Wat is AS 9115

U heeft ongetwijfeld reeds gehoord van AS 9100 of het Europese zusje EN 9100. Net zoals de ISO 9001-norm eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie, doet de AS/EN 9100-norm dit voor organisaties in de luchtvaart-, ruimtevaart- en defensiesector. AS 9100 en EN 9100 zijn trouwens identieke normen.
AS9115

AS9115 is een aanvulling op de AS 9100 die specifiek van toepassing wordt wanneer software deel uitmaakt van het te leveren product bij organisaties die software ontwerpen, ontwikkelen en/of produceren voor de luchtvaart, ruimtevaart- en defensie-industrie.

AS 9115 is een norm voor kwaliteitsmanagement van software, geen standaard voor softwareontwikkeling. Het is ook geen certificeerbare standaard, maar wordt overwegend contractueel opgelegd en geaudit door ‘2nd party’-auditoren bij leveranciersaudits.

De AS9115 stelt geen extra eisen. De norm is bedoeld als verduidelijking van de eisen van AS 9100 om meer zekerheid te geven dat de processen die gebruikt worden om software te ontwikkelen, voldoen aan de essentiële doelstellingen van AS9100.Heeft u meer vragen in verband met deze norm, dan helpt Amelior u graag verder en dit zowel in begeleiding, training als auditing. Wat wij u bieden is een pragmatische aanpak door een ervaren sectorexpert.

Wenst u hier meer inlichtingen over?

Aarzel zeker niet om contact op te nemen met ons

Dirk De Paepe
Dirk De Paepe
Consultant / trainer