Projectmanagement met PRINCE2®: Foundation

2017 versie

Projectmanagement met PRINCE2®: Foundation

PRINCE2® is een gestructureerde methode voor effectief projectmanagement, die internationaal in verschillende sectoren wordt toegepast en erkend is binnen zowel de private als de overheidssector.
Raak vertrouwd met de relevante begrippen van de PRINCE2® methodiek en leer een project te sturen en te bewaken binnen de kaders van het projectplan.
Amelior biedt deze opleiding aan i.s.m. 'HWP Consulting BV', een geaccrediteerde trainingsorganisatie van PRINCE2®.

U kan via Amelior ook enkel het examen afleggen voor 290 euro.

Wat mag u verwachten tijdens de opleiding?

PRINCE2® (PRojects IN Controlled Environments) is een gestructureerde methode voor effectief projectmanagement, die internationaal wordt toegepast en erkend is binnen zowel de private als de overheidssector.
PRINCE2® is gebaseerd op een procesgerichte aanpak. De methode is geschikt voor alle types projecten en kan naar behoefte worden aangepast.
De oorspronkelijke PRINCE® werd in 1989 door de OGC ontworpen. De methode PRINCE® was gericht op projectmanagement in een IT-omgeving. In 1996 is PRINCE2® geïntroduceerd. Het wezenlijke verschil tussen beide versies is dat PRINCE2® niet meer IT-gerelateerd is, maar geschikt is voor alle types projecten. PRINCE2® is daarmee een generieke projectmanagement-methode die binnen de gehele organisatie kan worden gebruikt in alle types van projecten.

Affiliate logo _ PRINCE2 Amelior biedt deze PRINCE2®-training aan i.s.m. 'HWP Consulting BV', een geaccrediteerde trainingsorganisatie van PRINCE2®.
PRINCE2® is een geregistreerd handelsmerk van AXELOS Limited, gebruikt met toestemming van AXELOS Limited. Alle rechten voorbehouden. 

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

Na afloop van de cursus is de deelnemer in staat:
 • De meest relevante begrippen van de PRINCE2® methodiek te benoemen en te hanteren
 • Een project te sturen en te bewaken binnen de kaders van het projectplan
 • Effectief deel te nemen aan een project volgens de PRINCE2® methodiek
 • Het PRINCE2® examen af te leggen (Foundation)

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor projectmedewerkers, teamleiders en aankomende projectleiders met verantwoordelijkheid voor of betrokken bij het leiden van (deel)projecten.

Ervaring met het werken in projecten is gewenst.

Programma

In de cursus worden volgende onderwerpen behandeld:
 • De relatie van het project met de Business Case
 • Het overzicht en kenmerken van de PRINCE2® processen en thema's
 • De rollen en de bijbehorende taken en verantwoordelijkheden binnen een PRINCE2® project
 • De opzet en inhoud van een productgericht projectplan
 • De beheersing van het project gerelateerd aan het projectplan
 • Het definiëren, beheersen en accepteren van werkpakketten
 • Oefeningen, gevallenstudie, kennistoetsen, test-examen
De cursus leidt op tot het examen PRINCE2® Foundation. Zelfstudie van gemiddeld zo'n 20 uur is gewenst als voorbereiding op het examen. Het examen bestaat uit het beantwoorden van 75 multiple choice vragen (gesloten boek examen, neemt 1 uur in beslag).

Opgelet: interactieve training

Deze workshop is doorweven met vraag- en antwoordsessies, het uitvoeren van opdrachten, etc. Om de interactie te bevorderen beperken we het aantal deelnemers tot een maximum van 15.

Trainingsmateriaal

 • Syllabus
 • Praktische projectmanagement templates conform PRINCE2®
 • Boek 'Projectmanagement' op basis van PRINCE2®

Vervolgopleiding

Indien u zich verder wenst te verdiepen in de PRINCE2® methodiek kan u ook de Projectmanagement met PRINCE2®: Practitioner opleiding volgen. Alumni van de basisopleiding krijgen trouwens 20% korting.
 

Certificaat!

Duizenden projectleiders lieten zich al certificeren bij APMG (vroeger) of Axelos Limited (recenter) en communiceren zo op een betere en éénduidige manier met leveranciers of klanten.

Uw voorganger vertelt

De Prince2 Foundation opleiding heeft me het houvast geboden waarnaar ik al een tijd op zoek was. Ook door de flexibele aard waarmee de principes kunnen vertaald worden naar de praktijk, ben ik alvast overtuigd van zijn meerwaarde voor projecten in onze organisatie. Wat nu nog rest is mijn collega's en het hogere management hiervan te overtuigen, ... of hen aansporen de opleiding eveneens te volgen.
Marc POLLET - INSTITUUT VOOR NATUUR- & BOSONDERZOEK (INBO)
 
De manier waarop Prince2 gebracht werd, zorgde ervoor dat deze begrijpelijk en bruikbaar is.
Marc VANDENBERGHE - FOD JUSTITIE

Ik ben zeer tevreden over de cursus Prince2 Foundation. Het geeft een mooie basis mee waarop we onze projecten kunnen afstemmen. Het grote voordeel is dat deze manier van werken je nog voldoende vrijheid geeft zodat je jezelf niet volledig moet plooien in deze projectmanagementmethode.
Lien LEMBERECHTS - KAMODATA CVBA
 
Zeer goede opleiding door ervaringsdeskundige lesgever. De praktijkervaring is een meerwaarde en hierdoor kon er op alle vragen een adequaat antwoord gegeven worden.
Kurt GYSELINCK - DE LIJN

Een heel bekwame docent die de materie door en door kent. Interessant voor alle takken binnen de organisatie die deze projectmethodiek willen gebruiken.
Tom GOVAERT - ZORGVERENIGING BRUGGE

Trainer

Mañas Francis

ir. Francis MAÑAS is van opleiding Burgerlijk Ingenieur. Naast een Master of Business Administration (KUL) studeerde hij nog tal van andere cursussen, onder meer aan de Vlerick Leuven Gent Management School, de RUG en Amelior. Als Senior Managementconsultant bij Amelior is hij heel sterk begaan met het verbeteren van de werking van organisaties waarbij strategie, (sleutel)processen, indicatoren en kennismanagement centraal staan. Daarnaast begeleidde hij oa. diverse overheidsorganisaties bij een CAF zelfevaluatie.

Praktisch

Duur: 2 dagen en een halve dag examen
Start op: dinsdag 15 oktober 2019, Zwijnaarde
donderdag 12 maart 2020, Aalst
Inschrijven
Prijs: vanaf €1045

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Laura VANNESTE
+32 (0)56 24 16 03

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
dinsdag 15, 22 oktober 2019, van 09u00 tot 17u00, dinsdag 19 november 2019, van 09u00 tot 12u30

Deze sessie zal in het Engels gegeven worden. 
Op 19 november wordt het examen afgenomen.
3Square
Rijvisschestraat 124, 9052 Zwijnaarde
Tel.: 09/248 10 00
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
donderdag 12, 19 maart, van 09u00 tot 17u00, donderdag 23 april 2020, van 09u00 tot 12u30

Op 23 april wordt het examen afgenomen.
Keizershof
Korte Nieuwstraat 15, 9300 Aalst
Tel.: +32 (0)53 77 44 11
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 30 dagen voor startdatum €1210 €1045 €1390
Prijs €1345 €1160 €1545

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €100 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier