Preventieadviseur Psychosociale Aspecten (PAPA)

Word een expert in het aanpakken van psychosociale risico's.
Eerst volgende opleiding: 43 sessies vanaf dinsdag 05 oktober 2021
Kortrijk
Bekijk alle data & locaties

Waarom dit thema?

Slaagt u er niet in de psychosociale risico's in kaart te brengen en te beheersen? Tasten pesten, ongewenst seksueel gedrag of geweld het welzijn van uw collega's aan? Dreigt u goede medewerkers te verliezen doordat uw welzijnsbeleid nog niet zo performant is zoals u zou willen? Wilt een duurzaam personeelsbeleid, gestoeld op welzijn en preventie, op poten zetten?

Zoekt u naast hands-on tips & tricks ook een wetenschappelijke onderbouw en de nodige theoretische kennis? Zoekt u een opleiding die net dat tikkeltje verder gaat?

Dan is deze opleiding tot preventieadviseur psychosociale risico's een must voor u. Amelior werkt met een gelimiteerde groep cursisten voor deze opleiding zo wordt er maximaal ingezet op het uitwisselen van ervaringen en kennis.

Waarom deze opleiding?

Naast de wetgeving en de praktische implementatie ervan wordt er eveneens gefocust op de interactie met externe diensten en HR. Preventie is geen eiland, in deze opleiding wordt elke problematiek multidisciplinair benaderd.

Amelior verlaat de plat gewandelde paden en tracht steeds te innoveren. Zo wordt een professionele acteur ingeschakeld om u helemaal klaar te stomen voor bemiddelingsgesprekken in conflictsituaties.

Deze opleiding is erkend binnen het kader van het Vlaamse Opleidingsverlof. Hierdoor krijgt uw werkgever een deel loon terugbetaald voor de uren die u in de les doorbrengt.

De docenten zijn stuk voor stuk experten binnen hun vakgebied die een wetenschappelijke achtergrond combineren met dagdagelijkse praktijkervaring.

Via MS Teams bieden we cursisten een digitaal leerplatform aan. Daarnaast kunt u rekenen op een persoonlijke ondersteuning op maat door de collega's van Amelior tijdens het volledige opleidingstraject.

Amelior en Hogeschool West-Vlaanderen bieden als enige de Specialisatiemodule tot Preventieadviseur Niveau I aan in West-Vlaanderen. Howest maakt deel uit van de Associatie Universiteit Gent.

Deze opleiding wordt op regelmatige basis geauditeerd door de FOD WASO en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Als cursist van dit opleidingstraject krijgt u gratis toegang tot onze bibliotheek met meer dan 1.400 boeken, naslagwerken en vaktijdschriften.

Voor wie

Deze specialisatiemodule is bedoeld voor wie als Preventieadviseur Psychosociale Aspecten aan de slag wil en daartoe aan het wettelijke opleidingsniveau moet voldoen.

Toelatingsvoorwaarden

PAPA

Toegang tot de functie

Om toegang te krijgen tot de functie van preventieadviseur psychosociale aspecten bij een interne of externe dienst dient u, naast het diploma preventieadviseur psychosociale aspecten, te beschikken over een Academische Bachelor of Master waarvan het curriculum een aanzienlijk deel psychologie en sociologie bevat.

Diploma's die meteen toegang geven: Master in de psychologie, Master in de sociologie, Master in de criminologie, Master in de arbeidswetenschappen,

Daarnaast moet u het bewijs leveren van 5 jaar nuttige praktische ervaring in het domein van de psychosociale aspecten van het werk. Deze ervaring kan verworven worden onder de verantwoordelijkheid van een preventieadviseur psychosociale aspecten. (Bron: FOD WASO)

Inhoud

Er wordt een maximale return on investment gegarandeerd door onder meer:

  • Praktijkvoorbeelden en getuigenissen,
  • Het opmaken van opdrachten die meteen een bijdrage leveren aan uw welzijnsbeleid of dat van uw klanten
  • Het schrijven van een masterproef die de theorie en wetenschappelijke inzichten omzet in de praktijk

Programma

Preventie

Docenten

Kathleen De Rycke
Kathleen De Rycke

Ik was voorheen wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Gent en zelfstandig consultant HRM & coach van individuen en teams. Sedert 2010 ben ik werkzaam als Senior Consultant ‘People Management’ bij Amelior.
Ik bouwde op vlak van HRM en Psychosociaal welzijn een ruime expertise op tijdens mijn voorbije werkervaringen. Gezondheidszorg, universitaire en algemene ziekenhuizen, openbare besturen, pharmaceutische industrie .. zijn sectoren waar ik heel wat ervaring opdeed inzake HRM, stressmanagement, teamontwikkeling, communicatie, motivatie, leiding geven, change management…

Meer informatie

Prijs

€ 4500 excl. BTW

Lid van Amelior?

Lid van Amelior: € 4300 excl. BTW
Non-profit Amelior lid: € 4100 excl. BTW

Lid worden kan al vanaf € 200 per jaar.

Waar & wanneer

Wanneer: 43 sessies vanaf dinsdag 05 oktober 2021 Programmaoverzicht opvragen

Jouw datum niet in deze lijst?

Blijf op de hoogte van nieuwe data

Op maat

Krijgt u liever een oplossing op maat?

  • Win het advies in van een ervaren vakspecialist, en doe beroep op een consultant.
  • Meerdere collegas die deze opleiding willen volgen? Al vanaf 4 deelnemers is in-company voordeliger.
  • Aangepast op basis van de noden van uw organisatie.

Risicoanalyse op maat?

Wenst u een risicoanalyse psychosociale aspecten uit te voeren onder begeleiding van expert ter zake? Ontdek onze RAPSY en zet een volgende stap richting duurzaam welzijn op het werk!

Risicoanalyse Psychosociale Aspecten