FSSC 22000: meest veelomvattende voedselveiligheidsnorm

Het FSSC 22000-certificaat neemt niet alleen de vereisten van de ISO 22000-norm over, maar ook specifieke vereisten voor de voedingssector (PRP's), zoals ISO/TS 22002-1 en Publicly Available Specification (PAS) 223.
Basisvoorwaardenfood

FSSC 22000 behandelt de belangrijkste eisen van een hele reeks voedselveiligheidsnormen en -programma's die van toepassing zijn, waaronder GMP, HACCP, SQF, BRC, IFS en GlobalG.A.P.
We mogen gerust de term ‘meest veelomvattende norm' gbruiken, gezien FSSC 22000 zowel ISO 22000, PAS 220 PRPs, HACCP als de toepassingsstappen van CODEX in hun geheel overneemt.
De FSSC 22000-norm wordt erkend door het Global Food Safety Initiative (GFSI). Vandaar dat een organisatie na certificatie in staat is om aan de hand van de norm te voldoen aan de eisen van diverse wereldwijde retailers of grote ondernemingen die merkartikelen voeren, volgens één enkel, internationaal erkend voedselveiligheidsbeheersysteem.

Voortbouwen op bestaande systemen

Voedselproducenten die al gecertificeerd zijn volgens ISO 22000 hoeven alleen beoordeeld te worden op aanvullende eisen om te voldoen aan de norm FSSC 22000. Neem onze ervaren auditors in de arm, zij kunnen u helpen de certificeringen voor uw organisatie te vereenvoudigen. Als uw organisatie volgens één van de hier vermelde toepasselijke voedselveiligheidsprogramma's werkt, kunnen wij u helpen daarop voort te bouwen en een naadloze overgang te realiseren naar FSSC 22000-certificering.
FSSC 22000 kan worden toegepast op organisaties van elke omvang of complexiteit binnen de voedselproductie. Het maakt niet uit of zij met winstoogmerk handelen en evenmin of het om publieke of particuliere ondernemingen gaat. Hieronder vallen producenten van:

  • aan bederf onderhevige dierlijke producten
  • bederfelijke groente
  • producten met een lange houdbaarheid op kamertemperatuur
  • voedselingrediënten, met uitzondering van technische en technologische hulpmiddelen

In juli 2011 is de werkingssfeer van de certificering volgens FSSC 22000 uitgebreid met certificering van de productie van verpakkingsmaterialen. Dit geschiedde na de publicatie van PAS 223 (Voorwaardenprogramma's en ontwerpeisen voor voedselveiligheid in de productie en levering van voedselverpakkingen). Deze norm heeft betrekking op vier verpakkingssegmenten: plastic, papier en karton, metaal en glas.