is binnen zowel de private als de overheidssector.
Raak vertrouwd met de relevante begrippen van de PRINCE2® methodiek en leer een project te sturen en te bewaken binnen de kaders van het projectplan.
Amelior biedt deze opleiding aan i.s.m. 'HWP Consulting BV', een geaccrediteerde trainingsorganisatie van PRINCE2®.

U kan via Amelior ook enkel het examen afleggen voor 290 euro.

Wat mag u verwachten tijdens de opleiding?

PRINCE2® (PRojects IN Controlled Environments) is een gestructureerde methode voor effectief projectmanagement, die internationaal wordt toegepast en erkend is binnen zowel de private als de overheidssector.
PRINCE2® is gebaseerd op een procesgerichte aanpak. De methode is geschikt voor alle types projecten en kan naar behoefte worden aangepast.
De oorspronkelijke PRINCE® werd in 1989 door de OGC ontworpen. De methode PRINCE® was gericht op projectmanagement in een IT-omgeving. In 1996 is PRINCE2® geïntroduceerd. Het wezenlijke verschil tussen beide versies is dat PRINCE2® niet meer IT-gerelateerd is, maar geschikt is voor alle types projecten. PRINCE2® is daarmee een generieke projectmanagement-methode die binnen de gehele organisatie kan worden gebruikt in alle types van projecten.

Affiliate logo _ PRINCE2 Amelior biedt deze PRINCE2®-training aan i.s.m. 'HWP Consulting BV', een geaccrediteerde trainingsorganisatie van PRINCE2®.

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

Na afloop van de cursus is de deelnemer in staat:
 • De meest relevante begrippen van de PRINCE2® methodiek te benoemen en te hanteren
 • Een project te sturen en te bewaken binnen de kaders van het projectplan
 • Effectief deel te nemen aan een project volgens de PRINCE2® methodiek
 • Het PRINCE2® examen af te leggen (Foundation)

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor projectmedewerkers, teamleiders en aankomende projectleiders met verantwoordelijkheid voor of betrokken bij het leiden van (deel)projecten.

Programma

In de cursus worden volgende onderwerpen behandeld:
 • De relatie van het project met de Business Case
 • Het overzicht en kenmerken van de PRINCE2® processen en thema's
 • De rollen en de bijbehorende taken en verantwoordelijkheden binnen een PRINCE2® project
 • De opzet en inhoud van een productgericht projectplan
 • De beheersing van het project gerelateerd aan het projectplan
 • Het definiëren, beheersen en accepteren van werkpakketten
 • Oefeningen, gevallenstudie, kennistoetsen, test-examen
De cursus leidt op tot het examen PRINCE2® Foundation. Zelfstudie van gemiddeld zo'n 20 uur is gewenst als voorbereiding op het examen. Het examen bestaat uit het beantwoorden van 75 multiple choice vragen (gesloten boek examen, neemt 1 uur in beslag).

Voorkennis

Ervaring met het werken in projecten is gewenst.

Opgelet: interactieve training

Deze workshop is doorweven met vraag- en antwoordsessies, het uitvoeren van opdrachten, etc. Om de interactie te bevorderen beperken we het aantal deelnemers tot een maximum van 15.

Trainingsmateriaal

 • Syllabus
 • Praktische projectmanagement templates conform PRINCE2®
 • Boek 'Projectmanagement' op basis van PRINCE2®

Wenst u meer te weten?

Wenst u meer te weten omtrent het uitvoeren van Projectmanagement met de PRINCE2® methodiek? Lees dan zeker eens de verwante artikels.

 

Certificaat!

Duizenden projectleiders lieten zich al certificeren bij APMG (vroeger) of Axelos Limited (recenter) en communiceren zo op een betere en éénduidige manier met leveranciers of klanten.

Uw voorganger vertelt

De Prince2 Foundation opleiding heeft me het houvast geboden waarnaar ik al een tijd op zoek was. Ook door de flexibele aard waarmee de principes kunnen vertaald worden naar de praktijk, ben ik alvast overtuigd van zijn meerwaarde voor projecten in onze organisatie. Wat nu nog rest is mijn collega's en het hogere management hiervan te overtuigen, ... of hen aansporen de opleiding eveneens te volgen.
Marc POLLET - INSTITUUT VOOR NATUUR- & BOSONDERZOEK INBO)

De opleiding was goed voorzien qua materiaal, infrastructuur en vooral een goede docent. Hij heeft op al onze vragen een antwoord kunnen geven.
Mustafa SENER - VAN AMEYDE SERVICES BELGIUM

Prima opleiding gegeven door iemand die duidelijk weet waarover het gaat en ook de ervaring heeft.
Wouter DE MUYNCK - SECURELINK

Concrete to the point opleiding door een uitstekende lesgever.
Frank DE WULF - DISTRIMEDIA NV

De manier waarop Prince2 gebracht werd, zorgde ervoor dat deze begrijpelijk en bruikbaar is. Nu de volgende stap.
Marc VANDENBERGHE - FOD JUSTITIE

Goede communicatie, vlot verloop!
Michel DE COSTER - STABIPLAN BVBA

Vlotte administratieve afhandeling en zeer degelijke training zijn volgens mij de sterke punten van Amelior.
Bart SOUVEREYNS - ADECCO PERSONNEL SERVICES N.V.

Ik ben zeer tevreden over de cursus Prince2 Foundation. Het geeft een mooie basis mee waarop we onze projecten kunnen afstemmen. Het grote voordeel is dat deze manier van werken je nog voldoende vrijheid geeft zodat je jezelf niet volledig moet plooien in deze projectmanagementmethode.
Lien LEMBERECHTS - KAMODATA CVBA

Zeer goede organisatie, professionele uitstraling zowel voor, tijdens als na het seminarie, vlotte communicatie.
Yves ADRIAENSEN - HARMONY CONSULTING

Trainer

Mañas Francis

ir. Francis MAÑAS is van opleiding Burgerlijk Ingenieur. Naast een Master of Business Administration (KUL) studeerde hij nog tal van andere cursussen, onder meer aan de Vlerick Leuven Gent Management School, de RUG en Amelior. Als Senior Managementconsultant bij Amelior is hij heel sterk begaan met het verbeteren van de werking van organisaties waarbij strategie, (sleutel)processen, indicatoren en kennismanagement centraal staan. Daarnaast begeleidde hij oa. diverse overheidsorganisaties bij een CAF zelfevaluatie.

Praktisch

Duur: 2 dagen en een halve dag examen
Start op: vrijdag 22 maart 2019, Kortrijk
Inschrijven
Prijs: vanaf €1125

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Jan SEGIER
+32 (0)56 23 20 64

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
vrijdag 22, 29 maart, van 09u00 tot 17u00, 26 april 2019, van 09u00 tot 12u30
Amelior
Beneluxpark 1, 8500 Kortrijk
Tel.: 056/ 23 20 60
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 20 feb 2019 €1305 €1125 €1485
Prijs €1450 €1250 €1650

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €70 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier